Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας: Στόχος, η εκκαθάριση της ελληνικής αστυνομίας από «κάθε ρατσιστικό στοιχείο»
  • [02] Απόστρατος αξιωματικός, καταζητούμενος της ΧΑ, παραδόθηκε στις Αρχές
  • [03] Η κρίση ρίχνει τις τιμές των ενοικίων στα εμπορικά καταστήματα
  • [04] H Standard & Poor's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β-/Β για την Ελλάδα
  • [05] Αποστέλλεται νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος
  • [06] Σαπόρτ: Νέες μπάντες, νέοι ήχοι, νέοι θόρυβοι
  • [07] Τι μπορούμε να κάνουμε για τους φίλους μας τα ζώα; Παγκόσμια Ημέρα των ζώων η σημερινή
  • [08] Έξι εβδομάδες εκτός δράσης ο Προτό στην Άντερλεχτ

  • [01] Ν. Δένδιας: Στόχος, η εκκαθάριση της ελληνικής αστυνομίας από «κάθε ρατσιστικό στοιχείο»

    Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να εκκαθαρίσει την αστυνομία της από "κάθε ρατσιστικό στοιχείο", δήλωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN με θέμα τη Χρυσή Αυγή και τη δίωξη των μελών της ηγεσίας της, για σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

    "Εχουμε διατάξει μεγάλης κλίμακας έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας. Επιτρέψτε μου να πω ότι θα είμαστε άτεγκτοι στον στόχο μας για την εκκαθάριση της ελληνικής αστυνομίας από κάθε ρατσιστικό στοιχείο" είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ.

    Αναφερόμενος στη δίωξη μελών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι αυτό που κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση "είναι ότι ζητεί από τη δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον νόμο. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο".

    Αναφερόμενος στη χρονική συγκυρία της δίωξης δήλωσε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε θέση να συγκεντρώσει στοιχεία για την "συνολική αλυσίδα της διοίκησης" που συνδέει τη Χρυσή Αυγή με τη δολοφονία.

    "Κατορθώσαμε να αποκαλύψουμε στην ελληνική κοινωνία την πραγματική φύση του κόμματος αυτού. Πιστεύω ότι η απήχηση του κόμματος αυτού θα περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα αποκαλύπτεται η αλήθεια στην ελληνική κοινωνία" είπε ο κ. Δένδιας.

    "Η ανεργία είναι υπαρκτή. Η οικονομική κρίση είναι υπαρκτή. Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και δεν θα το δεχθούμε ως δικαιολογία για την επανεμφάνιση ενός νεοναζιστικού φαινομένου. Ο Νεοναζισμός δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτός" κατέληξε.

    [02] Απόστρατος αξιωματικός, καταζητούμενος της ΧΑ, παραδόθηκε στις Αρχές

    Παραδόθηκε στις Αρχές, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που ήταν καταζητούμενος.

    Πρόκειται για απόστρατο αξιωματικό που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο, στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

    Από τις καταγραφές τηλεφωνικών κλήσεων, προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο απόστρατος μίλησε με τον Γ. Ρουπακιά, 12 λεπτά πριν τον φόνο και 3 λεπτά μετά (τον φόνο).

    [03] Η κρίση ρίχνει τις τιμές των ενοικίων στα εμπορικά καταστήματα

    Πτώση που ξεπερνά το 40%, έχουν σημειώσει στη διάρκεια της κρίσης και συγκεκριμένα από το 2008 έως σήμερα, τα ενοίκια των καταστημάτων του πρώτου εμπορικού δρόμου της Αθήνας, στην οδό Ερμού, με το ποσοστό της πτώσης να φτάνει ακόμη και το 70% για τα υπόλοιπα καταστήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Αθηναϊκή Οικονομική, η οποία συνεργάζεται με τη διεθνή εταιρεία συμβούλων Jones Lang LaSalle.

    Ειδικότερα, το 2008 τα υψηλότερα ενοίκια στην Ερμού έφταναν τα 220 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα πλέον οι νέες μισθώσεις πραγματοποιούνται σε τιμές που κυμαίνονται στα 130 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην επόμενη κατηγορία καταστημάτων, οι τιμές έχουν μειωθεί από τα 130 ευρώ ανά τ.μ. στα 40 ευρώ ανά τ.μ..

    Σύμφωνα με την Αθηναϊκή Οικονομική, στις νέες τάσεις στο χώρο του λιανεμπορίου, όπως διαμορφώνονται λόγω των συνεπειών της κρίσης, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι πλέον έχει εξαφανισθεί ο «αέρας», ενώ αυξάνονται και πληθύνονται οι περιπτώσεις μεγάλων αλυσίδων που καταβάλλουν αντί για ενοίκιο, ποσοστό επί του τζίρου, που κυμαίνεται από 5%- 7%, όταν μισθώνουν καταστήματα εκτός εμπορικών κέντρων.

    Σημαντικό στοιχείο αποτελεί επίσης το γεγονός ότι η απασχόληση στον κλάδο του λιανεμπορίου έχει μειωθεί από το 16% του συνόλου εργατικού δυναμικού προ κρίσης σε 12% σήμερα, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό γενικότερα για την οικονομία.

    Στη διάρκεια της κρίσης παρατηρείται επίσης το φαινόμενο της μεγάλης αύξησης του αριθμού των φούρνων και των χώρων εστίασης σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, η διατήρηση πολύ μικρότερων αποθεμάτων από πλευράς των εταιρειών, όπως συμβαίνει στις αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, αλλά και ειδικά για το κέντρο της Αθήνας η σταδιακή μετατόπιση του λιανεμπορίου, από το Κολωνάκι, στο Σύνταγμα και το Μοναστηράκι.

    [04] H Standard & Poor's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β-/Β για την Ελλάδα

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β-/Β για την Ελλάδα, με σταθερές προοπτικές (outlook).

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, η ελληνική οικονομία εξισορροπείται, όπως φαίνεται και από το μειωμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, από την αξιοσημείωτη προσαρμογή του προϋπολογισμού και από τη βελτιωμένη ανταγωνιστικότητά της. Ωστόσο, το χρέος της γενικής κυβέρνησης και το εξωτερικό χρέος της οικονομίας παραμένουν τεράστια.

    Η S&P θεωρεί πως τα κράτη μέλη της ΕΕ, παραμένουν αποφασισμένα να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και ως εκ τούτου επιβεβαιώνει την αξιολόγηση B-/B για τη χώρα μας.

    Ο οίκος κάνει επίσης λόγο για προσήλωση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή αλλά και για οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.

    Συγκεκριμένα, η S&P αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση: "Η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση «Β-» για την Ελλάδα αντικατοπτρίζει την άποψή μας για τις αβέβαιες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, το υψηλό -αν και με μακροπρόθεσμες ημερομηνίες αποπληρωμής- κρατικό χρέος και τη σημαντική θέση εξωτερικού χρέους. Παράλληλα, η αξιολόγηση στηρίζεται από το συγκριτικά υψηλό (αν και ακόμη βαίνει μειούμενο) κατά κεφαλήν ΑΕΠ, από τις σημαντικές διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και τις μεγάλες πιστωτικές γραμμές που δίνονται υπό προϋποθέσεις από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

    Ο οίκος αξιολόγησης συνεχίζει: "Εκτιμούμε ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 4% το 2013 και κατά 1% το 2014 καθώς μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα από την περαιτέρω μείωση της απασχόλησης, την υποχώρηση των μισθών, τις φορολογικές αυξήσεις και τη σοβαρή μείωση του προϋπολογισμού εν μέσω πιστωτικής συρρίκνωσης. Εκτιμούμε ότι οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να σημειώνουν πτώση καθώς οι εγχώριες τράπεζες θα συγκρατούν τη χρηματοδότηση, ενώ παράλληλα οι επιχειρήσεις προχωρούν σε απομόχλευση. Παράλληλα, όμως, πιστεύουμε ότι η οικονομία εξισορροπείται. Εκτιμούμε ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα μειωθεί στο 1% του ΑΕΠ το 2013, από σχεδόν 15% το 2008, με σημαντική κάμψη των εισαγωγών και χαμηλότερες πληρωμές σε τόκους μετά τις δύο αναδιαρθρώσεις χρέους το 2012. Μεσοπρόθεσμα, αναμένουμε ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα ενισχυθεί σταδιακά, ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου επαναπροσανατολισμού της οικονομίας προς την εξωτερική ζήτηση. Εκτιμούμε ότι αυτό θα γίνει καθώς η παρούσα αδύναμη πορεία των εξαγωγών θα ενισχυθεί με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ειδικότερα εάν συνοδεύεται από πολιτική σταθερότητα".

    [05] Αποστέλλεται νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος

    Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων αναμένεται να αποστείλει σήμερα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Σημειωμάτων του υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία βεβαίωσης του φόρου στις 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης του σε δύο δόσεις έως το τέλος του έτους.

    Στη νέα αυτή σειρά εκκαθαριστικών θα περιλαμβάνονται όσοι έχουν υποβάλει κανονικά τις δηλώσεις τους εντός των προθεσμιών, όπως και οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους ύστερα από πρόσκληση της εφορίας.

    Σε ότι αφορά στους φορολογούμενους που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της εφορίας για περαιτέρω έλεγχο των δηλώσεων τους, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι για όσους προέκυπτε πιστωτικό εκκαθαριστικό θα παραμείνουν στην αναμονή μέχρι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά.

    Για όσους, από την εκκαθάριση, προέκυψε χρεωστικό σημείωμα θα τους αποσταλεί κανονικά το εκκαθαριστικό το οποίο θα πρέπει να πληρώσουν ενώ θα συνεχισθεί ο έλεγχος που μπορεί να καταλήξει σε πρόστιμα και προσαυξήσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι από τους 340.791 φορολογούμενους που είχαν κληθεί από την εφορία θα υποβάλουν τα δικαιολογητικά των δηλώσεων τους μόνο 212.184 τα υπέβαλαν κανονικά.

    [06] Σαπόρτ: Νέες μπάντες, νέοι ήχοι, νέοι θόρυβοι

    «Ουσιαστικά ο σκοπός αλλά και η ευχαρίστηση κάθε καλλιτέχνη είναι να μπορεί να παρουσιάζει το υλικό του μπροστά σε ένα μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό. Εμείς δε διαφέρουμε σε αυτό και για αυτό το λόγο τα δίνουμε πάντα όλα σε κάθε live !», εξηγεί ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του indie (ίντι) συγκροτήματος Zebra Tracks, Αντώνης Καββαδίας, σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, μιλώντας για την εμπειρία και την εξέλιξη ενός συγκροτήματος που έχει συμμετάσχει σε μεγάλες συναυλίες ως σαπόρτ γκρουπ.

    Λίγα είναι τα συγκροτήματα που έχουν την τύχη να «ανοίξουν» τις συναυλίες θρυλικών συγκροτημάτων που επισκέπτονται τη χώρα μας και να χτίσουν έτσι τη δική τους καριέρα. Όλοι ωστόσο, έχουν ακούσει τον όρο σαπόρτ γκρουπ και αναρωτιούνται κάθε φορά στις μεγάλες συναυλίες ποιος θα είναι ο τυχερός που θα προλογίσει την κύρια μπάντα της βραδιάς, η οποία και αποτελεί το μεγάλο όνομα της συνολικής διοργάνωσης.

    Τι γίνεται όμως με όλα αυτά τα συγκροτήματα, «μόλις πέσει ο καπνός», όπως θα έλεγαν και οι Scorpions; Για τα συγκροτήματα που έχουμε δει σε μεγάλες συναυλίες, τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν το υλικό τους σ' ένα ευρύτερο κοινό, ενώ δίνεται στους θεατές η ευκαιρία να γνωρίσουν νέες μπάντες, και να ακούσουν νέους ήχους και νέους θορύβους.

    Ένα από αυτά τα συγκροτήματα που συνεχίζει δυναμικά την πορεία του είναι και οι Zebra Tracks, το ελληνικό indie (ίντι) συγκρότημα, που έχει μοιραστεί τη σκηνή με πολύ γνωστά συγκροτήματα του εξωτερικού όπως οι Faith No More, Bad Religion, A Place to bury Strangers, Placebo, Levellers, Kaiser Chiefs, Unkle, No Age, Yeasayer, Long Blondes, Good Shoes, The Chap.

    Ο Αντώνης Καββαδίας κιθαρίστας- τραγουδιστής του συγκροτήματος, μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για τις εμπειρίες τους στις μεγάλες αυτές σκηνές και συγκεκριμένα για τη sold out συναυλία των Placebo που είχαν ανοίξει το 2007 στο Λυκαβηττό, καθώς και για την πορεία τους μετά από αυτή.

    [07] Τι μπορούμε να κάνουμε για τους φίλους μας τα ζώα; Παγκόσμια Ημέρα των ζώων η σημερινή

    "Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως, παρ' όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα" - Mark Twain

    Παγκόσμια Ημέρα των ζώων ησημερινήκαι κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης απευθύνουν φιλοζωικές οργανώσεις προκειμένου οι άνθρωποι να "αγαπήσουν τα ζώα, όσο τους αξίζει", όπως αναφέρει και το σύνθημα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

    Με κοινό στόχο, μια πόλη χωρίς αδέσποτα ζώα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, στις Σέρρες, οι φιλόζωοι θα τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με διάφορες δράσεις στο χώρο του καλοκαιρινού θεάτρου, από τις 11 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

    Παράλληλα, ο Φιλοζωικός Ομιλος θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ μπουγάτσας και παραδοσιακών προϊόντων, στηρίζοντας το θεσμοθετημένο αυτό δρώμενο της πόλης.

    Στη Θεσσαλονίκη, η Φιλοζωική "Νοιάζομαι", καλεί τους κατοίκους στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, από τις 18.00 έως τις 21.00, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις του. Παράλληλα, τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού "Ονειρούπολη" θα περάσουν το δικό τους μήνυμα για τα ζώα και τους ανθρώπους, τη φροντίδα και την εγκατάλειψη, μέσα από μία ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας.

    Στον Λαγκαδά, ο Δήμος οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης με εμβολιασμούς αδέσποτων ζώων αύριο, από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Λαγκαδά "Αγκαλιά-Ζω".

    Στον χώρο της πλατείας Λαγκαδά, θα λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης και υιοθεσίας ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, όπου ειδικοί θα παράσχουν στο κοινό πληροφορίες με ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.

    [08] Έξι εβδομάδες εκτός δράσης ο Προτό στην Άντερλεχτ

    Η Αντερλεχτ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σίλβιο Προτό για περίπου έξι εβδομάδες.

    Ο βασικός τερματοφύλακας της βελγικής ομάδας τραυματίστηκε κατά την προθέρμανση πριν το ματς της περασμένης Τρίτης με τον Ολυμπιακό, για το τσάμπιονς λιγκ, και θα μείνει για τον επόμενο ενάμισι μήνα εκτός δράσης.

    Ο Προτό υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως έχει υποστεί μερική ρήξη συνδέσμων στον δεξί του αστράγαλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 October 2013 - 8:30:22 UTC