Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Α. Μορατίνος: Η άνοδος της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ επικίνδυνη
  • [02] «H βία δεν είναι δύο άκρα, είναι ένα άκρο»
  • [03] Για ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, έκανε λόγο ο Δ. Κουτσούμπας
  • [04] Αθ. Τσαυτάρης: Την ερχόμενη Τρίτη η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε 65.000 κτηνοτρόφους
  • [05] Παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων και έπειθε ανήλικες να συμμετάσχουν σε βίντεο πορνογραφίας
  • [06] Τους 339 έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο ανοικτά της Λαμπεντούζα στις 3 Οκτωβρίου
  • [07] Νέα άνοδο της κεντροδεξιάς του Σ. Μπερλουσκόνι, αποκαλύπτει δημοσκόπηση
  • [08] Εν. Λέττα: Με το νέο ναυάγιο επιβεβαιώνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το μεταναστευτικό
  • [09] Ο Ομπάμα πιέζει τους Ρεπουμπλικάνους να αυξήσουν το όριο του ομοσπονδιακού χρέους
  • [10] Στη Ρώμη θα ενταφιαστεί ο ναζί εγκληματίας πολέμου Έριχ Πρίμπκε
  • [11] Γυναίκα 32 ετών, που έπασχε απο «λύκο» και νεφρική ανεπάρκεια, κατάφερε να γεννήσει υγιέστατο κοριτσάκι

  • [01] Μ. Α. Μορατίνος: Η άνοδος της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ επικίνδυνη

    "Η άνοδος της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και καταδεικνύει ότι η πολιτική που ακολουθούμε 'παράγει' αυτού του είδους τους υποστηρικτές" τονίζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας και πρώην ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος.

    "Υπάρχουν ορισμένα δεδομένα. Εάν έχεις ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας και φέρνεις τους ανθρώπους σε κατάσταση πείνας, αντιμέτωπους με δυσκολίες και περιθωριοποίηση, τους μιλάς για τον φόβο από τους ξένους, τότε, οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι δεν είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για όλα αυτά, τείνουν να στρέφονται σε τέτοιου είδους άκρα. Αυτό έγινε στη Γερμανία, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συμβαίνει και τώρα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης" εξηγεί ο κ. Μορατίνος, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος των διοργανωτών του 2ου Διεθνούς Συμποσίου Θεσσαλονίκης.

    Ο Ισπανός πολιτικός θεωρεί πως για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου "απαιτείται να υπάρξει κάποιου είδους συμμαχία εντός της ΕΕ που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα οικονομικά προβλήματα και τις κοινωνικές πολιτικές" κι εκτιμά πως αυτό που λείπει είναι το "πολιτικό όραμα".

    [02] «H βία δεν είναι δύο άκρα, είναι ένα άκρο»

    «Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δύο άκρων, διότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Η βία δεν είναι δύο άκρα, είναι ένα άκρο» σχολιάζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ επιπλέον άφηναν αιχμές και για τη στάση άλλων κομμάτων, της αντιπολίτευσης, όσον αφορά στη ΧΑ.

    Επιπλέον υποστηρίζουν ότι «η θεωρία των δύο άκρων είναι, με τη σειρά της διαφορετική από τη θεωρία και την πρακτική της πολιτικής πόλωσης για λόγους δημοκοπικούς, που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που έχει σαφή και ουσιώδη εθνικά και κοινωνικά προτάγματα».

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στις θέσεις του, όπως αυτές εκφράζονται τους τελευταίους 14 μήνες, «όταν οι "άλλοι" δεν είχαν ακόμη την "πολιτική βούληση" να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της νεοναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και έπρεπε να χαθεί η ζωή ενός νέου ανθρώπου για να την αποκτήσουν». Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνουν ότι εκείνο είχε πρώτο, έγκαιρα και επίμονα διατυπώσει την ανάγκη να αντιμετωπισθούν το φαινόμενο του εκφασισμού και η ΧΑ ως αντιδημοκρατικό, αντικοινοβουλευτικό μόρφωμα που πλήττει το κράτος δικαίου και προωθεί την κοινωνική και πολιτική βία.

    [03] Για ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, έκανε λόγο ο Δ. Κουτσούμπας

    Την ανάγκη ριζικής ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, «ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και τα σκληρά οικονομικά μέτρα, που στοχεύουν στην αποδυνάμωση των λαϊκών βάσεων», τόνισε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπή του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπας, από την Καβάλα, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε συστράτευση τον ελληνικό λαό στο πλευρό του ΚΚΕ σε μια προσπάθεια -όπως είπε- να αποτραπούν τα χειρότερα για το λαϊκό κίνημα και προέτρεψε τους πολίτες «να μην εμπιστεύονται καμία πολιτική δύναμη που είναι κομμάτι του συστήματος».

    Επισήμανε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης για ανάκαμψη της κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουν να βιώνουν μια δύσκολη και σκληρή πραγματικότητα. Τάχθηκε κατά ενός νέου κουρέματος του χρέους και της αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, εκτιμώντας ότι «δεν θα διασφαλίσει, σε καμία περίπτωση, την κοινωνική ευημερία των πολιτών».

    [04] Αθ. Τσαυτάρης: Την ερχόμενη Τρίτη η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε 65.000 κτηνοτρόφους

    Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 50 εκατ. ευρώ σε συνολικά 65.000 κτηνοτρόφους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, από την Πιερία, όπου σήμερα βρίσκεται, «έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διεργασίες και την Δευτέρα θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, κι από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα προς ανάληψη». Αφού τόνισε ότι το υπουργείο και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους προς τους παραγωγούς, επανέλαβε προς εντός των προσεχών ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή της δεύτερης δόσης, ύψους 80 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες.

    [05] Παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων και έπειθε ανήλικες να συμμετάσχουν σε βίντεο πορνογραφίας

    Παρουσιαζόταν, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ως ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων και υποσχόμενος σε ανήλικες κυρίως γυναίκες επαγγελματική ανέλιξη και υπέρογκες χρηματικές αμοιβές, τις έπειθε να συμμετάσχουν σε βιντεοσκοπήσεις και φωτογραφήσεις πορνογραφικού περιεχομένου.

    Ο 50χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από καταγγελίες δυο ανηλίκων και τεσσάρων ενηλίκων γυναικών στο τμήμα καταπολέμησης εμπορίας Ανθρώπων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχε διαμορφώσει ειδικά το διαμέρισμα του στην περιοχή των Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης σε ?στούντιο βιντεοσκόπησης πορνογραφικών ταινιών και φωτογραφιών.

    Προκειμένου να πείσει μάλιστα τις ανήλικες ?αλλα και ενήλικες γυναίκες- για την επαγγελματική τους εξασφάλιση, «αυτοδιαφημιζόταν» στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ως επικεφαλής μεγάλης ομάδας «μάνατζερ» με πολλούς ?αλλά όπως αποδείχτηκε- ανύπαρκτους συνεργάτες, ενώ ζητούσε από τις γυναίκες και δημόσια έγγραφα (στοιχεία ταυτότητας κ.α) για την υπογραφή των υποτιθέμενων συμβολαίων με τις εταιρείες μοντέλων.

    [06] Τους 339 έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο ανοικτά της Λαμπεντούζα στις 3 Οκτωβρίου

    Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα έφτασε τους 339, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ιταλοί αξιωματούχοι.

    Οι ιταλικές αρχές περισυνέλεξαν 20 ακόμη σορούς από το ναυάγιο του πλοίου που μετέφερε περίπου 500 μετανάστες.

    Οι επιζώντες του ναυαγίου της 3ης Οκτωβρίου ανέρχονται σε 155, αλλά τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό κι άλλων σορών στην θάλασσα.

    [07] Νέα άνοδο της κεντροδεξιάς του Σ. Μπερλουσκόνι, αποκαλύπτει δημοσκόπηση

    Υπεροχή της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι στην πρόθεση ψήφου, παρουσιάζει δημοσκόπηση της εταιρείας Swg, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

    Η κεντροδεξιά συμμαχία συγκεντρώνει το 35,4% της πρόθεσης ψήφου, έναντι του 32,9% που συγκεντρώνει η κεντροαριστερά.

    Το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται στο 20%, ενώ η κεντρώα συμμαχία με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, «πείθει» ποσοστό 6,3% του στατιστικού δείγματος.

    Οι σχολιαστές τονίζουν πως είναι όντως εντυπωσιακό ότι μέσα σε μια εβδομάδα, η κεντροδεξιά συμμαχία κατάφερε να ανατρέψει το όλο σκηνικό, ξανακερδίζοντας την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των ιταλών.

    [08] Εν. Λέττα: Με το νέο ναυάγιο επιβεβαιώνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το μεταναστευτικό

    Την πεποίθησή του ότι το νέο ναυάγιο, νότια της Λαμπεντούζα, δείχνει με σαφήνεια ότι υπάρχει μια διαρκής κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα.

    «Είναι η επιβεβαίωση μιας διαρκούς κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και του ότι πρέπει να αναληφθούν οπωσδήποτε δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε.

    Ο κ. Λέττα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Ζοζέφ Μουσκάτ, και συμφώνησαν να τεθεί δυναμικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της 24ης και 25ης Οκτωβρίου. Ως γνωστόν, ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει αναφερθεί και στη στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά μια πιο αλληλέγγυα και ουσιαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από όλη την Ευρώπη.

    [09] Ο Ομπάμα πιέζει τους Ρεπουμπλικάνους να αυξήσουν το όριο του ομοσπονδιακού χρέους

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πίεσε σήμερα τους Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς να αυξήσουν το όριο του ομοσπονδιακού χρέους για μεγαλύτερο διάστημα από τις έξι εβδομάδες που έχουν προτείνει, την ώρα που η παράλυση μέρους του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ συνεχίζεται για 12η ημέρα και η επαπειλούμενη στάση πληρωμών απέχει μόλις πέντε ημέρες.

    Ο Ομπάμα ξεκαθάρισε στην εβδομαδιαία του ομιλία ότι επιθυμεί μια αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους για μεγαλύτερο διάστημα, ώστε η αμερικανική οικονομία να περάσει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς προβλήματα. Οι Ρεπουμπλικάνοι από την πλευρά τους επιθυμούν να λάβουν διαβεβαιώσεις ότι ο Λευκός Οίκος θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές δαπανών, κυρίως στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

    «Δεν θα ήταν σοφό, όπως κάποιοι προτείνουν, να αυξήσουμε το όριο του χρέους για δύο μήνες και να φλερτάρουμε με την πρώτη στα ιστορικά με μια ηθελημένη στάση πληρωμών εν μέσω της εορταστικής περιόδου», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

    «Το πλήγμα στην άσπιλη φήμη των ΗΠΑ ως δανειστών δεν θα προκαλέσει μόνο πτώση στις αγορές. Ο δανεισμός θα γίνει πιο ακριβός για όλους τους Αμερικάνους», πρόσθεσε ο Ομπάμα, που βρίσκεται σε αντιπαράθεση από την 1η Οκτωβρίου με τους Ρεπουμπλικάνους για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

    Ελλείψει συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ένα μέρος του κράτους στις ΗΠΑ έχει πάψει να λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου.

    Την ίδια ώρα ελλοχεύει και η επαπειλούμενη στάση πληρωμών, σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν να αυξήσουν το όριο του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

    [10] Στη Ρώμη θα ενταφιαστεί ο ναζί εγκληματίας πολέμου Έριχ Πρίμπκε

    Η κηδεία του Ναζί εγκληματία πολέμου Έριχ Πρίμπκε, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή στη Ρώμη σε ηλικία 100 ετών, θα γίνει στη Ρώμη, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Πάολο Τζακίνι.

    «Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη» σε μια εκκλησία της Ρώμης, δήλωσε ο Τζακίνι, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

    Ο Πρίμπκε είχε καταδικαστεί το 1998 στην Ιταλία σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στη σφαγή 335 αμάχων, τον Μάρτιο του 1944, από Γερμανούς στρατιώτες. Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εξέτιε την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό, στο διαμέρισμα του δικηγόρου του.

    Ο Τζακίνι είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι επιθυμία του πελάτη του ήταν να ενταφιαστεί δίπλα στη γυναίκα του στο Μπαριλότσε της Αργεντινής, όπου έζησε επί σχεδόν 40 χρόνια, μετά τη φυγή του από την Ευρώπη το 1948.

    Όμως το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να ενταφιαστεί ο Πρίμπκε στο έδαφός της.

    [11] Γυναίκα 32 ετών, που έπασχε απο «λύκο» και νεφρική ανεπάρκεια, κατάφερε να γεννήσει υγιέστατο κοριτσάκι

    Ένα υγιέστατο κοριτσάκι κατάφερε να φέρει στον κόσμο 32χρονη γυναίκα, που έπασχε επί 17χρόνια από ερυθηματώδη λύκο, ενώ τους τελευταίους 18 μήνες υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, από την οποία έπασχε παράλληλα.

    Το εξαιρετικά σπάνιο περιστατικόεπιτεύχθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χάρη και στις άοκνες προσπάθειες των συνεργαζόμενων, καθόλη τη διάρκεια της κύησης της γυναίκας, νεφρολόγων και γυναικολόγων του νοσοκομείου.

    «Η διεθνής εμπειρία και βιβλιογραφία αναφέρει ελάχιστα ανάλογα περιστατικά. Η εγκυμοσύνη σε γυναίκες τόσο επιβαρυμένες (κυρίως λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας) συνιστάται να αποφεύγεται και να αναβάλλεται εως την επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού. Η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, χειρουργός Γεώργιος Χριστιανόπουλος, δηλώνοντας εξαιρετικά ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υγείας της γυναίκας αλλά και του νεογέννητου.

    Το κοριτσάκι γεννήθηκε πριν από τρεις ημέρες με καισαρική τομή, ύστερα από κύηση 36 εβδομάδων και είναι το πρώτο παιδί της 32χρονης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 October 2013 - 12:30:22 UTC