Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά την Πέμπτη μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος
  • [02] Σε ψυχιατρείο με απώλεια συνειδήσεως η Βίκυ Σταμάτη
  • [03] Τρία πανεπιστήμια έδωσαν τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα
  • [04] Στους 302 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα
  • [05] Ντοκιμαντέρ για τον Μίκαελ Χάνεκε

  • [01] Κανονικά την Πέμπτη μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος

    Αναστέλλουν, την προγραμματισμένη για αύριο τετράωρη στάση εργασίας, οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

    Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν, ότι σε συνάντηση που είχαν πριν δυο μήνες τα συνδικάτα Μεταφορών ΣΤΑ.ΣΥ. - Ο.Σ.Υ. - Ο.Σ.Ε. με τον υπουργό Μεταφορών, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος ?ε την «αντιδημοκρατική και αυταρχική» - όπως δήλωσε - επίταξη εργαζομένων και δεσμεύτηκε για την άμεση άρση της.

    «Όχι ?όνο έλεγε ψέματα γιατί δεν ανέστελλε την επίταξη αλλά σε ?ια κινητοποίηση των εργαζομένων ?ε 4ωρη στάση εργασίας για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση, τους έσυρε στα δικαστήρια. Τον πήρε ο πόνος για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αυτός που την ίδια στιγμή υπογράφει και υπερασπίζεται ?νη?όνια που ούτε καν τα έχει διαβάσει?; Κύριε υπουργέ, ας σταματήσει εδώ η υποκρισία και πείτε ευθέως, ότι και εσείς είστε ένας από αυτούς που θέλετε εργαζόμενους εγκλωβισμένους στην επίταξη, εργαζόμενους εξαθλιωμένους μισθολογικά, κοινωνικά και εργασιακά» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

    Οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο αυτό και με αίτημα την αναστολή της επίταξης θα πραγματοποιήσουν αύριο γενική συνέλευση στις 11π.μ. στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

    [02] Σε ψυχιατρείο με απώλεια συνειδήσεως η Βίκυ Σταμάτη

    Σε ψυχιατρικό κατάστημα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

    Η κ. Σταμάτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του συζύγου της από εξοπλιστικά προγράμματα και δεν της δόθηκε αναστολή στην έφεση.

    Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Κούγια έχει ως εξής:

    «Ενημερωθήκαμε από τους συγγενείς της εντολέως μας Βασιλικής Τσοχατζοπούλου ότι αυτή μετεφέρθη με απώλεια συνειδήσεως σε Ψυχιατρικό Κατάστημα. Το δικηγορικό μας γραφείο προσπάθησε, με την παρουσία δικηγόρου, στη γραμματεία των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού να πληροφορηθεί το Ψυχιατρικό Κατάστημα, στο οποίο η εντολέας μας βρίσκεται, αλλά από την γραμματεία μας είπαν ότι είναι απόρρητο».

    [03] Τρία πανεπιστήμια έδωσαν τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα

    Τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα απέστειλαν, με τη λήξη της προθεσμίας που είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας, τρία από τα οκτώ πανεπιστήμια που υπήχθησαν στο μέτρο.

    Συγκεκριμένα, στοιχεία απέστειλαν στο υπουργείο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Παράταση της προθεσμίας «για εύλογο χρονικό διάστημα», ώστε να είναι σε θέση να καταχωρήσει στη σχετική ιστοσελίδα τους αιτούμενους πίνακες συνδρομής κριτηρίων με τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων, ζητά από το ΑΣΕΠ, με ομόφωνο ψήφισμά της, η σύγκλητος του ΑΠΘ.

    Η σύγκλητος, παρά τη «δεδομένη πρόθεση» της διοίκησης για την αποστολή των στοιχείων, επικαλείται «αντικειμενική αδυναμία εμπρόθεσμης υποβολής», λόγω των ελλείψεων προσωπικού και των κινητοποιήσεων ενάντια στη δρομολογούμενη διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιω. Μυλόπουλος: Η διαθεσιμότητα απειλεί να διαλύσει τα οκτώ μεγάλα πανεπιστήμια

    [04] Στους 302 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα

    Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο του πλοίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα έφτασε τους 302, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ιταλοί αξιωματούχοι.

    Ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός, καθώς δύτες εξακολουθούν να ερευνούν για σορούς στο ναυάγιο. Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλέξει τις σορούς 210 ανδρών, 83 γυναικών και 9 παιδιών.

    [05] Ντοκιμαντέρ για τον Μίκαελ Χάνεκε

    Δημιουργεί κόντρα στον συρμό, ενώ όλες του οι ταινίες μπορούν να ιδωθούν ως αντίδραση προς ό,τι γεμίζει τις αίθουσες. Ο Μίκαελ Χάνεκε έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου κινηματογράφου, με τις χαρακτηριστικά λεπτομερείς τεχνικές του να τον έχουν οδηγήσει στη δημιουργία σπάνιων κινηματογραφικών έργων, αιχμηρού βάθους και καλλιτεχνικής αξίας. Από τις πρώτες του ταινίες μέχρι τη «Λευκή Κορδέλα» και την «Αγάπη», που απέσπασαν τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, πραγματεύεται τα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών και τους υπαρξιακούς μας φόβους.

    Ο Γάλλος σκηνοθέτης Ιβ Μονταγιέρ έχοντας κινηματογραφήσει τα γυρίσματα των περισσότερων ταινιών του Αυστριακού βιρτουόζου, δημιουργεί ένα ντοκιμαντέρ που καλύπτει όλη του τη σταδιοδρομία και μέσα από τις μαρτυρίες των ηθοποιών του και πλούσιο, ανέκδοτο αρχειακό υλικό, φωτίζει τον Άνθρωπο και το Έργο, πίσω από τον Σκηνοθέτη. Το ντοκιμαντέρ τιτλοφορείται «Michael H. Profession: Director» και θα προβληθεί από το CineDoc στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου σήμερα στις 20.00 και στον κινηματογράφο Δαναό την Κυριακή 13/10.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 October 2013 - 16:30:21 UTC