Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άκης Γεροντόπουλος: Εγκληματική ναζιστική οργάνωση η ΧA
  • [02] Με τον Γ. Άσμουσεν συναντάται σήμερα ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Προσαγωγές στην Πάτρα για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου
  • [04] «Οι ιδιωτικοποιήσεις και η προσέλκυση επενδύσεων αποτελούν στόχο της κυβέρνησης»
  • [05] Στο 23% ο ΦΠΑ στα κέντρα διασκέδασης, στο 13% στις ταβέρνες
  • [06] Επιφυλάξεις στη Γερμανία για την επερχόμενη ελληνική Προεδρία
  • [07] Ο καθαιρεθείς Kινέζος ηγέτης Μπο Σιλάι υποσχέθηκε να ξεπλύνει την τιμή του
  • [08] Διακόπηκε η λειτουργία του μετρό του Καΐρου μετά την ανακάλυψη βομβών
  • [09] Δριμεία επίθεση του προέδρου της Κύπρου κατά του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας
  • [10] Ανακαλύφθηκε γονίδιο που μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του ιού του AIDS
  • [11] Ο Μέσι «πλησιάζει» τον Ραούλ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ

  • [01] Άκης Γεροντόπουλος: Εγκληματική ναζιστική οργάνωση η ΧA

    «Ο λαός έχει παγώσει. Φάνηκε το αληθινό, αποκρουστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής που με τον μανδύα ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, είναι εχθροί της Δημοκρατίας» δήλωσεο υφυπουργός Εξωτερικών 'Ακης Γεροντόπουλος.

    Ο κ. Γεροντόπουλος είχε κληθεί στη Βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά σχετικής με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών για το Σκοπιανό και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ο κ. Παππάς δεν προσήλθε και δήλωσε κώλυμα. Ο κ. Γεροντόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «δόθηκε στην Χρυσή Αυγή μια ευκαιρία να αποδείξει ότι αποκηρύσσει το φασισμό, αντ΄ αυτού όμως τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση».

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [02] Με τον Γ. Άσμουσεν συναντάται σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

    Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του αριστερού γερμανικού κόμματος ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

    Ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί το μεσημέρι με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Γεργκ Ασμουσεν με τον οποίο θα συζητήσει την πορεία της οικονομίας μας και την κατάσταση στην ΕΕ, ενώ θα θέσει το θέμα της επιστροφής των κερδών στη χώρα μας από την αγορά ελληνικών ομολόγων.

    [03] Προσαγωγές στην Πάτρα για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου

    Σε 28 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.

    Όσον αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν υποστεί φθορές έξι εμπορικά καταστήματα, καθώς και μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

    [04] «Οι ιδιωτικοποιήσεις και η προσέλκυση επενδύσεων αποτελούν στόχο της κυβέρνησης»

    «Κανείς δεν είναι χαρούμενος να βλέπει μεγάλες επιχειρήσεις να φεύγουν από τη χώρα, αλλά είχα πει ότι το 2013 θα είναι μία μεταβατική χρονιά. Κάποιες μέρες θα χαιρόμαστε με κάποιους μεγάλους επενδυτές και πολυεθνικούς ομίλους που έρχονται να επενδύσουν στη χώρα μας και θα μας προκαλεί στενοχώρια κάποιες άλλες μέρες ότι άλλοι επιχειρηματίες θα επιλέξουν να μην έχουν επενδύσεις στη χώρα».

    Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης σε ερώτηση για την αποβιομηχάνιση στο Συνέδριο Euromoney «Greece Privatization and Investment Forum» με θέμα: «Επενδύσεις: η παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι προοπτικές της».

    Στην ομιλία του ο υπουργός σημείωσε ότι η εξωστρέφεια, οι ιδιωτικοποιήσεις και η προσέλκυση επενδύσεων αποτελούν στόχευση της κυβέρνησης, ενώ η μάχη για την αύξηση της ρευστότητας είναι ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Τόνισε ότι δεν πιστεύει πως οι δημόσιες επενδύσεις μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης στη χώρα και σημείωσε ότι τα ΣΔΙΤ σχεδιάζεται να αξιοποιηθούν σε διάφορους τομείς πέρα από τη διαχείριση απορριμμάτων που αξιοποιούνται, κυρίως, σήμερα, πχ στην κρουαζιέρα και στην ηλεκτρική διασύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με την Κρήτη.

    Ακόμη, γνωστοποίησε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους, αναμένεται να ανακοινωθούν τρεις νέες επενδύσεις φάστ τρακ και σημείωσε ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις έπρεπε να ολοκληρωθεί το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο που δεν υπήρχε στον δημόσιο «όπως απαιτείται για τον ιδιωτικό τομέα». Ως παράδειγμα ανέφερε ότι τώρα ολοκληρώνεται το νομικό πλαίσιο για την αλλαγή της χρήσης του ανενεργού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

    Εξάλλου, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα διάσωσης, ακόμη και αν υπάρξει τέτοια συζήτηση, τα νούμερα του ΔΝΤ είναι νούμερα διαχειρίσιμα και υπάρχουν και εναλλακτικές «και αν προχωρήσει η απόφαση του Eurogroup για το πρωτογενές πλεόνασμα τότε θα πλησιάζουμε τις διεθνείς αγορές πετυχαίνοντας τους στόχους που βάλαμε».

    [05] Στο 23% ο ΦΠΑ στα κέντρα διασκέδασης, στο 13% στις ταβέρνες

    Συντελεστής ΦΠΑ 23% θα ισχύει για τα προϊόντα εστίασης που παρέχονται στα κέντρα διασκέδασης και 13% για το φαγητό που σερβίρεται στις ταβέρνες και τα εστιατόρια, ανεξάρτητα αν έχουν ζωντανό μουσικό πρόγραμμα. Αυτό διευκρινίζει προς τους φορολογούμενους η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, για να ισχύει ο διαχωρισμός αυτός στο ύψος του ΦΠΑ θα πρέπει στα εστιατόρια και τις ταβέρνες οι ηχητικές εγκαταστάσεις να είναι περιορισμένης ισχύος, οι πελάτες που καταναλώνουν τα προϊόντα εστίασης να κάθονται στα τραπέζια και να μην χορεύουν. Στην περίπτωση που υπάρχει ζωντανό μουσικό πρόγραμμα και χρησιμοποιούνται μεγάλες υποδομές ηχητικών εγκαταστάσεων ή πίστα χορού θεωρείται ότι πρόκειται για κέντρο διασκέδασης και έτσι θα επιβάλλεται ΦΠΑ 23%.

    [06] Επιφυλάξεις στη Γερμανία για την επερχόμενη ελληνική Προεδρία

    Την παραίτηση της Ελλάδας από την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την οποία θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου του 2014, ζητούν δύο Γερμανοί βουλευτές των κυβερνώντων κομμάτων, επικαλούμενοι το κόστος της διοργάνωσης.

    «Η Ελλάδα θα όφειλε να παραιτηθεί από την προγραμματισμένη Προεδρία της για το 2014», δηλώνουν οι δύο βουλευτές του CDU και του FDP, με το επιχείρημα ότι η Προεδρία των έξι μηνών θα κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο Κλάους- Πέτερ Βιλς από τους Χριστιανοδημοκράτες δηλώνει στην Bild ότι «η Ελλάδα θα έπρεπε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναβάλει την Προεδρία στο Συμβούλιο, διαφορετικά στο τέλος θα (χρειαστεί) να υπάρξει κι άλλο πακέτο βοήθειας γι' αυτό τον λόγο», ενώ ο συνάδελφός του από τους Φιλελεύθερους Φρανκ Σέφλερ τονίζει ότι «η Ελλάδα θα έπρεπε οικειοθελώς να παραιτηθεί από την Προεδρία».

    [07] Ο καθαιρεθείς Kινέζος ηγέτης Μπο Σιλάι υποσχέθηκε να ξεπλύνει την τιμή του

    Ο καθαιρεθείς Kινέζος ηγέτης Μπο Σιλάι, πρώην ανερχόμενος αστέρας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, υποσχέθηκε να ξεπλύνει την τιμή του σε μια επιστολή που έγραψε από τη φυλακή λίγο πριν εκδοθεί η ετυμηγορία της δίκης του για διαφθορά, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της μια εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ.

    Στην επιστολή αυτή, η οποία είναι γραμμένη σε μαχητικό τόνο και απευθύνεται στην οικογένειά του, ο Μπο Σιλάι διαβεβαιώνει πως "μια μέρα" θα ξεπλύνει την τιμή του, προσθέτει η μεγάλη αγγλόφωνη εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ "South China Morning Post".

    Ο Μπο, πρώην μέλος του πανίσχυρου Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και πρώην επικεφαλής του κόμματος στη μητρόπολη Τσονγκτσίνγκ (νοτιοδυτική Κίνα), κατηγορείται για διαφθορά, υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων και κατάχρηση εξουσίας, εγκλήματα για τα οποία θα μπορούσε να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

    Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, ο 64χρονος Μπο, θα καταδικαστεί σε μακρά ποινή κάθειρξης, διότι αυτό αποφασίσθηκε από την κομμουνιστική ηγεσία έπειτα από επίπονες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Διακόπηκε η λειτουργία του μετρό του Καΐρου μετά την ανακάλυψη βομβών

    Οι αιγυπτιακές αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία σε πολλές γραμμές του μετρό του Καΐρου μετά την ανακάλυψη δύο βομβών στις σιδηρογραμμές ενός σταθμού στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας.

    Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν αυτοσχέδιοι και δεν εξερράγησαν. Ειδικοί αναπτύχθηκαν αμέσως για να επιθεωρήσουν το σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου, πρόσθεσε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς.

    Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό του Καΐρου.

    Εξάλλου ο στρατός και η αστυνομία της Αιγύπτου επιτέθηκαν σήμερα στην περιοχή του Κερντάσεχ, κοντά στο Κάιρο, για να εκδιώξουν από εκεί τους ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί κατά την επιχείρηση ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [09] Δριμεία επίθεση του προέδρου της Κύπρου κατά του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

    Βαθαίνει η κρίση μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) , Πανίκου Δημητριάδη, μετά τη δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη ότι μελετά το ενδεχόμενο παύσης του διοικητή για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του.

    Σε συνέντευξή του, σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε: «Με λυπεί, γιατί για πρώτη φορά κάνω τόσο αυστηρές δηλώσεις δημόσια, αλλά επαναλαμβάνω δεν πάει άλλο».

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ερευνά και στοιχειοθετεί όλα εκείνα, τα οποία συνθέτουν την αδυναμία ή την έλλειψη επάρκειας στην επιτέλεση των καθηκόντων του διοικητή, και τόνισε: «αναλόγως, πάντοτε με βάση το Σύνταγμα, θα αποφασίσω ενδεχόμενα την παραπομπή στο ανώτατο για τα περαιτέρω». Ο Κύπριος πρόεδρος έκανε λόγο για πλημμελή άσκηση καθηκόντων εκ μέρους του διοικητή και ανέφερε ότι απουσιάζει για αρκετές μέρες στο εξωτερικό.

    Έντονη ήταν η αντίδραση της ΚΤ, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Με θλίψη παρατηρείται, μετά και τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, προσπάθεια υπόσκαψης του ανεξάρτητου θεσμού του διοικητή της ΚΤ, καθώς και μια προσπάθεια ποδηγέτησης της ανεξαρτησίας του θεσμού της ΚΤ».

    [10] Ανακαλύφθηκε γονίδιο που μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του ιού του AIDS

    Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρώτη φορά ένα νέο γονίδιο που, όπως είπαν, φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να εμποδίζει την εξάπλωση του ιού HIV του AIDS στο σώμα. Αν και η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και θα απαιτηθούν ακόμα αρκετά χρόνια περαιτέρω δοκιμών, οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει μελλοντικά στην ανάπτυξη νέου τύπου μη τοξικών φαρμακευτικών θεραπειών, οι οποίες θα αξιοποιούν τις φυσικές άμυνες του ασθενούς και θα τις κινητοποιούν κατά του ιού.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικ Μάλιμ του Τμήματος Λοιμωδών Νόσων του King's College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δήλωσαν ότι το εν λόγω γονίδιο ΜΧ2 φαίνεται να παίζει ρόλο-κλειδί στον τρόπο που ο ιός HIV ελέγχει τα ανθρώπινα κύτταρα.

    Περίπου 34 εκατ. άνθρωποι έχουν παγκοσμίως μολυνθεί με τον ιό του AIDS.

    [11] Ο Μέσι «πλησιάζει» τον Ραούλ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ

    Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε τρις στη χθεσινοβραδυνή εντός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Αγιαξ με 4-0, για το Τσάμπιονς Λιγκ και «πλησίασε» τον Ραούλ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Με το χατ-τρικ αυτό ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε στα 62 γκολ στη διοργάνωση και πέρασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της διοργάνωσης αφήνοντας πίσω του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (60) και Σεφτσένκο (59).

    Πλέον τον χωρίζουν μόνο εννιά γκολ από τον πρώτο της λίστας Ραούλ (71), ενώ από τους εν ενεργεία παίκτες τον απειλεί μόνο ο πέμπτος της λίστας Κριστιάνο Ρονάλντο (54). Ο Μέσι, που έκανε ντεμπούτο στο τσάμπιονς λιγκ στις 7 Δεκεμβρίου του 2004, έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει τέσσερα χατ-τρικ στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τους Μάριο Γκόμεζ και Φίλιπο Ιντζάγκι που είχαν από τρία. Συνολικά έχει σκοράρει 33 φορές στη φάση των ομίλων και 29 στους νοκ άουτ γύρους, σε συνολικά 80 εμφανίσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 September 2013 - 8:30:23 UTC