Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Επιτροπή Θεσμών οι επικεφαλής ΣΔΟΕ και ΕΥΠ
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον επικεφαλής της κινεζικής εταιρίας ΖΤΕ
  • [03] Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» περί «κυβερνητικής προβοκάτσιας»
  • [04] Να προσέλθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ζητεί ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Ο Χαρ. Αθανασίου θα εξετάσει περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια»
  • [06] Ιω. Στουρνάρας: «Δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα»
  • [07] Συνελήφθη προϊσταμένη ΔΟΥ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε
  • [08] WebDOCS: Η νέα υπηρεσία του ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [09] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων έξω από την Ακρόπολη
  • [10] Αλλαγές για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας
  • [11] Συνελήφθη ειδικός φρουρός για κακοποίηση 22χρονης. Στην κατοχή του βρέθηκε και ξιφίδιο με τη σβάστικα
  • [12] Οι «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» επιθυμούν να αγοράσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μόνο μαζί με τον λιμένα της Θεσσαλονίκης και την επισκευαστική ROSCO
  • [13] «Η Κομισιόν δεν ζητά αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα»
  • [14] Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν θα λάβει μέρος στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ
  • [15] Συμφωνία ΕΚΤ με Κεντρική Τράπεζα Κίνας για ανταλλαγή νομισμάτων τους ύψους 45 δις. ευρώ
  • [16] Λάτρεις των θαλασσινών από τα προϊστορικά χρόνια οι Έλληνες

  • [01] Στην Επιτροπή Θεσμών οι επικεφαλής ΣΔΟΕ και ΕΥΠ

    Ομόφωνα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από σχετική πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, αποφάσισε να καλέσει το αμέσως προσεχές διάστημα, τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας τους.

    Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος θα κληθεί να ενημερώσει την Επιτροπή, κυρίως σχετικά με την πορεία ελέγχου της "λίστας Λαγκάρντ", ενώ ο διοικητής της ΕΥΠ Θανάσης Δραβίλλας, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με υποκλοπές, θα δώσει εξηγήσεις αν τηρείται η νομοθεσία που ισχύει για την ΕΥΠ, και αν τηρείται η διασφάλιση του τηλεφωνικού απορρήτου.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον επικεφαλής της κινεζικής εταιρίας ΖΤΕ

    Με τον επικεφαλής της εταιρείας ΖΤΕ Χου Γουέι Γκι συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας δήλωσε ότι μετά τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά για τα προϊόντα της, η κινεζική εταιρεία προχωρά και στη δημιουργία επισκευαστικου κέντρου. «Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας και θα προσφέρουν 400- 600 νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Χου Γουέι Γκι, ο οποίος ανέφερε ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    Εξάλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αφού τόνισε ότι η ΖΤΕ είναι μια εκ των πέντε μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων παγκοσμίως, ανέφερε πως αυτή η συμφωνία αντανακλά την εμπιστοσύνη, από πλευράς αξιοπιστίας, στην Ελλάδα, για επενδύσεις.

    «Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η προσπάθεια είναι να ακολουθήσουν κι άλλες θετικές ειδήσεις και επικεφαλής είναι ο πρωθυπουργός», τόνισε.

    [03] Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» περί «κυβερνητικής προβοκάτσιας»

    Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» περί «στησίματος προβοκάτσιας» εκ μέρους της (κυβέρνησης).

    «Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία πρέπει να έχουν τα όρια τους», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

    «Για να μη σκεφτούμε τίποτα χειρότερο για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Να προσέλθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

    Νέα πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να προσέλθει στη Βουλή, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με δήλωσή του, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή», σύμφωνα με το οποίο παράγοντες στο Μέγαρο Μαξίμου φέρονται να σχεδιάζουν προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, περί δήθεν εμπλοκής κομματικών στελεχών στις υποθέσεις των Σκουριών και της Μαρφίν.

    Κληθείς να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, οΑλ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πολιτική με βάση δημοσιεύματα, αλλά καταθέτει ερωτήσεις στο κοινοβούλιο και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε το πρωί με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών και χαρακτήρισε «ανόητη, παράλογη και εγκληματική» την «επιμονή της κυβέρνησης» στη διατήρηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και ζήτησε (από την κυβέρνηση) να τον καταργήσει άμεσα.

    ΟΑλ. Τσίπρας παρατήρησε ότι πέρυσι, εξαιτίας του φόρου, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 70% και τα έσοδα του κράτους κατά 240 εκατομμύρια ευρώ. Η κατάσταση αυτή, πρόσθεσε, βύθισε σε ενεργειακή φτώχεια ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ενώ είναι γνωστό και το πρόβλημα με την αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα, κυρίως της Αττικής. Υπό το πρίσμα αυτό, ζήτησε την άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τις κυβερνητικές θέσεις ότι με το μέτρο αυτό επιδιώκεται η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, αντίθετα, όπως σημείωσε, δημιουργήθηκε μια μεγάλη τρύπα, που ευνόησε το λαθρεμπόριο με το ναυτιλιακό πετρέλαιο.

    Διαβάστε επίσης: Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» περί «κυβερνητικής προβοκάτσιας»

    [05] Ο Χαρ. Αθανασίου θα εξετάσει περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια»

    Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές -ανάμεσά τους και στην εξαίρεση από τη χορήγηση άδειας όσων κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία- ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων που βρίσκονται σε άδεια.

    Νωρίτερα, βουλευτές από όλα τα κόμματα πρότειναν, μεταξύ άλλων, να διευρυνθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας σε ειδικές περιπτώσεις, φέρνοντας για παράδειγμα αδικήματα που έχουν διαπράξει ανήλικοι, αλλά και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα όταν αφορούν πολύ σοβαρά αδικήματα, όπως η παιδεραστία.

    Ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, εισηγήθηκε να εξαιρεθούν από την ευεργετική διάταξη που προβλέπει χορήγηση άδειας από τις φυλακές και παρακολούθηση των κατάδικων ή υπόδικων με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» όσοι παραπέμπονται με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, περίπτωση την οποία ο κ. Αθανασίου δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει.

    [06] Ιω. Στουρνάρας: «Δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα»

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με βασικό θέμα τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

    Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων οριζόντιων μέτρων και, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ, τόνισε πως στη σελίδα 14, υπάρχει η φράση που λέει ότι «για τις ανεπτυγμένες χώρες, το κριτήριο πρέπει να είναι το κυκλικό έλλειμμα ή πλεόνασμα».

    «Η Ελλάδα έχει πλεόνασμα 4,5% το 2013 και ενδεχομένως περισσότερο από 6% το 2014. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα» ξεκαθάρισε ο υπουργός λέγοντας πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι διαρθρωτικά.

    Πιο δίκαιος και πιο αναλογικός θα είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα τεθεί ισχύ από το 2014, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    Θέλουμε να εισπράξουμε λιγότερα από περισσότερους δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ καθώς και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

    Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει ηπιότερη επιβάρυνση των αγροτεμαχίων μέσω του νέου ενιαίου, ενώ ο στόχος των εσόδων που θα προέλθουν από αυτόν τοποθετείται στα 2,850 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται, παράλληλα με τη θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων να υπάρξει μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

    Ο προγραμματισμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου.

    Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της για τις αμυντικές βιομηχανίες.

    [07] Συνελήφθη προϊσταμένη ΔΟΥ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε

    Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μία 61χρονη, προϊσταμένη τμήματος ΔΟΥ της Αθήνας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

    Προηγήθηκε καταγγελία στην ανωτέρω Διεύθυνση ότι η 61χρονη απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού της επιστροφής φόρου, ύψους 23.505 ευρώ, σε εταιρεία.

    Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια σε προκαθορισμένου ραντεβού στο γραφείο της 61χρονης.

    Προηγουμένως είχε παραλάβει το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν έπειτα από έρευνα στο γραφείο της.

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στα καθήκοντα της 61χρονης περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των εκθέσεων των ελεγκτών της ΔΟΥ, όσον αφορά τις αιτήσεις φορολογουμένων για την επιστροφή φόρου.

    Η συλληφθείσα οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ λόγω της ιδιότητάς της, ως υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, τα αδικήματα που την βαρύνουν αποκτούν κακουργηματικό χαρακτήρα.

    [08] WebDOCS: Η νέα υπηρεσία του ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εγκαινιάζει από σήμερα (10/10/2013) μια νέα υπηρεσία.

    Τη διανομή σε συνδρομητές του και σε συνεργαζόμενα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τηλεοπτικών ερευνών και ρεπορτάζ μέσα από την ειδική προθήκη των WebDOCS.

    Τα webdocs χωρίζονται σε μια κατηγορία θεμάτων υψηλού επιπέδου που αφορούν την ανάλυση της Επικαιρότητας στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Ελλάδας. Αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και follow up σε ειδήσεις, που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα. Έρευνες, προσωπικές ανθρώπινες ιστορίες και πορτραίτα απλών ανθρώπων. Ντοκιμαντέρ, που αναδεικνύουν την πολιτική, πολιτιστική και περιβαλλοντολογική εικόνα της χώρας. Αθλητικά, γυναικεία θέματα, μεταναστευτικά προβλήματα, ιστορικές αναφορές και τουριστική ανάπτυξη.

    Οι πελάτες του ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτός από την πρόσβαση στα videos έχουν τη δυνατότητα να ζητούν κατά παραγγελία θέματα που θα παραδίδονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μετά από συνεννόηση με την αρχισυνταξία του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι οπτικοακουστικές υπηρεσίες του Πρακτορείου μπορούν να καλύπτουν σε live streaming οποιαδήποτε εκδήλωση ή συνέδρια σε όλη τη χώρα. Διαθέτουν -έπειτα από συνεννόηση- πλήρη παροχή υπηρεσιών για την οποιαδήποτε δημοσιογραφική κάλυψη. Επίσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαθέτει εξοπλισμένο studio τηλεόρασης για την παραγωγή εκπομπών, τηλεοπτικών διαλόγων (debates) .

    Τα συνεργεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ χρησιμοποιούν όλα τα formats τηλεοπτικής κάλυψης από Full HD έως standards SD, mini DV, DVCPRO25-50. Το πρακτορείο διαθέτει πλήρη εξοπλισμένα ENG, τηλεοπτικό εξοπλισμένο ΒΑΝ για μετακινήσεις εντός και εκτός της πρωτεύουσας. Τα μοντάζ γίνονται με τα προγράμματα GV Edius και AVID. To ΑΠΕ-ΜΠΕ διαθέτει ειδική υπηρεσία επεξεργασίας γραφικών.

    Πληροφορίες: Γιώργος Κουβαράς, Γιάννης Παντελιάδης, Δήμητρα Λέτσα. Τηλ. 2106405700. E-mail: webdocs@amna.gr

    [09] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων έξω από την Ακρόπολη

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με κυρίαρχο σύνθημα «Όχι στις απολύσεις. Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό».

    Το κάλεσμα έγινε από τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής-Στερεάς & Νήσων, ο οποίος κήρυξε για σήμερα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της βάρδιας.

    «Συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης για να κοινοποιήσουμε στον κόσμο, με δίγλωσσα κείμενα, αυτό που συμβαίνει σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού. Τις «ανθρωποθυσίες», όπως τις λέμε εμείς, δηλαδή την απόλυση 200 συναδέλφων σε όλη τη χώρα, σχεδιαστών, εργατών και άλλων ειδικοτήτων, σε μια περίοδο που το ΥΠΠΟ έχει αυξημένες ανάγκες. Την ίδια ώρα που συνεχίζουν, ακριβώς λόγω των αναγκών, να προσλαμβάνουν εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Στάθης Γκότσης.

    [10] Αλλαγές για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας

    Τρεις σημαντικές αλλαγές στην πολιτική του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντησή που είχε σήμερα στο υπουργείο με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

    «Συζητήσαμε για νέες, πολύ μεγάλες και σημαντικές αλλαγές που πρόκειται να θεσμοθετηθούν για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας. Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στην καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

    «Οι αλλαγές αυτές θα αλλάξουν την εικόνα του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι ζήτησε την τεχνική βοήθεια της Task Force για την υλοποίηση των μέτρων.

    Έμφαση στη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έδωσε στις δηλώσεις του ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που αυτό δεν έχει θεσμοθετηθεί.

    Ο επικεφαλής της Task Force ανέφερε επίσης ότι ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πολύ καλά, όπως τα χαρακτήρισε, παραδείγματα της Γαλλίας, της Φιλανδίας και της Αυστρίας.

    [11] Συνελήφθη ειδικός φρουρός για κακοποίηση 22χρονης. Στην κατοχή του βρέθηκε και ξιφίδιο με τη σβάστικα

    Ειδικός φρουρός συνελήφθη χθες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για βάναυση κακοποίηση 22χρονης, για φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα, ενώ, εκτός των άλλων, βρέθηκε στην κατοχή του και ένα ξιφίδιο με τη ναζιστική σβάστικα.

    Πρόκειται για έναν 30χρονο, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

    Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων άρχισε μετά από καταγγελία 22χρονης, που είχε για κάποιο διάστημα σχέση με τον ειδικό φρουρό, σύμφωνα με την οποία, προχθές τα ξημερώματα, την απείλησε και την χτύπησε.

    [12] Οι «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» επιθυμούν να αγοράσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μόνο μαζί με τον λιμένα της Θεσσαλονίκης και την επισκευαστική ROSCO

    Η εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» θεωρεί σκόπιμο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού σιδηροδρομικού μεταφορέα ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μόνο εάν συμπεριληφθούν σε αυτόν οι μετοχές της επισκευαστικής εταιρείας ROSCO και του λιμένος της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Γιακούνιν, πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και φερόμενος ως προσωπικός φίλος του Ρώσου Προέδρου.

    «Το ζήτημα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Συνεργαζόμαστε. Προωθήσαμε τις προτάσεις μας και ελπίζουμε ότι εάν ληφθούν υπόψη, θα έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου» σημείωσε ο κ. Γιακούνιν.

    [13] «Η Κομισιόν δεν ζητά αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα»

    Στόχος του εγγράφου εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φορολογία δεν είναι να υπαγορεύσει στα κράτη-μέλη τα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να λάβουν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη φορολογία επιτρόπου Αλγκίρντας Σεμέτα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο ότι υπάρχει αίτημα της Επιτροπής για αύξηση φόρων στην Ελλάδα.

    Αναφερόμενη ειδικότερα στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου, η Έμερ Τρέινορ τόνισε ότι υπήρξε παρεξήγηση στην Ελλάδα για το αντικείμενο και τους στόχους της έκθεσης. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του επιτρόπου αποσαφήνισε ότι, για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, οι φορολογικές πολιτικές περιγράφονται ήδη λεπτομερώς στα Μνημόνια που έχουν συνάψει, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες οι συστάσεις για φορολογικά ζητήματα καθορίζονται στο πλαίσιο των εξειδικευμένων οικονομικών συστάσεων που υιοθετεί η Επιτροπή κάθε Άνοιξη.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η έκθεση για τη Φορολογική Μεταρρύθμιση είναι ένα έγγραφο εργασίας της Επιτροπής και ένα από τα πολλά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Στόχος του εγγράφου είναι η οριζόντια καταγραφή και παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει τα κράτη- μέλη στα φορολογικά τους συστήματα τον τελευταίο χρόνο και να εξετάσει τις συνολικές τάσεις εντός της ΕΕ, είπε η Έμερ Τρέινορ.

    [14] Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν θα λάβει μέρος στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ

    Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον, καθώς πρέπει να φροντίσει για την εξασφάλιση της έγκρισης του προϋπολογισμού στη χώρα του.

    Η κυβέρνηση του Φιλελεύθερου Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε χρειάζεται τη στήριξη μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης για να ψηφισθούν τα μέτρα λιτότητας ύψους 6 δισεκ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2014.

    Χωρίς αυτή την πολιτική στήριξη, η κυβέρνηση δεν θα επιτύχει την έγκριση του προϋπολογισμού και αυτό μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική κρίση, την ώρα που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας κ. Κλάας Κνοτ δήλωσε ότι μία ενδεχόμενη αποτυχία της κυβέρνησης να επιτύχει συμφωνία για τον προϋπολογισμό θα ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία της χώρας, η οποία προσπαθεί ακόμη να βγει από την ύφεση, στην οποία βρέθηκε στα 8 από τα 10 τελευταία τρίμηνα.

    [15] Συμφωνία ΕΚΤ με Κεντρική Τράπεζα Κίνας για ανταλλαγή νομισμάτων τους ύψους 45 δις. ευρώ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε συμφωνία με την κεντρική τράπεζα της Κίνας για τη δυνατότητα ανταλλαγής των νομισμάτων τους (currency swap line) αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, τονίζοντας ότι αυτή καταδεικνύει την αυξανόμενη σημασία της Κίνας στις εμπορικές και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές της Ευρώπης.

    Με βάση τη συμφωνία, που έχει τριετή διάρκεια, η ΕΚΤ θα έχει δυνατότητα να αγοράζει από την κινεζική κεντρική τράπεζα το νόμισμά της έως το ποσό των 350 δις. γιουάν, ενώ η κινέζικη κεντρική τράπεζα θα μπορεί να προσφύγει σε χρηματοδότηση ύψους 45 δις. ευρώ από την ΕΚΤ.

    Ο στόχος των γραμμών ανταλλαγής νομισμάτων είναι να βοηθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να καλύψουν απρόσμενες ανάγκες τους για κεφάλαια σε ξένο νόμισμα.

    Η ΕΚΤ έχει ήδη συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Ελβετία. «Η συμφωνία ανταλλαγής επιδιώκει να χρησιμεύσει ως ταμείο για τη στήριξη της ρευστότητας και να διασφαλίσει στις τράπεζες της Ευρωζώνης τη συνεχή προσφορά κινεζικών γιουάν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ.

    [16] Λάτρεις των θαλασσινών από τα προϊστορικά χρόνια οι Έλληνες

    Η θάλασσα έτρεφε τους Ελληνες από τα προϊστορικά χρόνια, με τους ροφούς, τις σκορπίνες και τους ζαργούς να είναι πρώτα στις προτιμήσεις τους, τα όστρακα να αποτελούν πρώτη ύλη για τη δημιουργία κοσμημάτων και η μεταποίηση να έχει προχωρήσει ακόμη και στη δημιουργία πάστας ψαριού!

    Πολύτιμα στοιχεία για την αλιεία και τα αλιευτικά προϊόντα στο προϊστορικό Αιγαίο περιλαμβάνει η ομιλία της Δήμητρας Μυλωνά, από το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας για την Ανατολική Κρήτη στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων που αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιχθυολόγων Δημοσίου.

    Στην ιστορική επισκόπηση της κ.Μυλωνά αναφέρεται ότι η εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων χρονολογείται στην 11η χιλιετία πριν από σήμερα, στο τέλος μιας εποχής ραγδαίων περιβαλλοντικών αλλαγών και στην αρχή του Ολόκαινου.

    Πολιτιστικά οι ακτές του Αιγαίου ήταν τότε ένας χώρος αραιοκατοικημένος από κοινότητες κυνηγών/τροφοσυλλεκτών και ψαράδων. Τρεις αρχαιολογικές θέσεις, δύο σπήλαια (Φράχθι Αργολίδας και Σπήλαιο Κύκλωπα στα Γιούρα) και ένας ανοιχτός οικισμός (Μαρουλάς Κύθνου) παρέχουν πληροφορίες σχετικές με την αλιεία. Κατά την ανασκαφή στα σπήλαια συλλέχθηκαν δεκάδες χιλιάδες ψαροκόκαλα και λέπια, χιλιάδες όστρακα αλλά και οστά από θαλάσσια θηλαστικά και ψαροπούλια. Τα ψάρια που πιάνοντανήταν κυρίως παράκτια, μεσαίου μεγέθους όπως ροφοί, σκορπίνες, χριστόψαρα, συναγρίδες, λυθρίνια και σαργοί. Η ανασκαφή στο σπήλαιο του Κύκλωπα αποκάλυψε επίσης ένα τμήμα της αλιευτικής τεχνολογίας που είχε υιοθετηθεί στην εποχή αυτή. Πρόκειται για αγκίστρια δύο τύπων, φτιαγμένα από οστό και ελαφοκέρατο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 October 2013 - 12:30:26 UTC