Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία της ΕΕ"
  • [02] Να «κριθεί με επιείκεια ο Νίκος Ζήγρας» ζήτησε ο συνήγορός του
  • [03] Νέες δηλώσεις Χρ. Λαζαρίδη από το βήμα της Βουλής για το ποιος υποκινεί τα κρούσματα βίας
  • [04] Να τοποθετηθούν επισήμως Σαμαράς και Βενιζέλος εάν θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός συνταγματικού τόξου, ζητεί ο Π. Σκουρλέτης
  • [05] Άμεσα θα εκδοθούν οι ΚΥΑ που αφορούν τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών
  • [06] «Η ανεργία "πατάει φρένο" και η αγορά εργασίας δείχνει να σταθεροποιείται»
  • [07] Ψάχνουν αυτούς που τηλεφώνησαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής, για τη δολοφονική ενέδρα
  • [08] Η Τουρκία έκλεισε ένα από τα μεθοριακά της περάσματα με την Συρία
  • [09] Οι συντηρητικοί στη Βρετανία, εξασφαλίζουν το ίδιο ποσοστό με τους Εργατικούς για πρώτη φορά μετά 18 μήνες
  • [10] Αργεί το τέλος της ζωής στη Γη, αλλά στο τέλος ο ήλιος θα την «ψήσει»
  • [11] Η γιορτή ποδηλάτου στην «Τεχνόπολις», από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου

  • [01] "Η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία της ΕΕ"

    Η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία της ΕΕ. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά με τις δηλώσεις γερμανών βουλευτών προς το γερμανικό Τύπο, σχετικά με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ελλάδα, το α΄ εξάμηνο του 2014.

    Ο κ. Κούτρας επεσήμανε ότι οι θεσμικές λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέπονται από αρχές δικαίου και κανόνες που εμπεριέχονται στις εν ισχύι Συνθήκες και βασίζονται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας καθενός από αυτά.

    Στο πλαίσιο αυτό, "η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού" σημείωσε ο κ. Κούτρας.

    [02] Να «κριθεί με επιείκεια ο Νίκος Ζήγρας» ζήτησε ο συνήγορός του

    Ο Νίκος Ζήγρας «δεν τήρησε την Ομερτά» είπε στην αγόρευση του στο δικαστήριο για τις «παράνομες αμοιβές του 'Ακη Τσοχατζόπουλου» ο συνήγορός του, ο οποίος ζήτησε από τους δικαστές να κρίνουν με επιείκεια τον εντολέα του.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης, τόνισε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος, εξαδέλφος και επί σειρά ετών «έμπιστος» του πρώην υπουργού, όχι μόνο βοήθησε τη Δικαιοσύνη, αλλά προέτρεψε και τον ίδιο τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο να τον ακολουθήσει στην απόφαση του και «να μιλήσει».

    Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, ήταν επιλογή τους με τον εντολέα του να μην ακολουθήσουν τους «κανόνες που ακολουθούν κατηγορούμενοι σε δίκες της Μαφίας». Ο κ. Γκαρίπης τόνισε πως ο Νίκος Ζήγρας «δεν τήρησε την Ομερτά, αλλά είπε στον κ. Τσοχατζόπουλο "φέρσου σαν άντρας, φέρσου σαν ηλικιωμένος,φέρσου σαν Έλληνας"..»

    Κατά την άποψη του συνηγόρου, η συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα, ενώπιον του ανακριτή, υπήρξε καθοριστική για την εξιχνίαση της παράνομης δράσης του πρώην υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και της δράσης του προφυλακισμένου, από χθες το βράδυ, πρώην υπουργού της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη.

    Ο κ. Γκαρίπης -αφού επεσήμανε στο δικαστήριο ότι «τον προδότη δεν τον συμπαθεί κανείς»- ζήτησε από το δικαστήριο να κρίνει με επιείκεια τον Νίκο Ζήγρα και να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό για τη στάση που τήρησε.

    Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η αγόρευση του δευτέρου εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, κ. Μάριου Ξανθόπουλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εντολέας του ασκούσε τα καθήκοντά της ως λογίστρια, χωρίς να γνωρίζει την προέλευση των χρημάτων

    «Γιατί να αποδοθεί στην Λαμπροπούλου γνώση, όταν δεν υπήρξε ποτέ συνδαιτυμόνας του πρώην υπουργού. Δεν υπηρέτησε ποτέ μαζί του σε κανένα υπουργικό θώκο, δεν πήγε ποτέ μαζί του κανένα ταξίδι, δεν διαχειρίστηκε ποτέ χρήματά του» υποστήριξε ο συνήγορος.

    [03] Νέες δηλώσεις Χρ. Λαζαρίδη από το βήμα της Βουλής για το ποιος υποκινεί τα κρούσματα βίας

    Τη θέση του ότι «πέρα από τη βία υπάρχει και ένταση, που οδηγεί στη βία και μπορεί να οδηγεί σε χειρότερη βία», επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε εκ νέου απάντηση για τα όσα χθες είπε ο βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού.

    «Αναμένω τη θέση της κυβέρνησης για τη συνεχιζομένη, εμπρηστική, προκλητική, πρακτόρικη και προβοκατόρικη επίθεση του κ. Λαζαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επιλέγει να τοποθετηθεί λέγοντας ότι το κόμμα, που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι δήθεν εκτός συνταγματικού τόξου, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ζήτημα προσωπικής διαχείρισης και διάθεσης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Δημοκρατία» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και ανέφερε ότι «δημιουργεί μείζονα ανησυχία η επιμονή του κ. Λαζαρίδη να μιλά για νεκρούς που θα έρθουν, προσφέροντας υπηρεσίες».

    Επανέλαβε δε ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως «κανείς δεν δικαιούνται να προσποιείται ότι αγνοεί τα σχέδια αποσταθεροποίησης που υπάρχουν εις βάρος της χώρας, και αποδεικνύονται από ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, και να αγνοεί τι σημαίνει προβοκάτσια».

    [04] Να τοποθετηθούν επισήμως Σαμαράς και Βενιζέλος εάν θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός συνταγματικού τόξου, ζητεί ο Π. Σκουρλέτης

    Την επίσημη τοποθέτηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αν πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα στον Σκάι.

    Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι όλα τα άλλα, περί πρωτοβουλιών που απευθύνονται σε όλα τα κόμματα της Βουλής, είναι υποκριτικά και υπονομεύουν εξ αρχής, όταν λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα αντισυνταγματικού τόξου, ουσιαστικά τροφοδότησε αυτό το κλίμα που οδήγησε σε αυτό το έγκλημα. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποδοκιμασία ή και την αποπομπή του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, από το Μέγαρο Μαξίμου.

    «Αν δεν αποδοκιμάσουν τον κ. Λαζαρίδη, θα σημαίνει πως υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

    Διαβάστε επίσης: Νέες δηλώσεις Χρ. Λαζαρίδη, από το βήμα της Βουλής για το ποιος υποκινεί τα κρούσματα βίας

    [05] Άμεσα θα εκδοθούν οι ΚΥΑ που αφορούν τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών

    Άμεσα πρόκειται να εκδοθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα κριτήρια και τους όρους για τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών στις νέες θέσεις, ανακοίνωσαν οι δημοτικοί αστυνομικοί μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Δημοτικοί αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Ο υπουργός δέχθηκε αντιπροσωπεία τους, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου, Απόστολο Κόσυβα και τον γενικό γραμματέα, Θάνο Τάτση.

    Όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικοί αστυνομικοί μετά τη συνάντηση, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως οι ΚΥΑ βρίσκονται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας και αφορούν μετατάξεις στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Επίσης, όπως ανακοίνωσαν, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για τα πλασματικά χρόνια όσων βρίσκονται στα πρόθυρα σύνταξης.

    Όπως ανακοίνωσαν οι κ.κ. Κόσυβας και Τάτσης, το Σωματείο ζήτησε όσοι μεταταχθούν στην ΕΛΑΣ να ενταχθούν σε ιδιότυπο καθεστώς και να διατηρήσουν την αυτονομία τους, στο πλαίσιο της ξεχωριστής υπηρεσίας Δημοτικών Υποθέσεων. Επίσης, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, με αίτημα να υπάρξει ποσοστό δημοτικών αστυνομικών, πέρα από τις εξαιρέσεις, που θα παραμείνει στους δήμους.

    Σε κάθε περίπτωση, κάλεσαν τους δημοτικούς αστυνομικούς να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να εκδοθούν οι συγκεκριμένες ΚΥΑ.

    Αυτήν τη στιγμή, οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο κτίριο του δήμου Αθηναίων, στην οδό Λιοσίων.

    [06] «Η ανεργία "πατάει φρένο" και η αγορά εργασίας δείχνει να σταθεροποιείται»

    «Η ανεργία "πατάει φρένο" και η αγορά εργασίας δείχνει να σταθεροποιείται» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας.

    Ο κ. Βρούτσης τόνισε, επίσης, ότι σημασία δεν έχουν μόνο οι αριθμοί αλλά πρωτίστως οι άνθρωποι και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες για τη στήριξη των ανέργων και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

    Αναλυτικότερα η δήλωση του υπουργού Εργασίας έχει ως εξής:

    «Το ποσοστό ανεργίας το β' τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μείωση, για πρώτη φορά μετά από 48 ολόκληρους μήνες, δηλαδή από τα μέσα του 2009 μέχρι σήμερα.

    Τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ, μάλιστα, συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες θετικές καταγραφές των ροών μισθωτής απασχόλησης το ίδιο χρονικό διάστημα -όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη»- επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η ανεργία «πατάει φρένο» και η αγορά εργασίας δείχνει να σταθεροποιείται. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ανεργία στη χώρα μας παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Σημασία όμως δεν έχουν μόνο οι αριθμοί, αλλά πρωτίστως οι άνθρωποι. Γι΄ αυτό τον λόγο, συνεχίζουμε ως κυβέρνηση με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και μεθοδικότητα την προσπάθειά μας για τη στήριξη των ανέργων, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και το χτίσιμο μιας ανταγωνιστικής οικονομίας που θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας».

    Διαβάστε επίσης: Στο 27,1% η ανεργία το β΄ τρίμηνο φέτος

    [07] Ψάχνουν αυτούς που τηλεφώνησαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής, για τη δολοφονική ενέδρα

    Στον εντοπισμό αυτών που τηλεφώνησαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής και έστησαν ενέδρα στον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά, προχθές το βράδυ στο Κερατσίνι, εστιάζονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και άλλα άτομα για το ειδεχθές έγκλημα.

    Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το τηλεφώνημα έγινε πιθανότατα από κάποιον από τους δύο που βρίσκονταν στην καφετέρια και αντάλλαξαν έντονες ματιές με τον 34χρονο, την ώρα που έβλεπαν το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και όταν το θύμα βγήκε στο δρόμο, τους περίμεναν ήδη περίπου 20 άτομα και άρχισε ο διαπληκτισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου έφτασε στο σημείο ο 45χρονος Γ. Ρουπακιάς και μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

    Τις τηλεφωνικές συνομιλίες ή την ανταλλαγή μηνυμάτων αναμένεται να εντοπίσει η έρευνα, μετά την άρση απορρήτου που ζήτησε η Ασφάλεια.

    Έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για να πάει στο σημείο που ήταν ο 34χρονος αντιφασίστας και οι φίλοι του. Αυτό το καταθέτει και η σύζυγος του, η οποία λέει ότι ο άνδρας της έβλεπε το ποδόσφαιρο στο σπίτι, όταν του τηλεφώνησαν και έφυγε άρον άρον.

    Σημειώνεται ότι μετά το αιματηρό περιστατικό, η σύζυγος του δράστη μετέφερε ένα γκλόμπ και υλικό της Χρυσής Αυγής, που υπήρχε στο σπίτι της στο σπίτι της εξαδέλφης της, γι' αυτό συνελήφθησαν και οι δύο.

    Από την Αστυνομία επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, ότι ο Ρουπακιάς είχε και οικονομική σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, όπως λένε φίλοι του από το κόμμα, ο 45χρονος υποστήριζε άλλο κόμμα στο παρελθόν, αλλά «στρατολογήθηκε» πριν από περίπου δύο χρόνια στη Χρυσή Αυγή, όπου κρατούσε το κυλικείο της Τοπικής Οργάνωσης, βοηθούσε στη διανομή τροφίμων βγάζοντας χαρτζιλίκι για να ενισχύσει το εισόδημα του, ενώ απασχολούνταν στο κόμμα και η γυναίκα του και η κόρη του.

    Σε ότι αφορά την αντίδραση της Αστυνομίας στο περιστατικό, σε απάντηση καταγγελιών αυτοπτών μαρτύρων ότι οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής πριν ακόμα μαχαιρωθεί ο 34χρονος, η ΕΛ.ΑΣ επιμένει στη χθεσινή ανακοίνωση της ότι οι πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε την ώρα που έπεφτε αιμόφυρτος ο Παύλος Φύσσας, γι' αυτό και ο δράστης συνελήφθη επί τόπου.

    Εν τω μεταξύ, σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά και ένα ακόμα μέλος της Χρυσής Αυγής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ανεξάρτητη δικογραφία από την Ασφάλεια, άσχετη με τη δολοφονία, που ξεκίνησε μετά από καταγγελία ότι κατείχε όπλα. Πρόκειται για τον 26χρονο πρώην οδηγό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στέλεχος της νεολαίας του κόμματος στον Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη χθες γιατί, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του και το σπίτι του, βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα και δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες). Ο 26χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε υποβάλει αίτημα για άδεια οπλοφορίας, ως οδηγός και συνοδός του κ. Μιχαλολιάκου, η οποία όμως απορρίφθηκε την 5η Μαρτίου του 2013.

    [08] Η Τουρκία έκλεισε ένα από τα μεθοριακά της περάσματα με την Συρία

    Η Τουρκία έκλεισε ένα από τα μεθοριακά της περάσματα με την Συρία μετά την σύγκρουση μιας οργάνωσης ανταρτών που συνδέεται με την Αλ Κάιντα με μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην συριακή πόλη Άζαζ κοντά στην τουρκική μεθόριο, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.

    "Το συνοριακό πέρασμα του Οντζουπινάρ έκλεισε για λόγους ασφαλείας καθώς εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση όσον αφορά το τι συμβαίνει στην συριακή πλευρά. Έχει διακοπεί όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που φυσιολογικά περνάει μέσω του περάσματος αυτού", διευκρίνισε ο αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Αν και η Τουρκία δηλώνει ότι φυσιολογικά τηρεί μια πολιτική ανοιχτών πυλών για να επιτρέπει στους Σύρους πρόσφυγες να περνούν ελεύθερα στο έδαφός της, από καιρού εις καιρόν κλείνει προσωρινά τα μεθοριακά της περάσματα έπειτα από συμπλοκές που σημειώνονται κοντά στα σύνορά της.

    [09] Οι συντηρητικοί στη Βρετανία, εξασφαλίζουν το ίδιο ποσοστό με τους Εργατικούς για πρώτη φορά μετά 18 μήνες

    Οι συντηρητικοί του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον κέρδισαν έδαφος και φέρεται να εξασφαλίζουν το ίδιο ποσοστό με τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς για πρώτη φορά μετά 18 μήνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που η οικονομία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

    Η δημοσκόπηση φέρει και τα δύο κόμματα να εξασφαλίζουν το 36% των προθέσεων ψήφου λίγο πριν από την διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου αμφότερων με στόχο τη χάραξη της πολιτικής τους ενόψει των προγραμματισμένων για το 2015 βουλευτικών εκλογών. Η τελευταία φορά που τα δύο κόμματα συγκέντρωναν το ίδιο ποσοστό δημοτικότητας ήταν τον Φεβρουάριο του 2012, ανέφερε η YouGov.

    Άλλες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα περίπου 6 ποσοστιαίων μονάδων στους Εργατικούς, αλλά η διαφορά αυτή μειώνεται σταθερά μετά τη διαμάχη με αφορμή τη χρηματοδότηση του κόμματος που προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με την ηγεσία του Εντ Μίλιμπαντ και την πτώση του ποσοστού δημοτικότητάς του.

    [10] Αργεί το τέλος της ζωής στη Γη, αλλά στο τέλος ο ήλιος θα την «ψήσει»

    Το τέλος του κόσμου θα είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή - αν και μάλλον θα αργήσει.

    Η Γη θα συνεχίσει να φιλοξενεί ζωή (όχι κατ' ανάγκη ανθρώπινη) για τουλάχιστον άλλα 1,75 έως 3,25 δισεκατομμύρια χρόνια, όμως στη συνέχεια ο πλανήτης μας δεν θα μπορέσει να αποφύγει ένα καθολικό «ολοκαύτωμα» λόγω της δραματικής κλιματικής αλλαγής, καθώς ο ολοένα πιο καυτός Ήλιος θα εξατμίσει κάθε σταγόνα νερού και θα «ψήσει» κάθε ζωντανό οργανισμό, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Βρετανών επιστημόνων. Οι τελευταίοι οργανισμοί που θα πεθάνουν πάνω στη Γη, η οποία θα «βράζει», θα είναι μάλλον μερικά σκληροτράχηλα μικρόβια (εκτός και αν οι άνθρωποι έως τότε έχουν μεταμορφωθεί σε ένα ακόμα πιο ανθεκτικό είδος ή έχουν γίνει αθάνατοι).

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον 'Αντριου Ράσμπι της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών του πανεπιστημίου East Anglia, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροβιολογίας «Astrobiology», σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», ανέπτυξαν ένα νέο υπολογιστικό μοντέλο που κάνει εκτιμήσεις για το πόσο χρόνο ένας πλανήτης μπορεί να διατηρήσει συνθήκες φιλόξενες για ζωή.

    Η απόσταση ενός πλανήτη (όπως η Γη) από το άστρο του (όπως ο Ήλιος), καθώς και η μεταβαλλόμενη θερμοκρασία του τελευταίου, καθορίζουν για πόσο χρόνο ο πλανήτης θα συνεχίσει να βρίσκεται εντός της κατοικήσιμης ζώνης, όπου πρωτίστως οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει υγρό νερό.

    Οι Βρετανοί επιστήμονες υπολόγισαν ότι η Γη μπορεί να παραμείνει στην φιλόξενη και κατοικήσιμη ζώνη του ηλιακού της συστήματος το πολύ έως 7,79 δισεκατομμύρια χρόνια.

    [11] Η γιορτή ποδηλάτου στην «Τεχνόπολις», από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου

    Μια γιορτή για το ποδήλατο με εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς και «ποδηλατάδες», θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι επισκεφθούν την «Τεχνόπολις», του δήμου Αθηναίων, από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

    Για τέταρτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται στον ίδιο χώρο, από την MBIKE Events & Digital, το Athens Bike Festival, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που από το 2002 έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

    Το πρόγραμμα του Athens Bike Festival, που μπορούν όλοι να απολαύσουν με είσοδο ελεύθερη, δεν θα αφήσει κανένα φίλο του ποδηλάτου ασυγκίνητο, μικρό ή μεγάλο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να δοκιμάσουν τα μοντέλα του 2014 λίγες ημέρες μετά την επίσημη παρουσίασή τους στο Eurobike, τη μεγαλύτερη ποδηλατική έκθεση της Ευρώπης.

    Επιπλέον, θα μπορέσουν να δοκιμάσουν ποδήλατα σε πραγματικές συνθήκες, ενώ οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις πρώτες τους πεταλιές χωρίς βοηθητικές ρόδες. Ξεχωριστή παρουσία θα έχουν τα περίπτερα που προωθούν τον ποδηλατικό τουρισμό για όσους αγαπούν να κάνουν ορθοπεταλιές ακόμη και στις διακοπές τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 September 2013 - 12:30:25 UTC