Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Αρχιερέας του πολιτικού διχασμού o Αντ. Σαμαράς
  • [02] Κ. Παπούλιας: Να συμβάλει η Τουρκία στον νέο γύρο του διαλόγου για το Κυπριακό
  • [03] ΔΗΜΑΡ: Τα οικονομικά προβλήματα απαιτούν συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις και όχι μεγάλα λόγια
  • [04] Απέσπασαν 130.000 ευρώ από 34χρονη γυναίκα για να της λύσουν τα "μάγια"
  • [05] Στη Βουλή η μήνυση της ¶. Ζωηρού κατά του υπουργού Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα
  • [06] Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την αιματηρή επίθεση στο Πέραμα
  • [07] Ο Μπερλουσκόνι υπέβαλε αίτημα να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας κοινωφελή εργασία

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Αρχιερέας του πολιτικού διχασμού o Αντ. Σαμαράς

    «Αρχιερχέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ και θέτει σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν.

    Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής του, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία ομολόγησε την έλλειψη πολιτικής βούλησης το προηγούμενο διάστημα, για την πάταξη της ναζιστικής βίας. Η ομολογία ενοχής του για το ότι παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως εμφανίζονται και στη δικογραφία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε ως όφειλε, αλλά αντίθετα φλέρταρε ακόμα και με την ιδέα συγκυβέρνησης με τη ΧΑ, αναδεικνύει τις δικές της βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, τονίζει.

    Ταυτόχρονα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις τωρινές διαβεβαιώσεις ότι θα εξαλειφθούν τα αίτια εξάπλωσης του φασιστικού φαινομένου, αυτές είναι σαθρές, στον βαθμό που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης. Προσθέτει επίσης, ότι «την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς ανακηρύσσεται για μια ακόμη φορά σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, από την οποία φραστικά και μόνο αποστασιοποιείται, για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα».

    Για τις αναφορές του πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση της Μαρφίν, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

    «Ποιος ακριβώς κάλυψε κ. Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα "δημοκρατικής ευθύνης" που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;»

    «Ως εδώ κ .Σαμαρά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση».

    [02] Κ. Παπούλιας: Να συμβάλει η Τουρκία στον νέο γύρο του διαλόγου για το Κυπριακό

    Την ελπίδα ότι θα είναι σοβαρή η στάση της Τουρκίας, στην νέα προσπάθεια για επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου για το Κυπριακό, αναγνωρίζοντας ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, η οποία, από την πλευρά της, θα πρέπει να την στηρίξει, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντηση, που είχε σήμερα στην Αθήνα, με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη.

    Ο Κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύμπτωση απόψεων Αθήνας- Λευκωσίας και υπογράμμισε ότι συνιστά «μήνυμα προς τους έξω, ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα συμπαρίσταται, συστρατεύεται και είναι ομόφωνη η απόφαση του ελληνικού λαού να προσπαθήσει για την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «τα πάντα μέχρι τώρα έδειξαν ότι η Τουρκία δεν ήθελε μια λύση, η οποία θα ήταν μια σύμπτωση απόψεων για την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης και σταθερής». Σχετικά δε με τη στάση της διεθνούς κοινότητας και ειδικότερα των ευρωπαίων εταίρων, τόνισε ότι πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο, «όχι μονάχα σαν συμπλήρωμα, αλλά σαν στήριξη σ' ένα κράτος - μέλος της, η ΕΕ πρέπει να στρατευθεί τώρα για την εξεύρεση μιας λύσης, γιατί όλοι μιλάμε για τη λύση, η οποία δεν μπορεί να έρθει εξ ουρανού, αλλά είναι μεταξύ ανθρώπων και κρατών».

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι ένας νέος διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει οπωσδήποτε να πληροί κάποιες προϋποθέσεις και μια νέα δυναμική.

    [03] ΔΗΜΑΡ: Τα οικονομικά προβλήματα απαιτούν συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις και όχι μεγάλα λόγια

    Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, επισημαίνει σε σχόλιό της για τις οικονομικές εξελίξεις η ΔΗΜΑΡ, ασκώντας, ταυτόχρονα, κριτική σε κυβερνητικά στελέχη για τις δηλώσεις τους σχετικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

    «Είναι μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Είναι ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής» αναφέρει το σχόλιο της Αγίου Κωνσταντίνου και σημειώνει: «Η περίπτωση του πετρελαίου θέρμανσης, η συνεχής υπερφορολόγηση των πολιτών, η διόγκωση της ανεργίας, είναι προβλήματα που απαιτούν συγκεκριμένες πολιτικές, συγκεκριμένες δράσεις και όχι μεγάλα λόγια».

    [04] Απέσπασαν 130.000 ευρώ από 34χρονη γυναίκα για να της λύσουν τα "μάγια"

    Μάνα και γιος, ηλικίας 59 και 38 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, για απάτη και εκβίαση σε βάρος 34χρονης γυναίκας, την οποία εξαπατούσαν για δέκα ολόκληρα χρόνια με το πρόσχημα, ότι θα της έλυναν... τα μάγια που υποτίθεται ότι της είχαν κάνει άλλοι.

    Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι στη διάρκεια της δεκαετίας η 59χρονη απέσπασε συνολικά 112.000 ευρώ από την 34χρονη, πείθοντάς την πως είναι μέντιουμ και θα την απάλασσε από τα "μάγια".

    Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, από τον περασμένο Μάρτιο, μάνα και γιος εκβίαζαν την 34χρονη γυναίκα ότι θα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές, που είχαν καταγράψει εν αγνοία της. Με αυτό τον τρόπο, τής απέσπασαν επιπλέον 19.500 ευρώ.

    Η γυναίκα κατέφυγε στην Αστυνομία και αμέσως μετά την παράδοση του τελευταίου ποσού, που ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι ψευτομέντιουμ συνελήφθησαν.

    [05] Στη Βουλή η μήνυση της ¶. Ζωηρού κατά του υπουργού Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα

    Δικογραφία κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του πρώην μέλους του ΔΣ του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ¶ννας Ζωηρού.

    Στα διαβιβαστικά κείμενα, του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαου Ορνεράκη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικολάου Παντελή, δεν γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο της μήνυσης.

    Σημειώνεται, ωστόσο, πως η κ. Ζωηρού είχε καταγγείλει, με επιστολή της στον πρωθυπουργό, πως με πρωτοβουλία του Γιάννη Στουρνάρα απομακρύνθηκε από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας διαφωνήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και έχοντας αντιδράσει σε παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου, στην αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ), σε αντικανονικές ανανεώσεις συμβάσεων συμβούλων κ.ά.

    [06] Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την αιματηρή επίθεση στο Πέραμα

    Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι απολογίες στον Ε? ανακριτή Πειραιά, των τεσσάρων κατηγορουμένων που έχουν αναγνωρισθεί από τα εννέα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα.

    Οι τέσσερις κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή.

    Αυτή την ώρα συνεδριάζουν εισαγγελέας και ανακριτής προκειμένου να αποφασίσουν την προφυλάκιση ή όχι των κατηγορουμένων.

    Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων έχει ήδη προφυλακιστεί για άλλη υπόθεση. Ο συγκεκριμένος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων.

    [07] Ο Μπερλουσκόνι υπέβαλε αίτημα να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας κοινωφελή εργασία

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέθεσε πριν από λίγο αίτηση στην εισαγγελία του Μιλάνου διαμέσου των δικηγόρων του να εκτίσει την μονοετή ποινή φυλάκισης η οποία του έχει επιβληθεί προσφέροντας κοινωφελή εργασία.

    Η ιταλική εισαγγελία θα πρέπει να μελετήσει το αίτημα και να αποφανθεί.

    Σύμφωνα με σχολιαστές η θετική απόφαση των δικαστικών θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

    Σε ό,τι αφορά το είδος της κοινωφελούς εργασίας που θα κληθεί να προσφέρει ο Μπερλουσκόνι, ένα πρώτο σενάριο αφορά την προσφορά εργασίας σε κέντρα απεξάρτησης και αποκατάστασης τοξικομανών. Ο Μπερλουσκόνι γνωρίζει τους υπεύθυνους σε θεραπευτικές κοινότητες καθολικών κληρικών, όπως του «πατέρα Πίκι» και του «πατέρα Πιερίνο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 October 2013 - 14:30:25 UTC