Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κρίσιμη κατάσταση 62χρονη που άγνωστος πυροβόλησε στην είσοδο πολυκατοικίας στο Λουτράκι
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής
  • [03] Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον πορείας φοιτητών στην Άγκυρα
  • [04] Καυτή λάβα ξεχύθηκε σήμερα από την Αίτνα
  • [05] Η Γερμανία και η Βραζιλία ετοιμάζουν σχέδιο για να δοθεί ένα τέλος στις ανεξέλεγκτες παρακολουθήσεις
  • [06] Μέλη της Greenpeace ανέβηκαν στον Πύργο του Άιφελ απαιτώντας την απελευθέρωση των ακτιβιστών στη Ρωσία
  • [07] Νικητής με Λεβαδειακό ο Αστέρας Τρίπολης

  • [01] Σε κρίσιμη κατάσταση 62χρονη που άγνωστος πυροβόλησε στην είσοδο πολυκατοικίας στο Λουτράκι

    Μια περίεργη υπόθεση ερευνά η αστυνομία στο Λουτράκι, όπου σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε χτυπημένη μια 62χρονη, έξω από την πολυκατοικία, που διαμένει στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

    Η είδηση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της κορινθιακής λουτρόπολης και η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να εντοπίσει το δράστη ή τους δράστες και να διαλευκάνει την υπόθεση.

    Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, λίγο μετά τις 2.30 μετά το μεσημέρι, βρήκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας που διέμενε την 62χρονη γυναίκα χτυπημένη στο κεφάλι και όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα στο στήθος και κάτω από την μασχάλη.

    Η αστυνομία άρχισε να αναζητά την 62χρονη, ύστερα από τηλεφώνημα που έκανε μια φίλη της, η οποία την έψαχνε και δεν μπορούσε να την εντοπίσει.

    Να σημειώσουμε ότι έχει αποκλειστεί το κίνητρο της ληστείας, αν και λείπει ένα τσαντάκι μέσης που είχε μαζί της η 62χρονη, αλλά τόσο το διαμέρισμά της στην πολυκατοικία, όπου κανείς δεν αντιλήφθηκε το συμβάν, όσο και το κατάστημα που διατηρεί στο Λουτράκι δεν έχουν πειραχτεί.

    Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Κορίνθου κι εξετάζεται το ενδεχόμενο, λόγο της κρισιμότητας της κατάστασής της, κυρίως από το χτύπημα στο κεφάλι, να διακομιστεί σε νοσοκομείο των Αθηνών.

    [02] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

    Χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση οπαδών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του κόμματος, στον σταθμό Λαρίσης.

    Στη συγκέντρωση, μίλησαν βουλευτές του κόμματος σε ένδειξη συμπαράστασης στα φυλακισμένα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής τα οποία έστειλαν μηνύματα από τη φυλακή.

    Πρίν από λίγο άνοιξε ο σταθμός του μετρό στον «σταθμό Λαρρίσης» , ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην οδό Δηληγιάννη.

    [03] Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον πορείας φοιτητών στην Άγκυρα

    Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων αερίων σήμερα για να απωθήσει και να διαλύσει περίπου 100 φοιτητές οι οποίοι διαδήλωναν στο κέντρο της Άγκυρας εναντίον της εκχέρσωσης δέντρων σε έναν χώρο του πανεπιστημίου για να προχωρήσει ένα αμφιλεγόμενο οδικό έργο, ενώ οι άνδρες της προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές.

    Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αριστερής φοιτητικής οργάνωσης Gen?-Der, η οποία οργάνωσε την κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, 26 από τους συμμετέχοντες στην διαδήλωση συνελήφθησαν από άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών καθώς προσπαθούσαν να κάνουν μια πορεία προς το χώρο του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής από το κέντρο της Άγκυρας.

    Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να φυτέψουν δένδρα στον κήπο ενός δημόσιου κτιρίου, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Gen?-Der στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η αστυνομία τους εμπόδισε να το πράξουν.

    Εδώ κι εβδομάδες σημειώνονται σποραδικές διαδηλώσεις στην Άγκυρα και εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε άλλες πόλεις εναντίον του σχεδίου να περάσει ένας δρόμος διαμέσου του χώρου του πανεπιστημίου, ένα αμφιλεγόμενο έργο που σχεδιάζει ο δήμος της τουρκικής πρωτεύουσας για να αποσυμφορήσει την κίνηση στο οδικό δίκτυο.

    [04] Καυτή λάβα ξεχύθηκε σήμερα από την Αίτνα

    Έκρηξη σημειώθηκε στο υψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, στο Όρος Αίτνα, στέλνοντας καυτή λάβα στον αέρα και ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό της Σικελίας.

    Λόγω της έκρηξης πάντως δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν ορεινά χωριά ούτε προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα, αν και ο εναέριος χώρος πάνω από τη Σικελία έκλεισε για λίγες ώρες το πρωί, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου στην Κατάνια.

    Το ηφαίστειο στο Όρος Αίτνα βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή δραστηριότητα, αν και η τελευταία μεγάλη έκρηξη σ' αυτό είχε καταγραφεί το 1992. Πριν από τη σημερινή έκρηξη καταγράφηκε μια σειρά δονήσεων στο υπέδαφος χθες.

    [05] Η Γερμανία και η Βραζιλία ετοιμάζουν σχέδιο για να δοθεί ένα τέλος στις ανεξέλεγκτες παρακολουθήσεις

    Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Βραζιλίας καταρτίζουν ένα σχέδιο απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η οποία θα καλεί να δοθεί τέλος στην ανεξέλεγκτη κατασκοπεία και την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μετά τις αποκαλύψεις ενός πρώην συμβούλου των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που έχουν θέσει σε εφαρμογή, δήλωσαν διπλωμάτες στον ΟΗΕ.

    Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έχουν καταδικάσει έντονα τα προγράμματα μαζικής κατασκοπείας από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.

    [06] Μέλη της Greenpeace ανέβηκαν στον Πύργο του Άιφελ απαιτώντας την απελευθέρωση των ακτιβιστών στη Ρωσία

    Δύο ακτιβιστές της Greenpeace αναρριχήθηκαν στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι σήμερα για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των μελών της οικολογικής οργάνωσης τα οποία συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν στη Ρωσία πριν από έναν μήνα και πλέον.

    Οι ακτιβιστές σκαρφάλωσαν στον δεύτερο όροφο του ατσάλινου πύργου ύψους 324 μέτρων, όπου έστησαν μια σκηνή και ξεδίπλωσαν ένα πανό που γράφει «Ελευθερώστε τους 30 της Αρκτικής» και «Οι ακτιβιστές στη φυλακή, το κλίμα σε κίνδυνο».

    Η γαλλική αστυνομία και η πυροσβεστική τους απομάκρυνε τελικά έπειτα από τρεις ώρες, κατά την διάρκεια των οποίων ο Πύργος του Άιφελ ?τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά από 25.000 ως 30.000 επισκέπτες? παρέμεινε κλειστός για το κοινό.

    [07] Νικητής με Λεβαδειακό ο Αστέρας Τρίπολης

    Επιστροφή στις νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης, που μετά την ήττα στην Τούμπα την περασμένη αγωνιστική επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης», με γκολ των Ντε Μπλάσις (36΄) και Ουρτάδο (72΄), αφήνοντας τους Βοιωτούς χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους και διατηρώντας αήττητη την έδρα του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 October 2013 - 18:30:23 UTC