Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα
  • [02] Στον ανακριτή αύριο οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής
  • [03] Ν. Δένδιας: Δεν θα γίνουν ανεκτές προσπάθειες υποκατάστασης των αρχών
  • [04] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην ανακρίτρια, της φίλης και του πατέρα του Παύλου Φύσσα
  • [05] Οι Δημοκρατικοί αισιοδοξούν ότι θα ξεπεράσουν την προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να αναβάλουν το Obamacare
  • [06] Φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν την Πόλυ Πάνου

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα

    «Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την αυτοτελή ιδεολογικοπολιτική και μαζική δράση τους, να επιμείνουν στο συντονισμό της πάλης τους ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο και στα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημητρης Κουτσουμπας μιλώντας σήμερα σε συνάντηση εκπροσώπων απο ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μετά απο πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δημ. Κουτσουμπας αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής ζωής, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, που τη χαρακτήρισε «εγκληματική, ναζιστική οργάνωση δολοφόνων, που εμφανίστηκε ως δήθεν αντισυστημική», αλλά και κατά του «οπορτουνιστικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ», που, όπως ανέφερε, «με ταχύτατους ρυθμούς μεταμορφώνεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και σε νέο «πυλώνα» του δικομματικού αστικού πολιτικού συστήματος».

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «οι λαοί σήμερα έχουν συγκεντρώσει πικρή πείρα από τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας», επισημαίνοντας, όμως, παραλληλα ότι «αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις επιδιώκουν να θολώσουν την λαϊκή σκέψη. Κάνουν λόγο για κρίση που δήθεν οφείλεται σε κάποιον «νεοφιλελεύθερο δογματισμό», αθωώνοντας έτσι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και προπαγανδίζοντας μέσα στους εργαζόμενους μια άλλη, ονομαζόμενη «υγιή», ανάπτυξη του καπιταλισμού».

    [02] Στον ανακριτή αύριο οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

    Λίστα με τα έως τώρα ευρήματα της εξονυχιστικής έρευνας, η οποία διεξάγεται από το πρωί στο σπίτι του Χρήστου Παππά, στην Ανατολή Ιωαννίνων, έδωσε το απόγευμα η Αστυνομία.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βρέθηκαν ένα πιστόλι 9 mm LUGER και ένα εξάσφαιρο περίστροφο COLT 38 Special, τα οποία ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής κατείχε παράνομα.

    Επίσης, ανάμεσα στα ευρήματα εντοπίστηκαν μία ξιφολόγχη μήκους 53 εκ., με μήκος λάμας 42 εκ., μία σιδερογροθιά, 75 δισκέτες Η/Υ, ένας ψηφιακός δίσκος CD, τέσσερα Ευαγγέλια παλαιού τύπου, για τα οποία ερευνάται η πιθανότητα να εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων καθώς και δύο κράνη, εκ των οποίων το ένα με διακριτικά «SS» και το άλλο με αγκυλωτό σταυρό. Ακόμη, βρέθηκαν πολλά βιβλία που αφορούν τον ναζισμό και σημαίες με αγκυλωτό σταυρό.

    Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι όλα τα ευρήματα στους χώρους της οικίας του Χρήστου Παππά καταγράφονται λεπτομερώς, σύμφωνα με την οδηγία της αντιτρομοκρατικής.

    Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καλούνται να λογοδοτήσουν στους ειδικούς ανακριτές Διαφθοράς ως «διευθύνοντες» σε εγκληματική ομάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών τού κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

    Οι απολογίες των κατηγορούμενων βουλευτών ξεκινούν αύριο, οπότε θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από αύριο που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

    Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων τους, στελεχών της Χρυσής Αυγής ξεκινούν επίσης αύριο, οπότε είναι προγραμματισμένες οι τρεις πρώτες, πριν από αυτές των βουλευτών και συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες, με την πλειονότητα των κατηγορουμένων να λογοδοτούν την Τετάρτη, όπως τουλάχιστον είχε αρχικά οριστεί πριν αλλάξει η ημέρα απολογίας του κ. Μιχαλολιάκου.

    Οι ανακριτές εξέδωσαν πριν λίγο εννέα εντάλματα σύλληψης για κατηγορούμενους οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος αναφέρεται στο ιστορικό της οργάνωσης, τονίζει ότι έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με "εξουσία του αρχηγού" κατά το χιτλερικό δόγμα. Επισημαίνει, επίσης, ότι η Χρυσή Αυγή, επιλέγει άτομα με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, τα οποία, όπως αναφέρει, εκπαιδεύει σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα.

    Υπογραμμίζει επίσης, -γεγονός που φέρονται να επιβεβαιώνουν και οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη της οργάνωσης- ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστους μέχρι στιγμής χώρους.

    Διαβάστε επίσης: Ρόλος επιχειρησιακού αρχηγού διαφαίνεται για τον Ηλία Κασιδιάρη

    [03] Ν. Δένδιας: Δεν θα γίνουν ανεκτές προσπάθειες υποκατάστασης των αρχών

    Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη δημόσια τάξη, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με την ηγεσία της αστυνομίας και τη συμμετοχή άλλων ανώτατων αξιωματικών. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και αφορούσε τις ενέργειες της αστυνομίας, ως μήνυμα προς όλους ότι μόνο τα εντεταλμένα όργανα του κράτους είναι αρμόδια για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «τα εντεταλμένα όργανα του κράτους και μόνον είναι αρμόδια για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης των αρμοδιοτήτων τους από οιονδήποτε».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Δένδιας ζήτησε επίσης να ενταθούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα, όπως συνέβη χθες βράδυ, αλλά και να υπάρξει ένα συνολικό πλέγμα ενεργειών, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται σύμμαχο τον αστυνομικό στην καθημερινότητά του και εγγυητή της διαφύλαξης της ζωής, της περιουσίας και της υπόληψής του.

    [04] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην ανακρίτρια, της φίλης και του πατέρα του Παύλου Φύσσα

    Στην 6η τακτική ανακρίτρια, στα δικαστήρια του Πειραιά, προσήλθαν και κατέθεσαν σήμερα ο πατέρας και η φίλη τού 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.

    Η κατάθεση της κοπέλας και του πατέρα του Παύλου Φύσσα, ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις ώρες, ενώ και οι δύο κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια, δεν θέλησαν να πουν κάτι σχετικά με την υπόθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε αντιληφθεί ότι ο φίλος της δεχόταν απειλές από κάποιους στο παρελθόν.

    [05] Οι Δημοκρατικοί αισιοδοξούν ότι θα ξεπεράσουν την προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να αναβάλουν το Obamacare

    Οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία των ΗΠΑ, δηλώνουν πεπεισμένοι πως είναι ικανοί να υπερβούν τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, που είναι και να επιστρέψουν για έγκριση στη Βουλή των Αντιπροσώπων ένα «καθαρό» νομοσχέδιο... το οποίο θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά.

    Καθώς ο κίνδυνος της διακοπής λειτουργίας μέρους τουλάχιστον της κυβέρνησης μετά τα μεσάνυκτα παραμένει, υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών επεσήμαναν πως η Γερουσία θα αποφασίσει δια ψηφοφορίας, που απαιτεί απλή πλειοψηφία και η οποία θα διεξαχθεί λίγο μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) την ακύρωση δύο τροποποιήσεων τωνΡεπουμπλικανών για τα μέτρα της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.

    [06] Φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν την Πόλυ Πάνου

    Η κορυφαία του λαϊκού πάλκου Πόλυ Πάνου κηδεύτηκε σήμερα στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Τη σορό της συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία μια στρατιά φίλων και συνεργατών της από το λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του '50 και του '60.

    Θρυλικά ονόματα, όπως η Καίτη Γκρέι, ο κιθαριστής Μάριος Κώστογλου -επί χρόνια στενός συνεργάτης της Πόλυς Πάνου-, ο μπουζουξής και συνθέτης Νίκος Μεϊμάρης, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Δημήτρης Χιονάς, η ακατάβλητη Γιώτα Γιάννα, κι άλλες μορφές από την πινακοθήκη του γνήσιου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, αποχαιρέτησαν τη δική τους Πόλυ Πάνου.

    Το «παρών» έδωσαν επίσης, μεταξύ άλλων, η κόρη του Γιάννη Παπαϊωάννου, Χρύσα, ο γιος και η χήρα του Μανώλη Αγγελόπουλου, η κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση, η χήρα του αείμνηστου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού «Σπόρου» (ψευδώνυμο του Γιάννη Σταματίου), ο Γιώργος Νταλάρας, και άλλοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 September 2013 - 16:30:22 UTC