Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο γυναίκες εφέτες αναλαμβάνουν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
  • [02] Έκλεισαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη από πτώσεις δέντρων
  • [03] Ορίζεται εφέτης ανακριτής για τη Χρυσή Αυγή
  • [04] Έρευνες για την ανεύρεση άνδρα που έπεσε από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
  • [05] Η επικείμενη Ελληνική Προεδρία, στο Συμβούλιο Υπουργών αρμοδίων για θέματα Εξωτερικού Εμπορίου
  • [06] Η Καρολάιν Κένεντι έγινε η πρώτη γυναίκα πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία
  • [07] Ιω. Κασουλίδης: Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δεν θα έχει καταλυτικό ρόλο στο Κυπριακό
  • [08] «Βομβαρδιζόμαστε από χυδαιότητα, από προχειρότητα, από έριδες, βιώνουμε κατάθλιψη»
  • [09] «Χαλαρώνει» τις ρυθμίσεις απορρήτου για εφήβους το Facebook
  • [10] Διαθέσιμη από σήμερα για «κατέβασμα» η ανανεωμένη έκδοση 8.1 των Windows
  • [11] Οι «λαϊκοί» μαραθώνιοι μπορεί να είναι κακοί για την καρδιά των απροπόνητων

  • [01] Δύο γυναίκες εφέτες αναλαμβάνουν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Η εφέτης Ιωάννα Κλάπα ορίστηκε από την Ολομέλεια Εφετών, να διενεργήσει την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    Το Σώμα όρισε, επίσης, την εφέτη Μαρία Δημητροπούλου να συνδράμει την κ. Κλάπα στο έργο της ανάκρισης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

    [02] Έκλεισαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη από πτώσεις δέντρων

    Ισχυροί άνεμοι πνέουν, από το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκληθούν περιορισμένης έκτασης προβλήματα, κυρίως από πτώσεις δέντρων.

    Το σημαντικότερο πρόβλημα καταγράφηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν από πτώση δέντρου, στην οδό Βασ. Όλγας, λίγο μετά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο αυτό.

    Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για ακακία, ύψους δέκα μέτρων, που "ξάπλωσε" στο οδόστρωμα, χωρίς, πάντως, να σημειωθούν τραυματισμοί ή ζημιές σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

    Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απομακρύνει το δέντρο, ενώ περιπολικά της Τροχαίας ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

    Πτώση δέντρου αναφέρθηκε και στην περιοχή της Τούμπας, όπου κλήθηκε και πάλι η Πυροσβεστική.

    [03] Ορίζεται εφέτης ανακριτής για τη Χρυσή Αυγή

    Η Ολομέλεια Εφετών αναμένεται να συνεδριάσει, σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να αποφανθεί για τον ορισμό εφέτη ανακριτή που θα αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    Το Σώμα θα ψηφίσει τον εφέτη και ενδεχομένως τον αναπληρωτή του, που θα διενεργήσουν από δώ και πέρα, την ανάκριση για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Η σύγκληση της Ολομέλειας και ο ορισμός εφέτη ειδικού ανακριτή, γίνεται λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης της ΧΑ.

    Αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων, ο εφέτης που θ' αναλάβει την έρευνα αναμένεται να καλέσει ενώπιόν του σε απολογία τους βουλευτές της ΧΑ, των οποίων, χθες, ήρθη η ασυλία τους από τη Βουλή, ενώ σημειώνεται ότι έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρους τους.

    [04] Έρευνες για την ανεύρεση άνδρα που έπεσε από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου, για τον εντοπισμό ενός νεαρού άνδρα που έπεσε λίγο μετά τις 8 σήμερα το πρωί, από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έπεσε, για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους, από τη γέφυρα, στο ύψος του δεύτερου πυλώνα, ενώ η πτώση του καταγράφηκε από τις κάμερες που υπάρχουν.

    Αμέσως, οι υπεύθυνοι λειτουργίας της γέφυρας ειδοποίησαν το λιμενικό και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού άνδρα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και αλιευτικά σκάφη, ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πληρώματα των φέρι μποτ, που εκτελούν τα δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου.

    [05] Η επικείμενη Ελληνική Προεδρία, στο Συμβούλιο Υπουργών αρμοδίων για θέματα Εξωτερικού Εμπορίου

    Οι προωθούμενες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με τρίτες χώρες, καθώς και η ανάγκη προστασίας των Προϊόντων με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) θα αποτελέσουν αντικείμενο των συνομιλιών που θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

    Η επικείμενη Ελληνική Προεδρία θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών αρμοδίων για θέματα Εξωτερικού Εμπορίου στο οποίο θα συμμετάσχει ο υφυπουργός, ο οποίος στις 14.15 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΙΝΤΑ), Πορτογάλο ευρωβουλευτή, Βιτάλ Μορέιρα και στις 18.00 με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα Εμπορίου, Κάρελ ντε Χουχτ.

    Ακολούθως, θα έχει συναντήσεις με στελέχη του διοικητικού μηχανισμού του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν οργανωτικά θέματα της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας.

    Την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ αρμοδίων για το Εξωτερικό Εμπόριο και θα έχει σειρά κατ' ιδίαν συναντήσεις με ομολόγους του.

    [06] Η Καρολάιν Κένεντι έγινε η πρώτη γυναίκα πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία

    Η Γερουσία ενέκρινε τηνΤετάρτη την υποψηφιότητα της Κάρολαϊν Κένεντι, κόρης του δολοφονηθέντος Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, για την θέση της πρεσβευτού των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, της πρώτης γυναίκας που καταλαμβάνει αυτή τη θέση.

    Ο διορισμός της Κένεντι εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά η τελική έγκριση καθυστέρησε λόγω της κρίσης που προέκυψε στις ΗΠΑ από το δημοσιονομικό αδιέξοδο και το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Η ψηφοφορία διεξήχθη στη Γερουσία αργά χθες το βράδυ, λίγο μετά την υπερψήφιση από το Σώμα της συμφωνίας για ενδιάμεση λύση στο διπλό πρόβλημα του ορίου δανεισμού και του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

    Δικηγόρος και πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Κένεντι, η 55χρονη Κάρολαϊν υπήρξε υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα από το 2008 που έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την αμερικανική προεδρία. Τα μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας μίλησαν με θερμά λόγια για τον πατέρα και τους θείους της που διετέλεσαν μέλη του Σώματος. Στο παρελθόν, πολλοί από τους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Ιαπωνία έχουν υπάρξει εξέχουσες πολιτικές φυσιογνωμίες, μεταξύ των οποίων ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ουόλτερ Μόντεϊλ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Ιω. Κασουλίδης: Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δεν θα έχει καταλυτικό ρόλο στο Κυπριακό

    Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δεν θα έχει καταλυτικό ρόλο στο κυπριακό, εκτιμά σε δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος εξηγεί ότι στις προσπάθειες για λύση του προβλήματος θα διαδραματίσουν πλέον ρόλο «οι αλλαγές στην περιοχή, η υπόθεση του φυσικού αερίου, η σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, ο ρόλος της Κύπρου και οι σχέσεις της με το Ισραήλ, αλλά και ο συσχετισμός της Τουρκίας με το Ισραήλ».

    Αναφορικά με την έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Κύπριος υπουργός ανάφερε ότι δεν περιέχει οποιαδήποτε έκπληξη ή οτιδήποτε το καινούργιο. Πρόκειται, δήλωσε, για «επανάληψη θέσεων προηγούμενων ετών». Σε ερώτηση για τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επίδειξη εποικοδομητικής στάσης στο κυπριακό και από τις δύο κοινότητες ο κύριος Κασουλίδης απάντησε «εκείνοι που θέλουν να στέλνουν μηνύματα θα πρέπει να δείχνουν και δείγματα γραφής για το ενδιαφέρον τους».

    [08] «Βομβαρδιζόμαστε από χυδαιότητα, από προχειρότητα, από έριδες, βιώνουμε κατάθλιψη»

    Με νωπές ακόμα τις εικόνες από τα πλοία που πλέουν στο λιμάνι του Πειραιά υπό την υπόκρουση του... «βαλς των καραβιών» του Τσαϊκόφσκι και τη μουσική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας, δε μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή έκανε φέτος δυναμική εκκίνηση στην έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2013-14, στην ουσία πριν αυτή ξεκινήσει επίσημα.

    Δράσεις που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, με την όπερα της βαλίτσας και το λυρικό λεωφορείο, εξελίχθηκαν σε εκδηλώσεις σε απρόσμενα μέρη, όπως η Βαρβάκειος αγορά και το λιμάνι του Πειραιά και σε μουσικούς περιπάτους, και έκαναν χιλάδες κόσμου να ακολουθούν επί... ποδός -και μεταφορικά και κυριολεκτικά- τις πρωτότυπες πρωτοβουλίες που υπαγορεύει κάθε φορά η μπαγκέτα των ιδεών του μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Λυρικής, Μύρωνα Μιχαηλίδη.

    Κάτι που υποδεικνύει ότι μία «ανάσα» πολιτισμού μέσα στην καθημερινότητα έχει καταστεί ανάγκη για την κοινωνία. «Βομβαρδιζόμαστε από χυδαιότητα, από προχειρότητα, από έριδες, βιώνουμε κατάθλιψη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης και συμπληρώνει: «έτσι, η Τέχνη που έχει ακριβώς ως αποστολή το να διαδίδει το ευγενές και εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους, δίνει πεδίο μεγάλο στη Λυρική να δραστηριοποιηθεί».

    Σε κάθε ευκαιρία της συζήτησης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ τονίζει τη σημασία του να κρατηθεί η ποιότητα στο επίπεδο που αρμόζει σε μία εθνική σκηνή. Για να κρατηθεί και το κοινό κοντά της. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι είμαστε μία εθνική λυρική σκηνή, μία εθνική όπερα, και ως εκ τούτου, θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στις επιθυμίες του παραδοσιακού μας κοινού, αλλά και του νέου κοινού που θέλει να μας γνωρίσει», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

    [09] «Χαλαρώνει» τις ρυθμίσεις απορρήτου για εφήβους το Facebook

    Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook ανακοίνωσε ότι «χαλαρώνει» τις ρυθμίσεις απορρήτου για άτομα ηλικίας 13 έως 17 ετών.

    Πλέον, οι έφηβοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς περιορισμούς, να ανταλλάσουν φωτογραφίες, ενημερώσεις και σχόλια με τους υπόλοιπους ενήλικες χρήστες του Facebook.

    Στην ουσία, όπως επισημαίνει το CNN, άγνωστοι αλλά και διαφημιστικές εταιρείες θα μπορούν στο εξής να συλλέγουν δεδομένα για τους ανήλικους χρήστες από το υλικό που εκείνοι θα «ανεβάζουν» στο δίκτυο (φωτογραφίες, βίντεο, ενημερώσεις κατάστασης κ.α.).

    Επίσης, άγνωστοι στους ανήλικους χρήστες θα μπορούν πλέον να τους «ακολουθούν» διαβάζοντας τις ενημερώσεις τους και τα σχόλιά τους.

    Όπως γνωστοποίησε το Facebook, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα.

    Προκειμένου να περιορίσει την ακατάσχεση «εκροή» προσωπικών δεδομένων ανηλίκων χρηστών του, το Facebook έχει λάβει δύο περιοριστικά μέτρα.

    Πρώτον, κατά την εγγραφή ενός νέου ανήλικου μέλους, οι ενημερώσεις, τα σχόλια και οι φωτογραφίες που «ανεβάζει» στο δίκτυο προβάλλονται σε σχετικά περιορισμένο κοινό, δηλαδή μόνο σε διαδικτυακούς «φίλους» του συγκεκριμένου προσώπου και όχι σε «φίλους φίλων».

    [10] Διαθέσιμη από σήμερα για «κατέβασμα» η ανανεωμένη έκδοση 8.1 των Windows

    Η από καιρού αναμενόμενη ανανεωμένη έκδοση 8.1 του λειτουργικού συστήματος Windows της Microsoft θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν «κατέβασμα» από σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Η αναβάθμιση λύνει ορισμένα προβλήματα που είχαν οι χρήστες με τα Windows 8 και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο λογισμικό, που πρωτοκυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο.

    Φυσικά παραμένει το κεντρικό «υβριδικό» χαρακτηριστικό των Windows 8, δηλαδή ότι επιτρέπουν στον χρήστη να δουλέψει είτε με τον κλασικό τρόπο του ποντικιού και του πληκτρολογίου, είτε με τον εναλλακτικό τρόπο της αφής, όπως στους υπολογιστές-ταμπλέτες.

    Η κυκλοφορία της νέας έκδοσης γίνεται σε μια εποχή όπου οι πωλήσεις επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών σημειώνουν κάμψη διεθνώς λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις ταμπλέτες και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, αλλά και σε μια μεταβατική περίοδο για την ίδια την Microsoft, η οποία αναζητά ένα νέο επικεφαλής που θα αντικαταστήσει τον Στίβεν Μπάλμερ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί.

    Τα Windows 8.1 θα είναι δωρεάν διαθέσιμα για τους υπάρχοντες χρήστες των Windows 8 μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Windows Store. Οι υπολογιστές με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα, καθώς και μεμονωμένα «πακέτα» του λογισμικού, θα αρχίσουν να πωλούνται στα καταστήματα από την Παρασκευή.

    [11] Οι «λαϊκοί» μαραθώνιοι μπορεί να είναι κακοί για την καρδιά των απροπόνητων

    Οι «ανοικτοί» ή «λαϊκοί» μαραθώνιοι και γενικά οι δρόμοι πολύ μεγάλων αποστάσεων, όπου δηλώνει συμμετοχή όποιος θέλει, μπορεί να αποδειχτούν επιζήμιοι για την καρδιά των ερασιτεχνών δρομέων, ιδίως εκείνων που είναι λιγότερο προπονημένοι, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Έρικ Λαρόζ του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρδιολογίας και Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Λαβάλ του Κεμπέκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο καναδικό περιοδικό καρδιολογίας "Canadian Journal of Cardiology'' παρακολούθησαν στενά 20 ερασιτέχνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων ηλικίας 18 έως 60 ετών, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, πήραν μέρος στον Μαραθώνιο της πόλης του Κεμπέκ.

    Οι δρομείς δεν είχαν κάποια διαγνωσμένη καρδιοπάθεια, ούτε έπαιρναν φάρμακα, ενώ δεν είχαν τρέξει άλλον μαραθώνιο κατά το τελευταίο δίμηνο. Οι ερευνητές έκαναν διάφορα τεστ στους δρομείς έξι έως οκτώ εβδομάδες πριν τον αγώνα, την ημέρα του αγώνα, καθώς και δύο ημέρες μετά (ορισμένοι επίσης εξετάστηκαν τρεις μήνες αργότερα). Στους μισούς περίπου δρομείς παρατηρήθηκε δυσλειτουργία του μυοκαρδίου (οίδημα, μειωμένη ροή αίματος κ.α.).

    Οι Καναδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η καταπόνηση του μαραθωνίου οδηγεί σε επιβάρυνση και πιθανή βλάβη του καρδιακού μυ, ιδίως σε όσους δρομείς είναι λιγότερο σωματικά εξασκημένοι πριν τον αγώνα. Αν και συνήθως η επίπτωση στον μυ της καρδιάς είναι προσωρινή και αναστρέψιμη, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα σε όσους δρομείς δεν έχουν φροντίσει να κάνουν αρκετή προπόνηση προηγουμένως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 October 2013 - 8:30:23 UTC