Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός
  • [02] Πρώην πεζοναύτης ο ένοπλος δράστης του μακελειού στην Ουάσιγκτον
  • [03] Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση ανόρθωσης του «Κόστα Κονκόρντια»

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

    Οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και θέματα σχετικά με την επικείμενη ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σήμερα στις Βρυξέλλες, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρενκίλντε.

    Οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες , θα ξεκινήσουν με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις 12:00 (ώρα Ελλάδας). Η συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 (ώρα Ελλάδας).

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να συναντήσει τον Ζοζέ Μπαρόζο. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, μετά τη συνάντησή τους, οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 15:45 (ώρα Ελλάδας).

    Εξάλλου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του προέδρου της ΕΕ, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 (ώρα Ελλάδας). Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον επίτροπο Ανταγωνισμού Χ. Αλμούνια.

    [02] Πρώην πεζοναύτης ο ένοπλος δράστης του μακελειού στην Ουάσιγκτον

    Οι αμερικανικές αρχές που ερευνούν τις συνθήκες του μακελειού στα γραφεία του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσιγκτον, με τους 13 νεκρούς και τους οκτώ τραυματίες, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι υπήρξε μόνο ένας ένοπλος.

    «Δεν έχουμε καμία απόδειξη ή ένδειξη μέχρι τώρα, ότι υπήρξε και άλλος ένοπλος, ακόμη και αν δεν έχουμε αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο αυτό», δήλωσε κατά της διάρκεια ενημέρωσης ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Βίνσεντ Γκρέι. Από την πλευρά της η αρχηγός της αστυνομίας στην αμερικανική πρωτεύουσα, Κάθι Λανίερ ανέφερε ότι «είμαστε πλέον βέβαιοι ότι υπήρχε μόνο ένα πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών στο κτίριο».

    Ο δράστης που σκοτώθηκε από την αστυνομία, είναι ο 34χρονος ¶αρον Αλέξις από το Φορθ Γουέστ του Τέξας, ο οποίος υπηρέτησε στο Ναυτικό την περίοδο 2007-2011.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση ανόρθωσης του «Κόστα Κονκόρντια»

    Η προσπάθεια περιστροφής και ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Κόστα Κονκόρντια, μια τιτάνια, πανάκριβη και χωρίς έως σήμερα προηγούμενο, τεχνική επιχείρηση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη στις 0200 GMT στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

    «Η επιχείρηση περιστροφής και ανόρθωσης του πλοίου έχει ολοκληρωθεί (...) και το σκάφος φθάνει στην κατακόρυφη θέση», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Φράνκο Γκαμπριέλι, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας. «Το πλοίο έχει τοποθετηθεί στις ειδικές πλατφόρμες» συμπλήρωσε, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας.

    Η επιχείρηση που ολοκληρώθηκε μετά από 19 ώρες ήταν μια από τις πλέον πολύπλοκες και ακριβές περιπτώσεις ανέλκυσης πλοίου που επιχειρήθηκε ποτέ καθώς το 114.500 τόνων κρουαζιερόπλοιο ανορθώθηκε με τη βοήθεια ειδικών χαλύβδινων καλωδίων και τοποθετήθηκε σε μια ειδική τεχνητή πλατφόρμα.

    ?πιμέλεια:Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 September 2013 - 4:30:20 UTC