Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος-"κλειδί" για τη δολοφονία Φύσσα
  • [02] Tη Δευτέρα απολογείται ο "πυρηνάρχης" του Περάματος
  • [03] Νεαροί προσπάθησαν να γράψουν συνθήματα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ
  • [04] Αυστηρό μήνυμα Μπ. Ομπάμα στους Ρεπουμπλικανούς
  • [05] Επαφές του Αχμέτ Νταβούτογλου στα Τίρανα
  • [06] Απόψε το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Πυλαία
  • [07] "Φάρμακο" για τα καρδιαγγειακά νοσήματα η σωστή διατροφή
  • [08] Σέντρα στην 7η αγωνιστική με τα... φώτα στραμμένα στην Τούμπα

  • [01] Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος-"κλειδί" για τη δολοφονία Φύσσα

    Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορούμενος που θεωρείται "κλειδί", για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Πρόκεται για τον 37χρονο Γιάννη Άγγο, που παραδόθηκε χθες στην Αντιτρομοκρατική.

    Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο 'Αγγος ήταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, το βράδυ της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες κλήσεις - που έκανε με το τηλέφωνο της συζύγου του- ήταν αυτός που ειδοποίησε εμπλεκομένους στην υπόθεση, τις επίμαχες ώρες.

    [02] Tη Δευτέρα απολογείται ο "πυρηνάρχης" του Περάματος

    Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους, στον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, τρεις κατηγορούμενοι. Πρόκειται για τη σύζυγο του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, στην οποία επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η πεθερά του που αφέθηκε ελέυθερη χωρίς κανέναν όρο, καθώς και ο απόστρατος που παραδόθηκε χθες το πρωί, στον οποίον επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    Από τον ανακριτή ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ο φερόμενος ως "πυρηνάρχης" του Περάματος.

    Και οι τρεις κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική σε εγκληματική οργάνωση.

    [03] Νεαροί προσπάθησαν να γράψουν συνθήματα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

    Επεισόδιο σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν τρεις νεαροί προσπάθησαν να γράψουν συνθήματα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ που βρισκόταν εν κινήσει στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε το όχημα και υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον ίδιο και τους νεαρούς.

    Στη συνέχεια, ένας από αυτούς προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε άλλο διερχόμενο λεωφορείο του ΟΑΣΘ και να τραυματιστεί στο πόδι. Ο νεαρός, ηλικίας 19 ετών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης επισημαίνει ότι ο Οργανισμός περιμένει το πόρισμα της αστυνομίας για το θέμα και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης σε βάρος των νεαρών.

    [04] Αυστηρό μήνυμα Μπ. Ομπάμα στους Ρεπουμπλικανούς

    Αύξησε σήμερα Σάββατο την πίεση πάνω στους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες ο πρόεδρος των Ην.Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και σε έντονο ύφος τούς ζήτησε να σταματήσουν, αμέσως, να παρεμποδίζουν στο Καπιτώλιο την ψήφιση του προσωρινού ομοσπονδιακού προϋπολογισμού --εξαιτίας της οποίας άρνησης κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν κλείσει, ενώ κυβερνητικές δράσεις έχουν διακοπεί.

    "Προχωρείστε και ψηφίστε. Σταματείστε αυτήν την φάρσα. Τελειώνετε με το κλείσιμο των υπηρεσιών", τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα απευθυνόμενος στους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες στη διάρκεια του (εβδομαδιαίου) ραδιοφωνικού μηνύματός του προς τους πολίτες.

    [05] Επαφές του Αχμέτ Νταβούτογλου στα Τίρανα

    Κοινές συνεδριάσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και την κατάρτιση μιας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των χωρών, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι και της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

    "Μιλήσαμε για τις προετοιμασίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και προβλέπει κοινές συνεδριάσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Αυτό δείχνει τη σημασία που αποδίδουμε" δηλωσε ο Τούρκος υπουργός κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλβανό ομολογό του στα Τίρανα.

    Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι η φιλία μεταξύ των δύο χωρών είναι σταθερή και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα συνεχίσει να ενισχύεται ακόμη περισσότερο στο μέλλον. "Η Αλβανία βρίσκετε σε συνεχή μεταμόρφωση, όλα αλλάζουν και αυτό ευχόμαστε να συνεχίσει... Η Αλβανία θα στηρίζεται πάντα από την Τουρκία ώστε να διαδραματίσει έναν πιο σημαντικό ρόλο στην περιοχή και τον κόσμο" είπε ο Τούρκος υπουργός.

    Από την πλευρά του, ο Αλβανος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για τις προσπάθειες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ερντογάν για την υλοποίηση του αγωγού TAP. Ο κ. Μπουσάτι ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Αλβανίας, να υπάρξει τροφοδοσία και του Κοσόβου μέσων του αγωγού αυτού.

    [06] Απόψε το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Πυλαία

    Δυόμισι χιλιάδες νέοι και νέες από όλο τον ελλαδικό χώρο και από τα 427 πρωτοβάθμια ποντιακά σωματεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος αλλά και τριάντα Πόντιοι καλλιτέχνες, τραγουδιστές, λυράρηδες και νταουλτζήδες συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που πραγματοποιείται απόψε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

    Το Φεστιβάλ αφιερώνεται στον αείμνηστο λαογράφο Στάθη Ευσταθιάδη, ο οποίος ιχνηλάτησε την πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού στο δρόμο του πολιτισμού και την παράδοσης και κατέγραψε μνήμες των προσφύγων της πρώτης γενιάς.

    Τιμώμενοι στο Φεστιβάλ θα είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης και ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου Αντώνης Αντωνιάδης.

    Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

    [07] "Φάρμακο" για τα καρδιαγγειακά νοσήματα η σωστή διατροφή

    Θεραπευτικά και ως υποκατάστατο της φαρμακευτικής αγωγής λειτουργεί μια σωστή διατροφή για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ένας καλός συνδυασμός τροφών, που περιλαμβάνει το ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα και "κόκκινα" φρούτα όπως το ρόδι και τα μούρα, θεωρείται πλέον θεραπεία και μπορεί να εφαρμοστεί αποκλειστικά, χωρίς επιπλέον φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση καρδειαγγειακών και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων, όπως τα καρδιομεταβολικά νοσήματα, η παχυσαρκία, η υπέρταση, η υπεριλιπιδαιμία κ.α.

    "Για τις παραπάνω παθήσεις δεν έχει νόημα να λαμβάνει κάποιος συμπληρώματα διατροφής ή να χρησιμοποιεί μεμονωμένα σκευάσματα βιταμινών ή μετάλλων. Αρκεί ένας καλός συνδυασμός συγκεκριμένων τροφίμων για κάθε περίπτωση για να υπάρξει θεραπευτική αντιμετώπιση του προβλήματος" επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Θεμιστοκλής Τζώτζας ο ενδοκρινολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, με αφορμή εκδήλωση του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης σχετικά με τα παρεμβατικά προγράμματα διατροφικής Αγωγής που υλοποιεί το ΤΕΙ.

    [08] Σέντρα στην 7η αγωνιστική με τα... φώτα στραμμένα στην Τούμπα

    Με τις αναμετρήσεις Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (16.00), Εργοτέλης-Πλατανιάς (18:15) και Πανιώνιος-Αρης (20:30) ανοίγει σήμερα η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Σε αυριανούς αγώνες ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βέροια και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τους τρεις βαθμούς, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ντέρμπι της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, σε μία ανοικτή αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα λόγω έδρας και τους φιλοξενούμενους να βελτιώνονται διαρκώς.

    Παράλληλα και χωρίς ασφαλή πρόβλεψη, θα διεξαχθούν οι αγώνες Ξάνθη-Απόλλων, Λεβαδειακός-Καλλονή, Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός-ΟΦΗ.

    Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    16:00 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 5/10 18:15 Εργοτέλης-Πλατανιάς 5/10 20:30 Πανιώνιος-Αρης 5/10 16:00 Ολυμπιακός-Βέροια 6/10 18:15 Ξάνθη-Απόλλων 6/10 18:15 Λεβαδειακός-Καλλονή 6/10 18:15 Πανθρακικός-ΟΦΗ 6/10 20:30 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 6/10 19:30 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 7/10


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 October 2013 - 12:30:25 UTC