Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μονόδρομος η ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: «Όσα έχουν απασχολήσει τα ΜΜΕ, τα οποία διερευνώνται, δεν έχουν καμιά σχέση με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων»
  • [03] Αποσύρθηκε η τροπολογία για ναυτιλιακές μετοχές από τον υπουργό Δικαιοσύνης
  • [04] Συνεχίζονται οι καταθέσεις στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη δράση της Χρυσής Αυγής
  • [05] Σχολικοί φύλακες θα μεταβούν πεζή στην Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας
  • [06] Άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο
  • [07] Αναβρασμός επικρατεί στα πανεπιστήμια
  • [08] WSJ: Αξιωματούχοι της ΕΕ δεν ενέκριναν πρόταση για την υιοθέτηση νέου τρόπου υπολογισμού των διαρθρωτικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων
  • [09] Μετασχηματίζεται η ελληνική οικονομία εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [10] Προς 55 ευρώ την ημέρα ενοικιάζεται το παλιό δυαράκι της Α.Μέρκελ
  • [11] Μείωση στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων, προανήγγειλε ο Άδ. Γεωργιάδης

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μονόδρομος η ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε να στηρίξει τα αιτήματα των δασκάλων, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, τονίζοντας ότι φέτος έχουμε τη χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων 40 τουλάχιστον χρόνων.

    Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία και αυτό είναι αποτέλεσμα «μιας βάρβαρης πολιτικής, που, με στόχο τα λογιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ελλείμματα».

    Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων έχουν δίκαια αιτήματα, είπε ο κ. Τσίπρας και αυτά, όπως τόνισε, δεν αφορούν στο ιερό τους δικαίωμα στην εργασία. Αφορούν στη δυνατότητα η χώρα να έχει σχολεία, πανεπιστήμια, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια που θα πηγαίνουν τα παιδιά να μορφώνονται. Άρα αφορά την ίδια την ύπαρξη και την προοπτική του λαού μας και της πατρίδας μας, τόνισε.

    Για μάς, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι φανερό ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής του μνημονίου είναι μονόδρομος.

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: «Όσα έχουν απασχολήσει τα ΜΜΕ, τα οποία διερευνώνται, δεν έχουν καμιά σχέση με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων»

    «Τα όσα τον τελευταίο καιρό έχουν απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και τα οποία βεβαίως διερευνώνται, δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό σκοπό και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για τις οποίες οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι και η πολιτεία να στέκεται απέναντί τους με σεβασμό και αναγνώριση στη σημαντική αποστολή τους» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, μετά την επίσκεψή του στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

    Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος είναι θεματοφύλακες και υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της χώρας και πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας» και κατέληξε: «Οι Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών σήμερα με αυτή την παρουσίαση, πραγματικά απέδειξαν το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται συνολικά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, πάντοτε έτοιμες να ανταποκριθούν στο υπέρτατο καθήκον τους».

    [03] Αποσύρθηκε η τροπολογία για ναυτιλιακές μετοχές από τον υπουργό Δικαιοσύνης

    Απέσυρε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, την επίμαχη διάταξη, που εξαιρούσε τις ναυτιλιακές μετοχές από το να δηλώνονται στο «πόθεν έσχες» και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και της συγκυβέρνησης.

    «Το σκεπτικό της τροπολογίας ήταν μόνο οι αυξήσεις του κεφαλαίου να γίνονται ευκολότερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα, και καμιά υπόγεια διαδρομή ή εύνοια δεν υπέκρυπτε η κατάθεση της. Για να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά αποσύρεται» δήλωσε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως -και αφού γίνει διαβούλευση με τα κόμματα- μπορεί να έρθει ως βασικό άρθρο νομοσχεδίου στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης των επενδύσεων.

    Απαντώντας σε επικρίσεις για φωτογραφική διάταξη και ύποπτες συναλλαγές, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής για τη διαφάνεια και παρέπεμψε στις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, για μηδενική ανοχή στη διαφθορά.

    «Αναγκαστήκατε να αποσύρετε μια τροπολογία με οσμή διαπλοκής γιατί σας πήραμε έγκαιρα χαμπάρι και ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες» σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και πρόσθεσε:

    «Παραμένουν όμως τα ερωτηματικά, ποια συμφέροντα θέλατε να ευνοήσετε με αυτή την τροπολογία, η οποία δεν είχε την υπογραφή του συναρμόδιου υπουργού Οικονομικών, του κ. Στουρνάρα, και ήταν άκυρη».

    Επιπλέον, κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επεδίωξε να ευνοήσει συγκεκριμένα εφοπλιστικά συμφέροντα που έχουν στη διάθεσή τους και μέσα ενημέρωσης και την προειδοποίησε ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή ενδεχόμενη επαναφορά της τροπολογίας.

    [04] Συνεχίζονται οι καταθέσεις στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη δράση της Χρυσής Αυγής

    Από το πρωί συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής.

    Ειδικότερα, κατέθεσαν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Γ. Σωτηρέλης, εκπρόσωποι της Πακιστανικής και Αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

    Ο τελευταίος, μετά την κατάθεσή του στον κ. Βουρλιώτη, δήλωσε ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο και ότι «το χτύπημα σε βάρος μας είχε προαναγγελθεί από 8 Αυγούστου από τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον Ν. Μίχο, τον Ηλ. Παναγιώταρο και τον Γιάννη Λαγό».

    Ακόμα, ο κ. Πουλικόγιαννης πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, «που έκανε πολύ προπόνηση πάνω στα σώματα αλλοδαπών για να φτάσουν να χτυπήσουν έναν Έλληνα».

    Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουρλιώτης αναμένει τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από το γνωστό «βαλιτσάκι» των κρατικών υπηρεσιών, προ του θανατηφόρου χτυπήματος στον Παύλο Φύσσα.

    Οι τηλεφωνικές αυτές καταγραφές έχουν γίνει, όπως όλα δείχνουν, για λόγους εθνικής ασφάλειας και κατά τις ημέρες (προ και μετά) συμπλοκών που είχαν γίνει τόσο στην περιφέρεια του Πειραιά, όσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Είχε δοθεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξων.

    [05] Σχολικοί φύλακες θα μεταβούν πεζή στην Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας

    Έτοιμοι να διανύσουν πάνω από 520 χιλιόμετρα και να φτάσουν στην Αθήνα με τα πόδια δηλώνουν σχολικοί φύλακες της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιήσουν τη διαδρομή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα.

    Περίπου 15 σχολικοί φύλακες θα ξεκινήσουν πεζή, το Σάββατο, στις 7 το πρωί, μπροστά από το νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό την Αθήνα.

    Η πεζοπορία θα γίνεται κάθε μέρα - από τις 7 έως τις 10 το πρωί και από τις 4 έως τις 7:30 το απόγευμα. Οι σχολικοί φύλακες αναμένεται να φτάσουν στην πρωτεύουσα ύστερα από 30 ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου.

    [06] Άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο

    Άνοιξε πριν από λίγο ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.

    [07] Αναβρασμός επικρατεί στα πανεπιστήμια

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησης των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι πραγματοποίησαν πενθήμερη απεργία την περασμένη εβδομάδα και 48ωρη την τρέχουσα.

    Η οικονομική κόπωση των απεργών, κάτι που διαφάνηκε από τη σταδιακή πτώση της συμμετοχής στην κινητοποίηση, πιθανόν να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην λήψη της απόφασης.

    Υπενθυμίζεται ότι αυτή την ώρα διεξάγεταιπανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των καθηγητών και των δασκάλων.

    Εξάλλου, αύριο το απόγευμα διοικητικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί καθηγητές και φοιτητές, θα συναντηθούν στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, προκειμένου να συζητήσουν «τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και τον αναγκαίο συντονισμό των αγώνων» τους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

    «Είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να σταματήσουμε τις απολύσεις στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όχι μόνο να σταματήσουμε τη διάλυση της δημόσιας Παιδείας, αλλά να αγωνιστούμε για την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ».

    Για το θέμα της διαθεσιμότητας περίπου 1.500 διοικητικών υπαλλήλων, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο ζητά συνάντηση ώστε να «σας εκθέσουμε αναλυτικά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Πανεπιστήμια μας».

    Χαρακτηριστικό του αναβρασμού που επικρατεί στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης είναι το γεγονός ότι πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας τους. Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει αναστείλει επ' αόριστον τη λειτουργία του, καθώς θα τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 500 υπάλληλοι του Ιδρύματος.

    Σύμφωνα με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, οι απώλειες σε προσωπικό θα ξεπεράσουν το 40% σε οκτώ πανεπιστήμια.

    [08] WSJ: Αξιωματούχοι της ΕΕ δεν ενέκριναν πρόταση για την υιοθέτηση νέου τρόπου υπολογισμού των διαρθρωτικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων

    Υψηλόβαθμοι οικονομικοί αξιωματούχοι της ΕΕ δεν ενέκριναν την πρόταση εμπειρογνωμόνων για την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του διαρθρωτικού ελλείμματος των χωρών - μελών, η οποία θα μείωνε το βάρος της λιτότητας στην Ισπανία και άλλες χώρες που επλήγησαν από την κρίση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται ως πηγή Ευρωπαίο αξιωματούχο.

    Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η αλλαγή στη μεθοδολογία για τον υπολογισμό του διαρθρωτικού δημοσιονομικού ελλείμματος (structural deficit) εγκρίθηκε από τους εμπειρογνώμονες την περασμένη εβδομάδα και αναμενόταν να υποστηριχθεί στη χθεσινή συνάντηση υψηλόβαθμων παραγόντων στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, ένα άρθρο της εφημερίδας Wall Street Journal για το θέμα αυτό την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε ανησυχία σε κάποιες πρωτεύουσες σχετικά με τις συνέπειες που θα είχε η αλλαγή αυτή στις δημοσιονομικές πολιτικές. Η νέα μεθοδολογία θα σταλεί στους εμπειρογνώμονες για περαιτέρω συζητήσεις, ώστε να γίνει κατανοητή η επίπτωσή της στις 28 χώρες της ΕΕ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Το διαρθρωτικό έλλειμμα είναι το έλλειμμα που προκύπτει, αν αφαιρεθούν από το πραγματικό έλλειμμα οι επιπτώσεις από την αύξηση ή τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί το διαρθρωτικό έλλειμμα για να καθορίσει πόση λιτότητα θα πρέπει να υποστούν οι χώρες - μέλη για να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους της ΕΕ.

    [09] Μετασχηματίζεται η ελληνική οικονομία εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει τη διαδικασία μετασχηματισμού της, από οικονομία που βασιζόταν στην κατανάλωση, σε οικονομία με μεγαλύτερη έμφαση στις επενδύσεις και στις εξαγωγές, καταλήγει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας και των επιχειρήσεων.

    Σύμφωνα με την έκθεση, το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής επιδίωξε τη διόρθωση των ανισορροπιών στην οικονομία και οι εξαγωγές έχουν ήδη αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά, λόγω της ύφεσης και της μείωσης της προσφοράς πιστώσεων, οι επενδύσεις είναι ακόμα πολύ χαμηλότερες των προσδοκιών.

    'Όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, το ρυθμιστικό περιβάλλον αποτέλεσε τροχοπέδη για τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα, και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη ανταγωνισμού, έχει οδηγήσει σε χαμηλή παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, λαμβάνονται μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά εμπόδια και οι κανονιστικές δυσλειτουργίες. Θετικό γεγονός είναι, κατά την Κομισιόν, ότι πολλές προσπάθειες έχουν αρχίσει να έχουν αποτελέσματα, και η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας με βάση τους δείκτες «Doing Business» έχει βελτιωθεί. Έχουν ληφθεί περαιτέρω σημαντικά μέτρα για να διευκολυνθεί η δημιουργία επιχειρήσεων και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης άδειας και έγκρισης των επενδύσεων. Με την τεχνική βοήθεια της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, οι επαχθείς διαδικασίες εξαγωγών έχουν απλουστευθεί, σημειώνει η έκθεση.

    Εξάλλου, στην έκθεση αναφέρεται ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα, και κυρίως η μείωση της προσφοράς πιστώσεων εξακολουθούν να δυσχεραίνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδίως για τις ΜΜΕ. Η οικονομική ανάπτυξη είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης, και, στο πλαίσιο αυτό, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης θα έχει καθοριστική σημασία για τη διασφάλιση τόσο της αριθμητικής επάρκειας της δημόσιας διοίκησης όσο και της ικανότητας του προσωπικού να εφαρμόσει την πρόσφατη νομοθεσία και να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, εκτιμά η Επιτροπή, η οποία υπογραμμίζει ότι η μεταρρύθμιση της οικονομίας πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες αλλαγές. Ένας δυναμικός εταιρικός τομέας είναι ζωτικής σημασίας για την αναθέρμανση της οικονομίας και την επίτευξη της ανάπτυξης, υποστηρίζει η Επιτροπή, η οποία θεωρεί πως με την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού των πολιτών και με τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες της και να επιτύχει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης.

    Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις εξελίξεις στη δημόσια διοίκηση η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι οι συνολικές επιδόσεις της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, όπως αξιολογούνται από τον δείκτη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αποτελεσματικότητα του κράτους, είναι αρκετά κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Η παρατηρούμενη ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας της δημόσιας διοίκησης και της εφαρμογής της πολιτικής, είναι πολύ χαμηλή (0,52 σε σύγκριση με 1,18 στην ΕΕ).

    [10] Προς 55 ευρώ την ημέρα ενοικιάζεται το παλιό δυαράκι της Α.Μέρκελ

    Το παλιό δυάρι της Άγγελας Μέρκελ στο Ανατολικό Βερολίνο, όπου έζησε τέσσερα χρόνια ως την πτώση του Τείχους το 1989, διατίθεται προς ενοικίαση έναντι 55 ευρώ την ημέρα, από την ιστοσελίδα Airbnb, στην οποία δημοσιεύονται αγγελίες ιδιωτών για πωλήσεις και ενοικιάσεις ακινήτων.

    "Όλος ο κόσμος μπορεί τώρα να ενοικιάσει το διαμέρισμα της νεαρής φοιτήτριας Άγγελα Μέρκελ", αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Bild, η οποία αφιερώνει ολόκληρη σελίδα στο θέμα, με φωτογραφίες του διαμερίσματος.

    Η αγγελία με τον τίτλο "Κατοικείστε όπως η καγκελάριος", είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα http://www.airbnb.de/rooms/1363187.

    "Ήταν πάντα πολύ συμπαθητική και πάντα έτοιμη να βοηθήσει", θυμούνται οι παλιοί γείτονές της, Πέτερ και Κλαούντια Βίντερ, σήμερα συνταξιούχοι, σύμφωνα με την Bild.

    Τριάντα ετών, κι ενώ μόλις είχε τελειώσει το διδακτορικό της στη Φυσική, η Άγγελα Μέρκελ, διαζευγμένη και χωρίς παιδιά από τον πρώτο της γάμο, ζούσε μετά το 1986 σ' αυτό το ήσυχο και φωτεινό δυάρι στην οδό Σενχάουζερ Αλέε, στην κεντρική συνοικία Πρεντσλάουερ Μπεργκ.

    [11] Μείωση στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων, προανήγγειλε ο Άδ. Γεωργιάδης

    Μεγάλη μείωση στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων, με στόχο να εξοικονομηθούν πόροι για το ΕΣΥ αλλά και να δοθούν κίνητρα στους πολίτες για να εμπιστευθούν τη χρήση τους, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή.

    Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι, μέσα στις επόμενες ημέρες, κατατίθεται στη Βουλή η διάταξη για υποχρεωτική συνταγογράφηση 60% με δραστική ουσία, που θα έχει από κάτω γενόσημα φάρμακα και που θα προβλέπει πως όσοι γιατροί δεν επιτυγχάνουν αυτόν το στόχο, θα φεύγουν από το σύστημα του ΕΟΠΥΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 September 2013 - 12:30:22 UTC