Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: «Ναζιστική, εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή
  • [02] Γ. Πανούσης: Δύσκολο να χαρακτηριστεί «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή
  • [03] Αποσύρεται η αστυνομική συνοδεία βουλευτών της ΧΑ
  • [04] Bρέθηκε πτώμα γυναίκας στον Θερμαϊκό
  • [05] Αναστάτωση από "ύποπτη" σακούλα σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης
  • [06] Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ
  • [07] Με στελέχη του οίκου Moody's συναντήθηκε ο Ιω. Στουρνάρας
  • [08] Σεξπηρική τραγωδία στο Πακιστάν: Τέσσερις αδελφές αυτοκτόνησαν επειδή δεν είχαν λεφτά για προίκα
  • [09] Στόχο τις στρατιωτικές και τις δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης, είχαν οι επιθέσεις

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: «Ναζιστική, εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή

    «Δολοφονική, ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, από θύλακες του οποίου αξιοποιείται» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και στους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Ντόρα Κοτροκόη.

    Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσεις και δικαιώματα και τόνισε ότι εκεί παίζονται διάφορα παιχνίδια -και με αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής- μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών με στόχους, μεταξύ άλλων, και την πτώση του μεροκάματου, αλλά και την αλλαγή της σύνθεσης του σωματείου. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι, επί χρόνια διάφορες πολιτικές δυνάμεις ανέχθηκαν τέτοια φαινόμενα, καλλιεργώντας και κλίμα για πτώση του μεροκάματου ή για μείωση της φορολογίας στους εφοπλιστές κλπ, προσθέτοντας ότι πάνω σε αυτό το έδαφος γεννήθηκαν μορφώματα σαν τη Χρυσή Αυγή.

    «Ποτέ δεν είναι αργά» απάντησε ο κ. Κουτσούμπας ερωτηθείς σχετικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, προσθέτοντας ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο και Ποινικό Δίκαιο στη χώρα που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν. Ταυτόχρονα υπογράμμισε σχετικά και με τη «θεωρία» των «δύο άκρων» ότι δεν μπορεί να ταυτίζονται οι λαϊκοί εργατικοί αγώνες με τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.

    [02] Γ. Πανούσης: Δύσκολο να χαρακτηριστεί «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή

    Η δικαίωση για τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα «δεν είναι να καταδικαστεί ένας άνθρωπος ή να καταδικαστούν άλλοι τρεις- τέσσερις που είναι από πίσω, το θέμα είναι να ξεριζωθεί αυτό το κακό» επισήμανε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Πανούσης. «Πρέπει να πειστεί το σχολείο, ο μαθητής, ο γονιός, ο δάσκαλος, η γειτονιά, ο αγρότης, ο καθένας ότι δεν θέλουν φασισμό σε αυτή τη χώρα. Αυτό είναι το κρίσιμο θέμα και όχι αν κάποιοι από τη Χρυσή Αυγή είναι εγκληματίες. Αυτό μας βοηθάει, αλλά δεν τελειώνει το θέμα» σημειώνει ο Γιάννης Πανούσης.

    Ο εγκληματολόγος και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ θεωρεί πολύ δύσκολο να χαρακτηριστεί «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή. «Το ότι κάποιος ανήκει σε ένα κόμμα, ακόμη κι αν ήταν στην Κεντρική Επιτροπή ή βουλευτής και τελεί μια πράξη, δεν το συνδέει αυτομάτως με την ευθύνη του κόμματος, ώστε να μπορεί το κόμμα να θεωρηθεί ότι αποτελεί ή έχει συγκροτήσει μια εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα και έτσι όλο το κόμμα να θεωρηθεί ότι υπόκειται σε ποινικό έλεγχο. Πρέπει να αποδειχτεί ότι το κόμμα δημιουργεί παραστρατιωτικές οργανώσεις, τάγματα εφόδου με εντολές διάπραξης εγκλημάτων. Ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα τα οποία καθοδηγούν, που είναι ηθικοί αυτουργοί ή καμιά φορά και άμεσοι αυτουργοί. Αυτά είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχτούν και να συμπεριλάβουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Στο ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή μπορεί να τεθεί εκτός νόμου, ο κ. Πανούσης τονίζει ότι συνταγματικά «ακόμη και αν καταδικαστούν για παράδειγμα 10-15 άνθρωποι και αποδειχτεί ότι στον κύριο πυρήνα αυτού του μορφώματος υπήρχαν εγκληματικές προθέσεις, το υπόλοιπο κόμμα μπορεί να παραμείνει ή να ξαναδημιουργηθεί με ένα άλλο όνομα».

    [03] Αποσύρεται η αστυνομική συνοδεία βουλευτών της ΧΑ

    Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναλαμβάνει τις υποθέσεις που αφορούν τη Χρυσή Αυγή, ενώ αποσύρονται από την Αστυνομία, όλοι οι αστυνομικοί συνοδοί των βουλευτών του συγκεκριμένου κόμματος.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, παύει η διάθεση των αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μέχρι να αποφανθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη επί των στοιχείων που εστάλησαν χθες από τον κ. Δένδια σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

    Το σκεπτικό του αιτήματος προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι ότι οι πράξεις αυτές φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.

    Μετά την απόφαση της απομάκρυνσης των αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανακοινώνεται ότι, κατά περίπτωση, μέτρα για την ασφάλεια των συγκεκριμένων βουλευτών κατά τις μετακινήσεις ή την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο, θα μπορεί να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

    Αντίστοιχη απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, είχε ληφθεί και στις 18/9/2012 με εξαίρεση τότε τον γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας, διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του κόμματος με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης κινδύνου.

    Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όμως, που έχουν προκύψει, κρίθηκε ότι μέχρι να αποφανθεί η εισαγγελέας επί της αναφοράς του κ. Δένδια, «η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ασύμβατη θεσμικά και νομικά με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί».

    Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των υποθέσεων που φέρονται ως συνδεόμενες με εγκληματική δραστηριότητα μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου.

    [04] Bρέθηκε πτώμα γυναίκας στον Θερμαϊκό

    Πτώμα γυναίκας ανασύρθηκε το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Μπότσαρη.

    Η σορός της γυναίκας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκε από περαστικούς στα νερά του Θερμαϊκού και αφού ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης για τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

    Για την υπόθεση διεξάγεται προανάκριση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του θανάτου της γυναίκας.

    [05] Αναστάτωση από "ύποπτη" σακούλα σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης

    Μία "ύποπτη" σακούλα σούπερ-μάρκετ που εντόπισε ιδιοκτήτης καταστήματος μπροστά στην επιχείρησή του επί της οδούς Βεροίας, στην περιοχή των Λαδάδικων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε το πρωί κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

    Τμήμα της περιοχής αποκλείστηκε για πάνω από μία ώρα και μετά τις σχετικές έρευνες από αστυνομικούς τού Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπιστώθηκε ότι η σακούλα ήταν τελικά "αθώα".

    [06] Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ

    Πρόοδος ως προς τις δεσμεύσεις που θα αναλάβουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank) έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού (DG Comp), αναφορικά με την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσής τους, σημειώθηκε στη διάρκεια κύκλου συναντήσεων των δύο πλευρών, ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων του ΤΧΣ και του Υπουργείου Οικονομικών, «επιτεύχθηκε ικανοποιητική πρόοδος στις δεσμεύσεις που θα αναλάβουν οι τράπεζες απέναντι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορικά με την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης (restructuring plans)», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου.

    [07] Με στελέχη του οίκου Moody's συναντήθηκε ο Ιω. Στουρνάρας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με στελέχη του οίκου αξιολόγησης Moody's, τους οποίους ο υπουργός ενημέρωσε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά στα δημοσιονομικά μεγέθη.

    Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η ενημέρωση που έγινε, προοιωνίζεται την επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων των Moody's για την πορεία του ΑΕΠ και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας μετά από την ολοκλήρωση του ελέγχου από την τρόικα.

    [08] Σεξπηρική τραγωδία στο Πακιστάν: Τέσσερις αδελφές αυτοκτόνησαν επειδή δεν είχαν λεφτά για προίκα

    Τέσσερις πακιστανές αδελφές αυτοκτόνησαν αυτή την εβδομάδα έπειτα από ένα καβγά με τον πατέρα τους, ο οποίος παραδέχθηκε πως είναι πολύ φτωχός για να πληρώσει την προίκα που χρειάζονταν για να παντρευτούν, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

    Αυτή η σεξπηρική τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Μάιλσι, ένα χωριό στο νότο της κεντρικής επαρχίας Πεντζάμπ.

    Στο Πακιστάν οι γυναίκες παντρεύονται γενικά σε ηλικία 18 ως 29 ετών και μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν σύζυγο μετά τα τριάντα, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Οι οικογένειες των κοριτσιών πρέπει να δίνουν προίκα για το γάμο, που συχνά κανονίζεται με συνοικέσιο.

    Οι ανύπανδρες γυναίκες που έχουν περάσει τα τριάντα και δεν έχουν σύζυγο για να τις προστατεύσει ή να τις βοηθήσει οικονομικά, συχνά υποχρεώνονται μετά το θάνατο των γονιών τους να καταφύγουν στην επετεία.

    [09] Στόχο τις στρατιωτικές και τις δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης, είχαν οι επιθέσεις

    Τουλάχιστον 56 άνθρωποι, στρατιώτες και αστυνομικοί,σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε δύο διαφορετικές επιθέσεις που σημειώθηκαν με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας και τις στρατιωτικές δυνάμεις στη νότια Υεμένη, ανακοίνωσε τοπική πηγή ασφαλείας.

    Ένοπλοι σκότωσαν δεκαοχτώ αστυνομικούς σε επίθεση που εξαπέλυσαν με στόχο στρατόπεδο των δυνάμεων ασφαλείας, στην πόλη Μαϊφάα, στην νότια επαρχία Σάμπουα, νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Στη συνέχεια, οι ένοπλοι έκλεψαν τα οχήματα που ανήκαν στις δυνάμεις ασφαλείας και διέφυγαν με αυτά, είπαν κάτοικοι της περιοχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 September 2013 - 10:30:23 UTC