Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέσα στην ημέρα η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου
  • [02] Στη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [03] Προσωρινά κρατούμενος ένας ακόμη κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής
  • [04] "Η Χρυσή Αυγή ήθελε να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα"
  • [05] Για νέα βάρβαρα μέτρα έκανε λόγο ο γγ του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας
  • [06] Στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • [07] Γ. Άσμουσεν: Νέο πακέτο βοήθειας θα χρειαστεί η Ελλάδα, αν δεν έχει πρόσβαση στις αγορές ως το β' εξάμηνο του 2014
  • [08] Κατατέθηκε στη Βουλή το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014
  • [09] Βραβείο σε φοιτητές του Παν/μιου Θεσσαλίας για το μονοθέσιο που σχεδίασαν
  • [10] Τις αρδευτικές ανάγκες περίπου 21.000 στρεμμάτων θα καλύπτει η κατασκευή δικτύου στη Φθιώτιδα

  • [01] Μέσα στην ημέρα η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

    Σε λίγες ώρες αναμένεται, τελικά, να ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων για τους 17 κηρυχθέντες ενόχους στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, το δικαστήριο αθώωσε δυο κατηγορούμενους λόγω αμφιβολιών και κήρυξε ενόχους τους υπόλοιπους 17 με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Δεκατρείς από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι με την επιβαρυντική περίσταση ότι διέπραξαν την πράξη κατ' επάγγελμα.

    [02] Στη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για πράξεις ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής.

    Η Βουλή αναμένεται να συνδράμει στη διευκόλυνση των ανακριτικών αρχών με την επιτάχυνση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος των τριών βουλευτών στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε'» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.

    Να σημειωθεί ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Προσωρινά κρατούμενος ένας ακόμη κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    "Η Χρυσή Αυγή ήθελε να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα"

    Ενώπιον της Δικαιοσύνης έθεσε εαυτόν ο βουλευτής της ΧΑ, Στ. Μπούκουρας

    [03] Προσωρινά κρατούμενος ένας ακόμη κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Έβδομη προφυλάκιση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενο μετά την απολογία του έναν ακόμα κατηγορούμενο για εγκληματική οργάνωση.

    Πρόκειται για τον Αναστάσιο Πανταζή, πυρηνάρχη του κόμματος στο Πέραμα, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή στα περιστατικά που καταλογίζονται στην οργάνωση στην Ιχθυόσκαλα σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων, στο Πέραμα σε βάρος μελών του ΚΚΕ, αλλά και στη δολοφονία του Π. Φύσσα.

    [04] "Η Χρυσή Αυγή ήθελε να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα"

    «Σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, χαρακτηριστικά μάς έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς». Πολλά στοιχεία για πολλά πρόσωπα, αλλά και τους σκοπούς της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στον ανακριτή προστατευόμενος μάρτυρας, που στη δικογραφία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης φέρει τα στοιχεία «Μάρτυρας Ε'».

    Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι νεοσύλλεκτοι του κόμματος «ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου, όπως "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, το «Ημερολόγιο» του Γκέμπελς και άλλα, αλλά και "Τα Πρωτόκολλα της Σιών", ώστε να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι ποιος είναι ο εχθρός τους, δηλαδή οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές αλλά και οι κομμουνιστές (...) διότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής, οπότε μοιραία Εβραίοι και κομμουνιστές ήταν το ίδιο. Πάντως, αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

    Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονομάζει τον κατηγορούμενο στην υπόθεση βουλευτή Νίκο Μίχο ως εκπαιδευτή στελεχών της Χρυσής Αυγής «στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών». Όπως φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας, οι εκπαιδεύσεις «πραγματοποιούνταν σε μαντριά περιοχών της Αττικής, Μαλακάσα κλπ» όπου οι εκπαιδευόμενοι προέβαιναν «σε μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες, προκειμένου να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα».

    Κατά τη μαρτυρική κατάθεση, ο εν λόγω βουλευτής προωθούσε έναντι τιμήματος όπλα σε διάφορα μέλη της οργάνωσης, ενώ επισήμανε ότι, όπως έχει ακούσει, «γίνονταν βολές με πυροβόλα όπλα, σε ερημική περιοχή στην Παλαιά Πεντέλη».

    Διαβάστε επίσης:

    Ενώπιον της Δικαιοσύνης έθεσε εαυτόν ο βουλευτής της ΧΑ, Στ. Μπούκουρας

    [05] Για νέα βάρβαρα μέτρα έκανε λόγο ο γγ του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας

    «Και με το νέο νομοσχέδιο προϋπολογισμού, τα μέτρα που έρχονται θα είναι πάνω στα προϋπάρχοντα, θα είναι βάρβαρα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

    «Μιλάμε για νέες ιδιωτικοποιήσεις, όπως στα λιμάνια και σε άλλους μεγάλους, στρατηγικής σημασίας, κλάδους της οικονομίας, αλλά και για περικοπές κοινωνικών δαπανών, είτε στα ασφαλιστικά ταμεία, στην Υγεία και την Παιδεία, καθώς και νέα φοροληστεία με νέα χαράτσια και νέους βάρβαρους φορολογικούς νόμους που θα πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι και ο λαός», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

    [06] Στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

    Προβλήματα στις μετακινήσεις του με το μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα έχει το επιβατικό κοινό την ερχόμενη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, λόγω τετράωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων, που διεκδικούν να αρθεί άμεσα το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

    Σε ανακοίνωσή τους, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), κατηγορεί την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, με «μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες και ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους, οι οποίοι βιώνουν εδώ και περίπου 10 μήνες την πιο ακραία και αυταρχική συμπεριφορά, καθώς βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης».

    Τις ώρες της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των μελών των σωματείων.

    [07] Γ. Άσμουσεν: Νέο πακέτο βοήθειας θα χρειαστεί η Ελλάδα, αν δεν έχει πρόσβαση στις αγορές ως το β' εξάμηνο του 2014

    Αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποκτήσει επαρκή πρόσβαση στις αγορές ως το δεύτερο εξάμηνο του 2014, θα χρειαστεί και νέα βοήθεια, δηλώνει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Άσμουσεν και επισημαίνει ότι οι εκλογές και η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία έχουν προκαλέσει καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό για δημοσιονομική συνοχή στην ευρωζώνη.

    «Ένας ταχύς σχηματισμός κυβέρνησης ασφαλώς θα βοηθούσε από ευρωπαϊκή άποψη, καθώς υπάρχουν στην Ευρώπη σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, όπως η τραπεζική ένωση» δηλώνει ο κ. Άσμουσεν στο πρακτορείο Ρόιτερς και αναφέρει ότι δεν απομένει πολύς χρόνος έως τις Ευρωεκλογές.

    [08] Κατατέθηκε στη Βουλή το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014

    Κατατέθηκε στη Βουλή το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014.

    Θα εισαχθεί στην Επιτροπή Οικονομικών την ερχόμενη Πέμπτη σε δύο συνεδριάσεις πρωί και απόγευμα.

    Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

    [09] Βραβείο σε φοιτητές του Παν/μιου Θεσσαλίας για το μονοθέσιο που σχεδίασαν

    Η Centaurus Racing Team είναι μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ασχολείται με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου φόρμουλα. Το μονοθέσιο σχεδιάζεται με βάση τους κανόνες του παγκόσμιου διαγωνισμού Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες από όλο τον κόσμο. Τον περασμένο μήνα, στην πόλη Βαράνο της Ιταλίας, η ομάδα κατέλαβε την 1η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση, ενώ τα σχέδια για τη νέα χρονιά είναι αισιόδοξα.

    Η ομάδα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Βόλου ιδρύθηκε το 2009 ύστερα από πρωτοβουλία των φοιτητών και έκτοτε έχει συμμετάσχει στα τρία επίπεδα του παραπάνω διαγωνισμού. Οι διακρίσεις ξεκίνησαν το 2011, όταν κατέλαβε την 1η γενική θέση στην Ιταλία, διαγωνιζόμενη μόνο με σχέδια για το μονοθέσιο. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε τόσο με σχέδια όσο και με μερικά κατασκευασμένα μηχανικά μέρη στο Silverstone της Αγγλίας, λαμβάνοντας την 3η θέση στο σχεδιασμό και την 5η στην επιχειρηματική παρουσίαση. Η ολοκλήρωση του 1ου αυτοκινήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013. Η ομάδα, τιμώντας τις παραδόσεις της πόλης στην οποία εδρεύει, έδωσε το όνομα του πιο γνωστού Κενταύρου στο μονοθέσιο, ονομάζοντάς το "Χείρωνα".

    Η πρώτη συμμετοχή της ομάδος με πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο χαρακτηρίστηκε από σειρά επιτυχιών. Η 1η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση, τον περασμένο μήνα έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να φέρουν την ελληνική σημαία στο βάθρο του διαγωνισμού, μπροστά στις μεγαλύτερες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας και 2000 φοιτητές από όλο τον κόσμο.

    [10] Τις αρδευτικές ανάγκες περίπου 21.000 στρεμμάτων θα καλύπτει η κατασκευή δικτύου στη Φθιώτιδα

    Τις αρδευτικές ανάγκες περίπου 21.000 στρεμμάτων καθαρής εκμεταλλεύσιμης παραγωγικής αγροτικής γης θα καλύπτει η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου ανατολικής Βίστριζας νομού Φθιώτιδας, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ.

    Το έργο, για την υλοποίηση του οποίου υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος της περιοχής και αποτελεί πάγιο αίτημα του αγροτικού πληθυσμού. Για την εκτέλεση των εργασιών θα γίνει αναδασμός ιδιοκτησιών, σε έκταση 28.500 στρεμμάτων αγροτικής γης, στις περιοχές Υπάτης, Λαδικού, Βασιλικών, Μεσοχωρίου, Ροδωνιάς, Καρυάς και Καστρίου.

    Σημειώνεται ότι το αρδευτικό έργο περιλαμβάνει έργα διευθέτησης χειμάρρων και αντιπλημμυρικής προστασίας, αποχετευτικά και στραγγιστικά δίκτυα, κατασκευή υπόγειου αρδευτικού δικτύου και κατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 October 2013 - 14:30:25 UTC