Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν δεχόμαστε ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας» διαμηνύει από τη Ρώμη ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Αποφασιστική αναδιαπραγμάτευση ζητεί από την κυβέρνηση ο Φ. Κουβέλης
  • [03] Διμερή αμυντικά θέματα Ελλάδας-Ρωσίας στο επίκεντρο της συνάντησης Δ. Αβραμόπουλου - Β. Ματβιένκο
  • [04] Ένταση νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εργασίας
  • [05] Σύσκεψη φορέων στην Αμφίκλεια μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα
  • [06] Διαγραφή χρέους δυο εκατ. ευρώ κατόπιν δωρεάς του "Greece Debt Free"
  • [07] Η Μέρκελ και οι φιλελεύθεροι σύμμαχοί της του FDP δεν θα πάρουν την πλειοψηφία στις εκλογές
  • [08] Μ. Πλατινί: «Θα πάρω την απόφαση μου, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά το Μουντιάλ του 2014»

  • [01] «Δεν δεχόμαστε ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας» διαμηνύει από τη Ρώμη ο Ευ. Βενιζέλος

    «Είμαστε έτοιμοι για ριζοσπαστικές, διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν μπορούμε να δεχθούμε, όμως, τη θεωρία που λέει ανάπτυξη χωρίς πιστώσεις, ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας. Για μας ανάπτυξη σημαίνει ρευστότητα, θέσεις εργασίας και προστασία της κοινωνικής συνοχής» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Έμμα Μπονίνο.

    «Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα μέσο. Θα δουλέψουμε για την προστασία και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της απασχόλησης και των βιομηχανιών μας» ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

    Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Ρώμη, συναντήθηκε το πρωί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα και την υπουργό Εξωτερικών της χώρας Έμμα Μπονίνο.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η ελληνική και ιταλική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2014, η στενή συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της ενέργειας, η ανάγκη τόνωσης της απασχόλησης και η συζήτηση γύρω από το «δημοκρατικό έλλειμμα» στην Ευρώπη.

    [02] Αποφασιστική αναδιαπραγμάτευση ζητεί από την κυβέρνηση ο Φ. Κουβέλης

    Να απορρίψει τις νέες αιτιάσεις της τρόικας καλεί, με δήλωσή του, την κυβέρνηση, o πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, καθώς και να διαπραγματευτεί μια διαφορετική πολιτική που θα επιτρέπει την προώθηση της ανάπτυξης και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής με προωθητικές μεταρρυθμίσεις.

    Εν όψει, όπως τονίζει, της έναρξης του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με τη τρόικα, ο κ. Κουβέλης ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια ισχυρή και αποφασιστική αναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές- εταίρους.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τη δήλωσή του, θεωρεί πως «αν δεν υπάρξει απαλλαγή από την πολιτική της λιτότητας, η προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας δεν είναι εφικτή» και τονίζει πως επιβεβαιώνεται η θέση της ΔΗΜΑΡ ότι η υποχώρηση στις λανθασμένες απαιτήσεις της τρόικας οδηγεί σε κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο.

    [03] Διμερή αμυντικά θέματα Ελλάδας-Ρωσίας στο επίκεντρο της συνάντησης Δ. Αβραμόπουλου - Β. Ματβιένκο

    Διμερή αμυντικά θέματα Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και θέματα ασφάλειας, σταθερότητας, συνεργασίας, που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στη Συρία, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    «Είστε φίλος της Ρωσίας», είπε η κ. Ματβιένκο, στον υπουργό Άμυνας, προσθέτοντας ότι «υπολογίζουμε στη δική σας στήριξη για τη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα».

    «Η επίσκεψή σας ανοίγει καινούργιο κεφάλαιο» που θα φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς, είπε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ και οι δύο επιβεβαίωσαν την επίσκεψη του υπουργού Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

    [04] Ένταση νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εργασίας

    Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο Υπουργείο Εργασίας, όταν ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών, εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο του υπουργείου από την πλευρά της οδού Δραγατσανίου και απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Οι διαδηλωτές παραμένουν στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.

    Επίσης, η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου έχει διακοπεί από ομάδα μοτοσικλετιστών της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    [05] Σύσκεψη φορέων στην Αμφίκλεια μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα

    Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από χθες στην περιοχή της Αμφίκλειας.

    Μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς μεγέθους 4,5 και 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα, δύο νέες δονήσεις καταγράφηκαν σήμερα το πρωί, η πρώτη στις 08:46 με μέγεθος 3,9 βαθμών και η δεύτερη στις 10:39 με μέγεθος 4,2 Ρίχτερ.

    Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της Αμφίκλειας σύσκεψη του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή σεισμολόγων και του ΟΑΣΠ (Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

    Σημειώνεται ότι από τον σεισμό του Αυγούστου, των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέχρι σήμερα, έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 1300 μετασεισμοί, οι 900 από 1 ως 1,2 Ρίχτερ, ενώ έξι είχαν μέγεθος μεγαλύτερο των 4 βαθμών.

    [06] Διαγραφή χρέους δυο εκατ. ευρώ κατόπιν δωρεάς του "Greece Debt Free"

    Στη διαγραφή δημοσίου χρέους συνολικής ονομαστικής αξίας 2 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο, κατόπιν δωρεάς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Greece Debt Free".

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας υπέγραψε σήμερα Υπουργική Απόφαση με την οποία το ελληνικό δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Greece Debt Free" και προχωρά στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα, επί της ουσίας, από το σύνολο του δημοσίου χρέους.

    Πρόκειται για τη διαγραφή δημοσίου χρέους συνολικής ονομαστικής αξίας 2 εκατ. ευρώ.

    Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Greece Debt Free" για την ισχυρού συμβολισμού πρωτοβουλία που ανέλαβε.

    [07] Η Μέρκελ και οι φιλελεύθεροι σύμμαχοί της του FDP δεν θα πάρουν την πλειοψηφία στις εκλογές

    Πέντε ημέρες πριν από τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία μαζί με τους φιλελεύθερους συμμάχους της, οι οποίοι βρίσκονται σε πτώση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η έρευνα του ινστιτούτου Forsa για το εβδομαδιαίο περιοδικό Στερν δείχνει μεγάλη σταθερότητα στην πρόθεση ψήφου για τους συντηρητικούς (CDU/CSU) και τους σοσιαλδημοκράτες (SPD) και ενισχύει το σενάριο ενός "μεγάλου συνασπισμού" υπό την Μέρκελ ανάμεσα σ' αυτά τα δύο κόμματα μετά την 22α Σεπτεμβρίου.

    Οι χριστιανοδημοκράτες και οι χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ έχουν μεγάλο προβάδισμα, καθώς παραμένουν στο 39%, αλλά οι φιλελεύθεροι σύμμαχοί τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), οι οποίοι κατέγραψαν μια ηχηρή ήττα στη Βαυαρία, πέφτουν κατά 1 μονάδα, στο 5%, δηλαδή ακριβώς στο όριο που είναι απαραίτητο για να εκλέξουν βουλευτές στο κοινοβούλιο.

    Το SPD, το οποίο παραμένει στο 25%, δεν μοιάζει να επηρεάστηκε από το θέμα που δημιουργήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στη Γερμανία γύρω από μια φωτογραφία του υποψηφίου του, του Πέερ Στάιμπρουκ, ο οποίος έκανε μια άσεμνη χειρονομία.

    Η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά αφού ξέσπασε η πολεμική γύρω από τη φωτογραφία.

    Το κόμμα "Ντι Λίνκε" της ριζοσπαστικής αριστεράς παραμένει στο 10% και οι Πράσινοι παραμένουν κι αυτοί στο χαμηλό επίπεδο του 9%, σύμφωνα μ' αυτή τη δημοσκόπηση του Forsa.

    Έτσι το ινστιτούτο δεν προβλέπει για το βράδυ της Κυριακής πλειοψηφία για το συνασπισμό της δεξιάς (CDU/CSU,FDP), ο οποίος συγκεντρώνει 44%, αλλά ούτε και για τη συμμαχία του SPD και των Πρασίνων, έστω κι αν προσετίθετο σ' αυτή η δύναμη του κόμματος "Ντι Λίνκε", που θα ανέβαζε το σύνολο της αριστεράς στο 44%.

    Σε μια τέτοια κατάσταση, οι αναλυτές θεωρούν πιθανότερο ένα μεγάλο συνασπισμό ανάμεσα στους συντηρητικούς της Μέρκελ και τους σοσιαλδημοκράτες. Οι αναλυτές θεωρούν απίθανη μια συμμαχία των συντηρητικών (CDU/CSU) με τους Πράσινους.

    [08] Μ. Πλατινί: «Θα πάρω την απόφαση μου, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά το Μουντιάλ του 2014»

    Κατά την διάρκεια ή μετά το τέλος του Μουντιάλ 2014, θα αποφαίσει ο Μισέλ Πλατινί, εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA, ως διάδοχος του Γιόζεφ Μπλάτερ.

    «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω στο μέλλον. Χρειάζομαι ακόμη περικούς μήνες σκέψης και θα πάρω την απόφαση μου, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά το Μουντιάλ του 2014. Σίγουρα όμως, όχι πριν» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA, στο Ντουμπρόβνικ, παρουσία των 54 προέδρων και γενικών γραμματέων των ομοσπονδιών, που συναποτελούν την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 September 2013 - 10:30:24 UTC