Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπερλουσκόνι φέρεται να ζήτησε την ομαδική παραίτηση των βουλευτών και γερουσιαστών του
  • [02] Απαγορεύτηκαν τα ρούχα που θυμίζουν δέρμα ζώων σε ζωολογικό κήπο του Λονδίνου
  • [03] Γερμανία: Η οικονομία στο επίκεντρο των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης
  • [04] Μέσι: «Δε δυσανασχέτησα για την αλλαγή μου»

  • [01] Ο Μπερλουσκόνι φέρεται να ζήτησε την ομαδική παραίτηση των βουλευτών και γερουσιαστών του

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος συμμετείχε σε κομματική συνεδρίαση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια σήμερα το μεσημέρι, φέρεται να ζήτησε από τους βουλευτές και γερουσιαστές του να υποβάλουν την παραίτησή τους σε περίπτωση που η ολομέλεια της γερουσίας ψηφίσει υπέρ της έκπτωσης του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού από το αξίωμα του γερουσιαστή, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Το σχέδιο αυτό αποτελεί μια ύστατη προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην κεντροαριστερά και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, για να βρεθεί μια «πολιτική λύση» που να εξασφαλίσει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραμονή στην ηγεσία της κεντροδεξιάς.

    [02] Απαγορεύτηκαν τα ρούχα που θυμίζουν δέρμα ζώων σε ζωολογικό κήπο του Λονδίνου

    Ένας ζωολογικός κήπος στη Βρετανία αποφάσισε να απαγορεύσει στους επισκέπτες του να φορούν λεοπάρ και τιγρέ ρούχα, εξηγώντας ότι ενοχλούνται τα ζώα όταν βλέπουν σχέδια που θυμίζουν το δέρμα τους.

    "Ανακοινώσαμε ότι θα απαγορεύσουμε στους επισκέπτες να φορούν ρούχα σε στιλ άνιμαλ πριντ" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το πάρκο Chessington World of Adventures, στα νοτιοδυτικά του Λονδίνου. Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού η διεύθυνση του πάρκου ξεκίνησε μια νέα ατραξιόν, την αποκαλούμενη "Ζουφάρι, ταξίδι στην καρδιά της Αφρικής", όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ανάμεσα στους ρινόκερους, τις καμηλοπαρδάλεις και τις ζέβρες με ένα όχημα χωρίς παράθυρα.

    Όταν τα ζώα βλέπουν έναν επισκέπτη που φορά ρούχα τα οποία τους θυμίζουν το είδος τους, αντιδρούν δείχνοντας "υπερβολική συμπάθεια", όπως εξήγησε ένας εκπρόσωπος του πάρκου. Εάν, αντιθέτως, τα ρούχα τους θυμίζουν κάποιο αρπακτικό, φοβούνται και φεύγουν.

    Για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, εάν κάποιοι από τους επισκέπτες αγνοούν την απόφαση και εμφανιστούν στον ζωολογικό κήπο με τα "απαγορευμένα" ρούχα, η διεύθυνση του πάρκου θα τους δανείσει άλλα, πιο κατάλληλα, για όσο διάστημα θα διαρκέσει η περιήγησή τους στο χώρο.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [03] Γερμανία: Η οικονομία στο επίκεντρο των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

    Η οικονομική πολιτική -στο εσωτερικό και στο εξωτερικό- αναδεικνύεται, όπως αναμενόταν, σε κυρίαρχο θέμα των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία, πριν καν αυτές τυπικά ξεκινήσουν. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα της φορολόγησης των πλουσίων, το οποίο αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία των Σοσιαλδημοκρατών, αλλά ακόμη και το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο θεωρείται αμετακίνητος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Το 72% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Stern επιθυμεί την παραμονή του κ. Σόιμπλε στην θέση του. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε ένα από τα κορυφαία στελέχη του SPD, τον πρόεδρο της πανίσχυρης συνιστώσας Seeheimer Kreis ("Κύκλος Ζεεχάιμερ"), Γιοχάνες Καρς, να απαιτήσει τα μισά υπουργεία για το κόμμα του, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Οικονομικών.

    Την ίδια ώρα, οι Χριστιανοδημοκράτες επιχειρούν «άνοιγμα» προς τους Σοσιαλδημοκράτες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχθούν τις προτάσεις τους για την φορολόγηση.

    Στους κόλπους του SPD πάντως το συνέδριο της Παρασκευής δεν αναμένεται ανώδυνο, καθώς έχει ήδη σχηματιστεί η εσωκομματική ομάδα που απορρίπτει την προοπτική συμμετοχής σε «μεγάλο» συνασπισμό με την Άγγελα Μέρκελ. Η διχογνωμία δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε προσφυγή της ηγεσίας του κόμματος στην βάση του, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την συνεργασία ή όχι με την κυρία Μέρκελ.

    Την ίδια ώρα όμως οι Σοσιαλδημοκράτες δεν φαίνονται και διατεθειμένοι να συζητήσουν έναν συνασπισμό με τους Πράσινους και την Αριστερά, η οποία και σήμερα τους κάλεσε να συνεργαστούν για να επιτύχουν την καθιέρωση του κατώτατου μισθού.

    Εξάλλου, για τον κίνδυνο μείωσης της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας προειδοποίησε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν, μιλώντας απόψε στα γραφεία της Μπούντεσμπανκ στο Ντίσελντορφ , επισημαίνοντας ότι σταδιακά αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα των άλλων κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ενώ τα δημογραφικά ζητήματα δυσχεραίνουν την θέση της Γερμανίας.

    [04] Μέσι: «Δε δυσανασχέτησα για την αλλαγή μου»

    Θέση στην φημολογία που ξέσπασε μετά τον αγώνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ότι δυσανασχέτησε με τον προπονητή του Χεράρδο Μαρτίνο τη στιγμή της αλλαγής του, πήρε ο Λιονέλ Μέσι.

    Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει ξεκινήσει πολύ «ζεστός» στη νέα σεζόν και σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει η Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 10 γκολ, συμπεριλαμβανομένου και του χθεσινοβραδινού με τους Βάσκους στο νικηφόρο 4-1. Κι ενώ παραδέχθηκε ότι δεν χάρηκε με την αλλαγή του, εντούτοις διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι σνόμπαρε τον προπονητή του κατά τη διάρκεια που αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο και κατευθυνόταν στον πάγκο.

    «Σε καμία περίπτωση δεν έκανα κάποια κίνηση όταν ο κ. Μαρτίνο με αντικατέστησε» τόνισε στη σελίδα που διατηρεί στο facebook ο Μέσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 September 2013 - 18:30:20 UTC