Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση Αντ. Σαμαρά σε επιχειρηματίες της ομογένειας
  • [02] "Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία," απαντά στην κυβέρνηση ο Α. Τσίπρας
  • [03] Τη Χρυσή Αθηνά απέσπασε η ταινία «Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα»

  • [01] Έκκληση Αντ. Σαμαρά σε επιχειρηματίες της ομογένειας

    Έκκληση στους επιχειρηματίες της Ομογένειας να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη.

    ?Η χώρα έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση από δύο κόμματα που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της, σας καλώ να έρθετε μόνοι σας και να δείτε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει?, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ευνοεί την χώρα μας κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τις αφίξεις να πλησιάζουν στα 18.000.000.

    ?Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας, είναι απαραίτητο για να επιζήσουμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο?, είπε ο πρωθυπουργός και έδωσε έμφαση στο ότι αλλάζει στην Ελλάδα η κουλτούρα στην αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας, που δεν έχει σχέση με την επιφυλακτικότητα που υπήρχε παλαιότερα.

    ?Από το red tape που υπήρχε στο παρελθόν εμείς στρώνουμε red carpet για τους επενδυτές?, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη μείωση της γραφειοκρατίας.

    Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει συγκεκριμένες κινήσεις όπως ο επενδυτικός νόμος αλλά και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που από τη μία προσφέρουν κίνητρα και από την άλλη αίρουν πολλά εμπόδια και αγκυλώσεις που υπήρχαν στο παρελθόν. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι το γραφείο του είναι ανοικτό και δέχεται εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο όπως έγινε πρόσφατα με τον επικεφαλής της ΙΒΜ στο πλαίσιο της υποβοήθησης της καινοτομίας.

    [02] "Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία," απαντά στην κυβέρνηση ο Α. Τσίπρας

    Με την δήλωση ότι «οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα είναι ευλογία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται από την κυβέρνηση σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά, ότι τελικά λέει όχι στην δημοκρατία.

    Ο κ. Τσίπρας , μιλώντας απόψε στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, επανέφερε ακόμη πιο έντονα τη θέση του για εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε ανυπόμονοι εμείς να κυβερνήσουμε. Η Ελλάδα δε μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στη καταστροφή».

    Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι ο κ. Σαμαράς αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και κινήθηκε για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της διεθνούς πίεσης , ενώ χαιρέτησε τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας του φασιστικού κόμματος.

    Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το σκηνικό που δημιουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η δολοφονία του Παύλου (Φύσσα) θα μείνει στην ιστορία, μαζί με αυτή του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, του Τεμπονέρα» και πρόσθεσε ότι το αίμα του έγινε ποτάμι που έπνιξε το νεοναζιστικό εξάμβλωμα.

    Στην μακρά επίθεσή του προς την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η οργή για την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, «είναι που έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που χρηματοδότησαν, , στήριξαν προπαγανδιστικά, εξωράισαν εξοργιστικά τη Χρυσή Αυγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως τάγμα μπράβων εναντίον του εργατικού κινήματος και της αριστεράς».

    Αυτή η λαϊκή και διεθνής κατακραυγή, είπε ο κ. Τσίπρας, οδήγησε σε στροφή 180 μοιρών εκείνους που έβλεπαν το δέντρο της ταξικής και πολιτικής ιδιοτέλειας και δεν έβλεπαν το δάσος του εγκλήματος και ότι δεν άλλαξε μυαλά ο κος Σαμαράς και οι συνεργάτες του, αλλά αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση και σε αλλαγή στρατηγικής.

    [03] Τη Χρυσή Αθηνά απέσπασε η ταινία «Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα»

    Με τη φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων να υποδέχεται το κοινό έξω από το Θέατρο Παλλάς με κλασικές κινηματογραφικές μελωδίες, το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, έριξε αυλαία σήμερα με την απονομή των βραβείων και την προβολή της βραβευμένης με το Χρυσό Φοίνικα ταινίας του Αμπντελαντίφ Κεσίς η «Ζωή της Αντέλ», παρουσία της πρωταγωνίστριας Αντέλ Εξαρχόπουλος.

    Το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ, τη «Χρυσή Αθηνά», απέσπασε η ταινία «Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα» (Les Rencontres d'Apres Minuit) του Γιαν Γκονζάλες. Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Γάλλος σκηνοθέτης επιχειρεί την αφήγηση μιας νέας «Φιλοσοφίας στο Μπουντουάρ», μπλέκοντας την κλασική γαλλική διανόηση με τα ανατολίτικα παραμύθια και τη σεξουαλική λογοτεχνία υπό τους ήχους των Μ83.

    Το βραβείο Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στο Σαμ Φλάισνερ για την ταινία «Προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας» (Stand Clear of the Closing Doors), που περιγράφει το δαιδαλώδες ταξίδι του 13χρονου αυτιστικού Ρίκι στα σπλάχνα της χαοτικής Νέας Υόρκης, τη στιγμή που ο τυφώνας Σάντι απειλεί να σαρώσει τα πάντα.

    Το Βραβείο Σεναρίου δόθηκε στον σκηνοθέτη της γαλλικής κωμωδίας «Το Κορίτσι της Επανάστασης» (La Fille de 14 Juillet) Αντονίν Περετζατκό που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών. Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Περετζατκό καυτηριάζει με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα την κρίση χρέους των τραπεζών, την επίπλαστη ευμάρεια των Γάλλων και τον εκμαυλισμό της Ευρώπης από τον καπιταλισμό.

    Γλυκόπικρο και αφοπλιστικά ειλικρινές, το «Short Term 12» του Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των θεατών του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και απέσπασε το Βραβείο Κοινού. Μια ταινία βαθιά επιδραστική που αφενός συγκινεί αλλά αφετέρου θυμίζει πως το χιούμορ και η αισιοδοξία φωλιάζουν ακόμα και στα πιο απρόσμενα μέρη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 September 2013 - 20:30:20 UTC