Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tο Σάββατο απολογείται ο 45χρονος για τη δολοφονία στο Κερατσίνι
  • [02] Τουλάχιστον 58 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στο Μεξικό
  • [03] Η Συρία θα τηρήσει τη συμφωνία για τα χημικά όπλα, διαβεβαιώνει ο Άσαντ

  • [01] Tο Σάββατο απολογείται ο 45χρονος για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

    Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9:00, πήρε ο 45χρονος, δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο 45χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

    Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στις 3 το μεσημέρι στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν. Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

    Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια έρευνας από την αστυνομία στα γραφεία της Χ.Α. στον Πειραιά βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

    Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες των επεισοδίων στο Κερατσίνι στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου, για τη δολοφονία του 34χρονου.

    Οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εκατοντάδες διαδηλωτές, και έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες σε 130 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των προσαγωγών κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή Κερατσινίου και Νίκαιας. Οι 34 από αυτούς συνελήφθησαν.

    Εξάλλου, δεκάδες προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομίακαι στη Θεσσαλονίκη,στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκανχθες βράδυστην πόλη. Επίσης, προκλήθηκαν ζημίες σε βιτρίνες καταστημάτων, κάδους απορριμμάτων, ενώ η αστυνομία έκενε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης στην προσπάθεία της να διαλύσει διαδηλωτές που συμμετίχαν σην πορεία για την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με δυνάμεις τής εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

    [02] Τουλάχιστον 58 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στο Μεξικό

    Πενήντα οκτώ άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση που έθαψε ένα μεγάλο κομμάτι μιας πόλης στο νότιο Μεξικό, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένα Νιέτο.

    Στην τοποθεσία αυτή, τη Λα Πινάντα στην πολιτεία Γκερέρο, υπάρχουν «58 αγνοούμενοι, χωρίς να μπορούμε να καθορίσουμε αν είναι ζωντανοί», δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξη Τύπου.

    Το Μεξικό πλήττεται από σφοδρές καταιγίδες που προκάλεσαν πλημμύρες και σοβαρές κατολισθήσεις από το περασμένο Σάββατο. Έως τώρα ο αριθμός των θυμάτων έχει ανέβει στους 80 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τοπικών αρχών.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Η Συρία θα τηρήσει τη συμφωνία για τα χημικά όπλα, διαβεβαιώνει ο Άσαντ

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews την Τετάρτη, ότι η χώρα διέθετε πολύ σημαντικό χημικό οπλοστάσιο και διαβεβαίωσε ότι όλα τα όπλα θα καταστραφούν στη βάση της συμφωνίας Αμερικανών και Ρώσων.

    Κατά τον Σύρο πρόεδρο το καθεστώς της Δαμασκού ήταν υποχρεωμένο να διαθέτει αυτό το οπλοστάσιο των φονικών χημικών όπλων, αλλά επέμεινε ότι οι δυνάμεις του δεν είναι υπεύθυνες για την επίθεση με τα χημικά σε προάστιο της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου. Ο Άσαντ του οποίου η συνέντευξη δόθηκε στη Δαμασκό μία ημέρα νωρίτερα, ανέφερε επίσης ότι το κόστος της επιχείρησης καταστροφής του χημικού οπλοστασίου είναι μεγάλο καθώς θα φτάσει στο «ένα δισεκατομμύριο δολάρια» ενώ όπως είπε γι? αυτή τη διαδικασία χρειάζεται χρονικό διάστημα ενός έτους. Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση του είναι πρόθυμη να συμμορφωθεί πλήρως με τη συμφωνία για τα χημικά όπλα ενώ όπως είπε είναι στη διάθεση οποιασδήποτε χώρας θέλει να τα πάρει.

    Ο Μπασάρ αλ Άσαντ είπε ακόμη ότι η Συρία δεν βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο αλλά δέχεται συντονισμένη επίθεση από την Αλ Κάιντα. Απευθυνόμενος στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο πρόεδρος της Συρίας τον προέτρεψε «να ακούσει την καλή διαίσθηση του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών».

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 September 2013 - 4:30:19 UTC