Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ζητούμενο είναι η ανάπτυξη
  • [02] Γ. Καμίνης: Απομάκρυνση υπαλλήλων του ληξιαρχείου
  • [03] Την Τρίτη η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
  • [04] Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Νεβάδα
  • [05] "Να μη θεωρείται ειλημμένη η απόφαση για συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες"

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ζητούμενο είναι η ανάπτυξη

    Επειτα από χρόνια κρίσης, η οικονομία της χώρας μας κάνει τώρα μια «επανεκκίνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε, στη Ρώμη, με τον Ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα, ενώ υπογράμμισε «ότι το κύριο ζητούμενο για την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι να επιτευχθεί η ανάπτυξη».

    Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε επίσης «ιδιαίτερα σημαντική» την ανάληψη «κοινής δράσης με την Ιταλία» ενόψει και των δύο προεδριών των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, ώστε να «αλλάξει η Ευρώπη» κατεύθυνση. Επίσης, είναι σημαντική η διμερής συνεργασία, όπως επισήμανε, ώστε η ΕΕ να προχωρήσει στην μεταβολή της πολιτικής της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα σημείωσε ότι ένα από τα κύρια σημεία συζήτησης ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Οκτωβρίου θα είναι η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης- μετά και το κύμα μεταναστών που έφθασαν στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες αλλά και τη σειρά πολύνεκρων ναυαγίων στα ανοιχτά της χώρας.

    Ο κ. Λέτα τόνισε ότι ανάμεσα στα κύρια ζητούμενα είναι η ενίσχυση της δύναμης Frontex για την επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων, η ενεργοποίηση του προγράμματος EuroSur, ενώ σημείωσε πως η ιταλική στρατιωτική ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum πρόκειται να ολοκληρωθεί την 2α Δεκεμβρίου, με την έναρξη του προγράμματος EuroSur.

    Ακόμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι ένα κεντρικό θέμα θα είναι η επανεξέταση των διαδικασιών χορήγησης πολιτικού ασύλου.

    Ο κ. Λέτα αναγνώρισε παράλληλα τις «σημαντικές προσπάθειες και τα θετικά αποτελέσματα που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Α. Σαμαράς» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

    [02] Γ. Καμίνης: Απομάκρυνση υπαλλήλων του ληξιαρχείου

    Άμεσο έλεγχο στο τμήμα γεννήσεων της διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης του δήμου Αθηναίων διέταξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά το συμβάν με τη φερόμενη ως πολύτεκνη οικογένεια Ρομά στα Φάρσαλα. Άμεσα απομακρύνθηκαν η διευθύντρια του τμήματος, η αρμόδια προϊσταμένη και οι δυο υπάλληλοι που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη ληξιαρχική πράξη γέννησης, προκειμένου να διασφαλισθεί η αξιοπιστία της ερευνητικής διαδικασίας.

    Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, από τον πρώτο έλεγχο προέκυψε ότι το 2011 είχαν γίνει 50 ετεροχρονισμένες δηλώσεις που αυξήθηκαν σε 200 το 2012 και σε 400 το 2013. Κάθε δήλωση αφορούσε περισσότερα από ένα παιδί.

    Κύριο χαρακτηριστικό έχει υπάρξει η δήλωση αγνώστου πατρός και η έλλειψη αστυνομικών ταυτοτήτων στις φερόμενες ως μητέρες. Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν σαν τόπο κατοικίας την 4η δημοτική κοινότητα (Γκάζι, Μεταξουργείο) και πολλές είναι δημότες άλλων δήμων της χώρας με καταυλισμούς Ρομά.

    Ο κ. Καμίνης έχει ζητήσει να γίνει πλήρης και σε βάθος έλεγχος σε συνεργασία με το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ τόνισε ότι για τη διαλεύκανση του ζητήματος είναι απαραίτητη η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και τους Εισαγγελείς. Με επιστολή του στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζητά να υπάρξει από τους δημάρχους έλεγχος στα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια όλης της χώρας, ενώ επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, καθώς το σύστημα -όπως τόνισε- «είναι πολύ ελαστικό».

    [03] Την Τρίτη η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

    Οκτώ μήνες μετά την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να επανεξεταστεί αύριο, σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

    Μαζί με τον επί σειρά ετών δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα δικαστούν ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου και «δεξί χέρι» του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Λεμούσιας, και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κάθειρξη.

    Το εδώλιο του δικαστηρίου θα συμπληρωθεί από τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αντιστοίχως, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι με όρους μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη.

    [04] Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Νεβάδα

    Δύο μαθητές γυμνασίου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν από έναν ένοπλο μέσα στο σχολείο τους, στο Σπαρκς της Νεβάδας, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Reno Gazette.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο δράστης άρχισε να πυροβολεί εναντίον των μαθητών την ώρα που ξεκινούσαν τα μαθήματα. Ένα από τα θύματα είναι ένα 12χρονο αγόρι. Ο ένοπλος αμέσως μετά έθεσε τέλος στη ζωή του, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της πόλης, ο Σον Κάρεϊ.

    Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.

    [05] "Να μη θεωρείται ειλημμένη η απόφαση για συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες"

    Η απόφαση για τον σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση ειλημμένη, προειδοποίησε για λογαριασμό της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ο επικεφαλής του κόμματος στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν και συντονιστής της αριστερής τάσης Ραλφ Στέγκνερ.

    Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Rheinische Post ο κ. Στέγκνερ τόνισε ότι «εάν δεν υπάρξει ουσιαστική μετακίνηση σε σημαντικές πολιτικές», δεν θα μπορέσει να εισηγηθεί στους ανθρώπους του να στηρίξουν τον συνασπισμό, ενώ επισήμανε ότι το SPD δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί από τα δέκα σημεία που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης της διευρυμένης ηγετικής ομάδας στο Βερολίνο.

    Από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ωστόσο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φόλκερ Κάουντερ, αναφερόμενος στο αίτημα του SPD για την καθιέρωση του κατώτατου μισθού στα 8,50 ευρώ την ώρα, επανέλαβε την προειδοποίηση για τον κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας, ενώ σχετικώς με την θέση του υπουργού Οικονομικών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε τους καλύτερους στην κυβέρνηση και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο καλύτερος που βλέπω εδώ γύρω».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 October 2013 - 18:30:21 UTC