Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας
  • [02] Στοιχεία από 12 υπουργεία για τον μέσο μισθό των υπαλλήλων τους
  • [03] Σνόουντεν: Η NSA εμπλέκεται στις επιχειρήσεις της CIA
  • [04] Νεκρά ψάρια στο Ιόνιο
  • [05] Καλλονή: «Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία ο Μανούσος

  • [01] Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας

    Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη εντός της επόμενης εβδομάδας, ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων που συνεδρίασαν σήμερα στη Λάρισα με τη συμμετοχή και μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας .

    Μάλιστα, όπως επισημαίνουν σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα καυτά θέματα της κτηνοτροφίας, οι κτηνοτρόφοι θα κατέλθουν αυτόνομα στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου.

    Στο επίκεντρο των αιτημάτων τους βρίσκεται το ζήτημα των εξισωτικών αποζημιώσεων και η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό είναι κομβικής σημασίας για την περεταίρω στάση τους, καθώς αρχικά η κατεύθυνση που είχαν ήταν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

    [02] Στοιχεία από 12 υπουργεία για τον μέσο μισθό των υπαλλήλων τους

    Δώδεκααπό τα 18 υπουργεία στα οποία είχε κατατεθεί ερώτηση, διαβίβασαν στη Βουλή στοιχεία για το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων τους. Την ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ζητώντας από κάθε υπουργείο να απαντήσει ποιος είναι ο μέσος μισθός για κάθε κατηγορία υπαλλήλων που απασχολούνται αλλά και ποιος είναι ο μέσος μισθός στους φορείς, τους οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται σε κάθε υπουργείο.

    Η προθεσμία των 25 ημερών που δίνει ο Κανονισμός στα υπουργεία προκειμένου να στείλουν έγγραφες απαντήσεις στη Βουλή έχει εκπνεύσει από τον Σεπτέμβριο, αλλά υπάρχουν υπουργεία που δεν ανταποκρίθηκαν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που τους ασκήθηκε. Ανάμεσα στα υπουργεία που δεν έστειλαν τα στοιχεία για τους μισθούς των υπαλλήλων που απασχολούν είναι και τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Αλλά και κάποια υπουργεία περιορίστηκαν σε απαντήσεις με το συνολικό μισθολογικό κόστος και όχι τον μέσο μισθό, όπως το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο απέστειλε μόνο το συνολικό μηνιαίο μισθοδοτικό κόστος, ενώ δεν διαβιβάστηκαν τα στοιχεία για τους μισθούς 3.737 δικαστικών λειτουργών. Συγκεντρωτικά στοιχεία απέστειλε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

    Από τα στοιχεία πάντως που βρίσκονται στη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προκύπτουν αποκλίσεις προς τα άνω για τους μισθούς στις ΔΕΚΟ.

    [03] Σνόουντεν: Η NSA εμπλέκεται στις επιχειρήσεις της CIA

    Η εθνική υπηρεσία πληροφοριών (NSA) εμπλέκεται στις επιχειρήσεις των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον στόχων της Αλ Κάιντα, οι οποίες μέχρι τώρα εμφανίζονταν αποκλειστικά ως έργο της CIA, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ επικαλούμενη έγγραφα του πρώην συνεργάτη της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

    Οι παρακολουθήσεις τις οποίες έκανε η NSA επέτρεψαν να εντοπιστεί ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, ο Χάσαν Γουλ, ο οποίος σκοτώθηκε στη συνέχεια από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το 2012 στο Πακιστάν.

    Οι αμφιλεγόμενες επιχειρήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον της Αλ Κάιντα εμφανίζονταν μέχρι σήμερα ως έργο της CIA, της υπηρεσίας πληροφοριών που ασχολείται με κατασκοπευτικές δραστηριότητες εκτός ΗΠΑ. Η NSA έχει επιφορτιστεί κυρίως με την παρακολούθηση και την αποκωδικοποίηση των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

    Η επιχείρηση εναντίον του Γουλ οργανώθηκε χάρη σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε η σύζυγός του και το οποίο υποκλάπηκε από την NSA. Οι ΗΠΑ ουδέποτε επιβεβαίωσαν ότι ευθύνονται για το θάνατο του Γουλ, όπως υποστηρίζεται στα έγγραφα που παρέδωσε ο Σνόουντεν στην εφημερίδα.

    [04] Νεκρά ψάρια στο Ιόνιο

    Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις ότι τα νεκρά ψάρια που βρέθηκαν πρόσφατα στο Ιόνιο είχαν προσβληθεί από τον ιό της εγκεφαλοπάθειας, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για το θέμα αυτό από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών.

    Τις προηγούμενες εβδομάδες εστάλησαν για έλεγχο δείγματα από νεκρή σφυρίδα και από νεκρές στείρες, οι οποίες βρέθηκαν σε βραχώδεις ακτές της Ζακύνθου.

    Τα αποτελέσματα από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, επιβεβαίωσαν πως τα ψάρια που είχαν βρεθεί νεκρά σε πολλές περιοχές της Ζακύνθου, πέθαναν από τον ιό της νευρικής νέκρωσης.

    [05] Καλλονή: «Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία ο Μανούσος

    Θετικός σε απαγορευμένη ουσία βρέθηκε ο Γιώργος Μανούσος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΕΣΚΑΝ μετά το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και της Καλλονής. Ο 26χρονος επιθετικός ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνικά για τα αποτελέσματα της εξέτασης του δείγματος που έδωσε και ακολούθως ενημέρωσε τον σύλλογό του, που με τη σειρά του εξέδωσε ανακοίνωση. Η ΑΕΛΚ επισημαίνει ότι «... η συγκεκριμένη ουσία (σ.σ. η οποία ανιχνεύθηκε στο δείγμα) περιλαμβανόταν σε φαρμακευτική αγωγή που είχε χορηγηθεί στον παίχτη μας για την αποκατάσταση τραυματισμού του στο δεξί του πόδι και δεν του αύξανε την αγωνιστική ικανότητα (δύναμη, αντοχή)». Η Καλλονή ενημέρωσε επίσης ότι θα ζητήσει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος.

    Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη υπόθεση, ο Μανούσος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της νεοφώτιστης ομάδας, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη.

    Η Καλλονή δεν διευκρινίζει στην ανακοίνωση, την ουσία που φέρεται ότι έκανε χρήση ο παίκτης της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 October 2013 - 18:30:20 UTC