Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλήρη αποκάλυψη και δικαστική αντιμετώπιση όλων των παράνομων πράξεων της ΧΑ, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Λήστεψαν 81χρονο στις Σέρρες
  • [03] "Μεγάλες θυσίες" έκανε η Ελλάδα, δηλώνει η Κρ. Λαγκάρντ
  • [04] Άλλοι δεκαέξι νεκροί εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα

  • [01] Πλήρη αποκάλυψη και δικαστική αντιμετώπιση όλων των παράνομων πράξεων της ΧΑ, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

    «Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής πρέπει να αποτελέσει σταθερό άξονα των πολιτικών στοχεύσεων όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος, με θέμα την πορεία αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής.

    «Η δικαιοσύνη και τα όργανα του κράτους πρέπει να συνεχίσουν τη δουλειά τους για την πλήρη αποκάλυψη και δικαστική αντιμετώπιση όλων των παράνομων πράξεων. Ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος πρέπει ενωμένος να αντιμετωπίσει τα θέματα των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων, όπως η ψήφιση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και η ανακοπή της χρηματοδότησης της εγκληματικής οργάνωσης» πρόσθεσε ο κ. Φ. Κουβέλης.

    [02] Λήστεψαν 81χρονο στις Σέρρες

    Πρόσωπο με πρόσωπο με δύο ληστές ήρθε το πρωί ηλικιωμένος στην οικία του, στο Χρυσό Σερρών.

    Την ώρα που ο 81χρονος κοιμόταν, εισέβαλαν στο σπίτι του δύο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες και αφού τον ακινητοποίησαν, τον κλείδωσαν στο μπάνιο και τουπήραν 550 ευρώ και κοσμήματα.

    Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [03] "Μεγάλες θυσίες" έκανε η Ελλάδα, δηλώνει η Κρ. Λαγκάρντ

    Σε «μεγάλες θυσίες» χρειάστηκε να υποβληθεί η Ελλάδα στη διαδικασία εφαρμογής των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δηλώνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και επισημαίνει ότι η χώρα παρουσιάζει - έστω ένα μικρό - πλεόνασμα.

    «Θα κατονομάσω έναν τομέα, όπου παραδεχθήκαμε δημοσίως ότι υποτιμήσαμε συγκεκριμένους παράγοντες. Όπως για παράδειγμα την επίδραση του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή» δηλώνει η κ. Λαγκάρντ -σε συνέντευξή της στην τηλεόραση της Deutsche Welle, η οποία μεταφέρεται και από την ελληνόφωνη υπηρεσία της DW- και υποστηρίζει ότι ο πολλαπλασιαστής απλώς υποτιμήθηκε, ενώ και με αναθεωρημένο τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, το ΔΝΤ θα σχεδίαζε το πρόγραμμα για την οικονομική μεταρρύθμιση της Ελλάδας με τον ίδιο τρόπο.

    «Κοιτάξτε τους αριθμούς. Είναι σαφές ότι στο πλαίσιο της άμεσης εξυγίανσης, πρέπει να γίνουν πολλά για μια χώρα που τελεί υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών. Απαιτούνταν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αυτή είναι μια διαδικασία την οποία πέρασε η χώρα κάνοντας μεγάλες θυσίες. Ελπίζουμε ωστόσο ότι αρχίζουν να τα καταφέρνουν. Είναι μια χώρα που παρουσιάζει στην παρούσα φάση ένα -έστω και μικρό- πλεόνασμα» προσθέτει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.

    Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και στο γεγονός ότι η νέα Καγκελάριος είναι η «παλιά» Καγκελάριος, η κ. Λαγκάρντ διορθώνει, λέγοντας ότι η 'Αγγελα Μέρκελ «σε καμία περίπτωση δεν είναι μια "παλιά" Καγκελάριος». Τονίζει μάλιστα ότι τη θεωρεί «πολύ έξυπνη και δυναμική Καγκελάριο» και ότι χαίρεται ιδιαίτερα για την επανεκλογή της. «Είναι καλό να υπάρχει μια γυναίκα στην κορυφή. Ίσως είναι πολιτικά μη ορθό, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η κυρία Μέρκελ συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική σταθερότητα της περιοχής» συνεχίζει, ενώ παραδέχεται ότι δεν συμφωνούσε πάντα μαζί της σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνει ακόμη ότι στη γερμανική γλώσσα η «λιτότητα» (σσ. αναφέρεται μάλλον στη «δημοσιονομική πειθαρχία») σημαίνει «πειθαρχία» και επισημαίνει ότι το ΔΝΤ πάντα στήριζε την πειθαρχία.

    «Όταν τίθενται στόχοι, θα πρέπει να τους σεβόμαστε. Αυτό που λέμε επίσης είναι ότι η ανάπτυξη και μια δημοσιονομική πολιτική που οδηγεί στην εξυγίανση, δεν αλληλοαποκλείονται. Παράλληλα βλέπουμε ότι η ταχύτητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και τα μέτρα που απαιτούνται για να επιτευχθεί αυτή, πρέπει να προσαρμόζονται προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη» καταλήγει.

    [04] Άλλοι δεκαέξι νεκροί εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα

    Αλλοι δεκαέξι νεκροί εντοπίσθηκαν από το πρωί στα ανοικτά της Λαμπεντούζα -ανεβάζοντας τον προσωρινό αριθμό των θυμάτων του τραγικού αυτού ναυαγίου στα 127.

    Οι αγνοούμενοι συνεχίζουν να ξεπερνούν τους διακόσιους ενώ δεν υπάρχουν, πλέον, ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες.

    Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν να ανασύρουν ολόκληρο το πλεούμενο από τον βυθό της θάλασσας, από τη στιγμή που θεωρείται ότι μόνον κάτω από το ξύλινο μικρό καράβι μπορεί να βρίσκονται περισσότερα και από εκατό πτώματα...

    Σήμερα το μεσημέρι, επισκέφθηκε το μικρό αυτό νησί, νότια της Σικελίας, η Ιταλίδα υπουργός για την ένταξη των μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζ -με καταγωγή από το Κογκό- η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει την συγκίνησή της μπροστά στα λευκά φέρετρα των μικρών παιδιών.

    «Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί μετανάστευσης και να καταργηθεί, ειδικότερα, το αδίκημα της λαθρομετανάστευσης . Ελπίζω, η τραγωδία αυτή να μπορέσει να μας κάνει να προβληματισθούμε σοβαρά σχετικά με τα σύνορα και τη θάλασσά μας, και να ζητήσουμε, ιδίως, από την Ευρώπη να μη μας αφήσει άλλο μόνους, στην αντιμετώπιση αυτού του δράματος» τόνισε η Σεσίλ Κιέντζ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 October 2013 - 14:30:24 UTC