Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας παρουσίασε ο Δ. Κούρκουλας
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας
  • [03] Διμέτωπη επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά του Π. Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα
  • [04] Διακόπτονται οι συμβάσεις 59 γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ
  • [05] Ιω. Βρούτσης: Μηδενική ανοχή στις εστίες ανομίας
  • [06] Ρ. Τ. Ερντογάν: Εγκαίνια της υποθαλάσσιας σήραγγας του Βοσπόρου

  • [01] Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας παρουσίασε ο Δ. Κούρκουλας

    Οι προτεραιότητες και οι στόχοι της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ το α' εξάμηνο του 2014 βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, στο υπουργείο Εξωτερικών, αρχικά με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών από την Επιτροπή για τα Δικαιώματα Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) και εν συνεχεία με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών από την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL).

    Αναφερόμενος στο κλίμα μέσα στο οποίο η Ελλάδα θα κληθεί να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ το α' εξάμηνο του 2014, ο κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά καταγράφονται τόσο υψηλά ποσοστά ευρωσκεπτικισμού στους κόλπους της ΕΕ και τόνισε την προσπάθεια που θα καταβάλει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή όχι μιας «ελληνικής», αλλά μιας «ευρωπαϊκής» προεδρίας που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την ευρωπαϊκή ιδέα και θα προσπαθήσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών.

    Όπως παρατήρησε ο Έλληνας υφυπουργός, η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ σε μια μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη και επεσήμανε τις προκλήσεις, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση και υπογράμμισε τη σημασία θωράκισης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), ώστε να βγει η Ευρώπη από την κρίση.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας

    Συνάντηση με τον Ιρλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Paschal Donohue είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    «Δουλεύουμε σκληρά για να βγούμε από το πρόγραμμα πριν τα Χριστούγεννα. Και πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι βοήθεια και για εσάς γιατί η Ελλάδα, όπως και η Ιρλανδία, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και οι άνθρωποι κάνουν τρομερές θυσίες. Και ελπίζουμε ότι η δική μας έξοδος θα βοηθήσει και εσάς» είπε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ιρλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

    «Άρα, έχουμε δύο πράγματα να μιμηθούμε. Πρώτον την επιτυχή προεδρία και δεύτερον την επιτυχή έξοδο στις αγορές» απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς.

    [03] Διμέτωπη επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά του Π. Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα

    Διμέτωπη επίθεση κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή, αντίστοιχα, χτεσινή δήλωση του Πάνου Καμμένου που χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «εγκληματική οργάνωση» και τις σημερινές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

    Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για προσπάθεια «λασπολογίας» από την «ακροδεξιά» και «τους επίδοξους συμμάχους της» κατά του ΠΑΣΟΚ, για «να πετύχουν την αποσταθεροποίηση της χώρας».

    Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι στη σημερινή του ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «επανήλθε στη χυδαία, ανυπόστατη και άκρως ύποπτη επίθεσή του κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά την οποία περιέργως «θυμήθηκε» με δύο χρόνια καθυστέρηση και αφού μεσολάβησαν και Εξεταστική Επιτροπή και Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, φυσικά για την περίοδο πριν τη ψήφιση του ειδικού νόμου το 2010 από τη Βουλή».

    Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι περιμένει τον κ. Τσίπρα «να έρθει στη Βουλή το ταχύτερο, γιατί έχει πολλά να εξηγήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, στρεφόμενος κατά της μόνης περιόδου στην οποία έγινε αποφασιστική και απόλυτα διαφανής παρέμβαση στο ζήτημα των ναυπηγείων/υποβρυχίων δια της Βουλής και σε εκτέλεση νόμου του κράτους».

    [04] Διακόπτονται οι συμβάσεις 59 γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

    Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να διακοπούν οι συμβάσεις 59 ιατρών με τον Οργανισμό για τέσσερις μήνες και παράλληλα να σταματήσει η πιστοποίησή τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

    «Πρόκειται για ένα μέρος από τους ογδόντα επτά ιατρούς που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα μέσα από στατιστική επεξεργασία για προκλητή ζήτηση και για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από εδώ και πέρα το σύστημα λειτουργεί με συγκεκριμένους διαφανείς κανόνες και αρχές», δήλωσε για ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας.

    Στο μεταξύ, να ανακαλέσουν την επίσχεση εργασίας, κάλεσε τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ , ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

    [05] Ιω. Βρούτσης: Μηδενική ανοχή στις εστίες ανομίας

    «Είμαστε αποφασισμένοι να θωρακίσουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από παραβατικές συμπεριφορές, γιατί μόνο η τήρηση της νομιμότητας και η μηδενική ανοχή στις εστίες ανομίας, εξασφαλίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε στο μέλλον καμία επώδυνη απόφαση για τις συντάξεις».

    Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τους Διοικητές των Ταμείων που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο με τη συμμετοχή των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων και ενόψει του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

    Ο κ. Βρούτσης ανέφερε επίσης, ότι με το νομοσχέδιο «ολοκληρώνεται ένας κύκλος "νοικοκυρέματος" στην οργάνωση του ασφαλιστικού», και τόνισε ότι με τις διατάξεις του, «εξοπλίζονται τα ταμεία με θεσμικά εργαλεία που βελτιώνουν δραστικά την εισπρακτική ικανότητα του συστήματος, και διασφαλίζεται ότι δεν πρόκειται να θιγεί απολύτως καμία σύνταξη».

    Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί με την υλοποίηση των προγραμμάτων «Ήλιος»,«Εργάνη» «'Ατλαντας» και κάλεσε «τις διοικήσεις και τα στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων, τους εργαζόμενους και, κυρίως, τους ίδιους τους εργοδότες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί».

    [06] Ρ. Τ. Ερντογάν: Εγκαίνια της υποθαλάσσιας σήραγγας του Βοσπόρου

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε σήμερα την πρώτη υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα που συνδέει δύο ηπείρους, την Ασία με την Ευρώπη, υλοποιώντας ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που αποτελούσε όνειρο των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

    Το Μαρμαράι, το "έργο του αιώνα" όπως το χαρακτηρίζουν οι τουρκικές αρχές, είναι μια σήραγγα μήκους 14 χιλιομέτρων, ένα τμήμα της οποίας, μήκους 1.400 μέτρων, περνά κάτω από τον Βόσπορο και συνδέει πλέον την ασιατική με την ευρωπαϊκή Τουρκία μέσα σε μόλις 4 λεπτά.

    "Το Μαρμαράι, που ήταν ένα όνειρο 150 ετών, έγινε επιτέλους πραγματικότητα" δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην επίσημη τελετή των εγκαινίων, ενώπιον ενός πλήθους πολλών χιλιάδων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ουσκουντάρ, στην ασιατική πλευρά της πόλης. "Ενώνουμε τις δύο ηπείρους και τους λαούς αυτών των δύο ηπείρων", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 October 2013 - 18:30:22 UTC