Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλάζουν την εικόνα τα νέα πρόστιμα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας
  • [02] Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια
  • [03] "Δημήτρια" για 48η χρονιά
  • [04] Προς τη λύση του οδεύει το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων των θεατρικών χώρων

  • [01] Αλλάζουν την εικόνα τα νέα πρόστιμα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

    Ελέγχους σε 340 επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας, διενήργησαν χθες, πρώτη μέρα της εφαρμογής του μέτρου, που προβλέπει τα νέα υψηλά πρόστιμα για περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, τα μεικτά ελεγκτικά κλιμάκια του ΣΕΠΕ, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ) και της Οικονομικής Αστυνομίας.

    Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίσθηκαν 75 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους τουλάχιστον 320.000 ευρώ.

    Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι «διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον η τάση συμμόρφωσης των εργοδοτών, υπό την απειλή και των πολύ υψηλών προστίμων, καθώς και η μετατροπή σημαντικού μέρους της «μαύρης» εργασίας σε ασφαλισμένες και νόμιμες θέσεις απασχόλησης» και τονίζουν ότι «μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων του Σεπτεμβρίου είναι θετικό κατά 17.858 προσλήψεις».

    [02] Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια

    Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18.01 με επίκεντρο την Αμφίκλεια.

    Στον ίδιο εστιακό χώρο στις 17.45 είχε σημειωθεί κι αλλος σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με την τελική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

    [03] "Δημήτρια" για 48η χρονιά

    Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη για 48η χρονιά, Δημήτρια στον καιρό της κρίσης που επιβάλει οικονομικούς, χρονικούς και άλλους περιορισμούς, συνέργειες, αντισυμβατικότητες και καινοτομίες.

    Δημήτρια "πρωτότυπα" αλλά και "σφιχτά" (οικονομικά και σε χρονική διάρκεια), Δημήτρια σε "καινούργιους" - παλιούς ξεχασμένους χώρους της πόλης, είναι αυτά που ανακοίνωσαν σήμερα επίσημα ο διοργανωτής τους Δήμος Θεσσαλονίκης και η νεοδιορισθείσα τετραμελής ομάδα των καλλιτεχνικών του συμβούλων.

    Κι επειδή σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη ?τα Δημήτρια που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια, μπερδεύονταν λίγο με την Διεθνή έκθεση, πρότειναν ορισμένες καλλιτεχνικές μεν άλλα εξαιρετικά εμπορικές εκδηλώσεις, ?ξεχείλωναν? χρονικά προκειμένου να εντάξουν στη διοργάνωση ό,τι γινόταν στην πόλη και φτάναν ως τα... Χριστούγεννα?, κι ?επειδή? - σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο ?πολιτισμός δεν είναι πόσες συναυλίες ?κλείνεις? αλλά -κυρίως- ο τρόπος που πετάς τα σκουπίδια σου, που παρκάρεις το αυτοκίνητο, που κινείσαι στους δρόμους ως πεζός ή ως οδηγός?, κι επειδή ?η πόλη είναι ?κλειδωμένη? και συντηρητική και ως προς τη χρήση του πλούτου των κτιρίων της όπως λ.χ. το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που μοιάζει με το... καλό κοστούμι μας για το οποίο δώσαμε ένα σκασμό λεφτά για να το αγοράσουμε αλλά το κρατάμε κλειδωμένο στην ντουλάπα για να το φοράμε μια φορά το χρόνο? τα φετινά Δημήτρια είναι απολύτως αντισυμβατικά.

    Η εναρκτήρια εκδήλωση των 48ων Δημητρίων θα γίνει την επόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην Προβλήτα Α΄ του Λιμανιού που παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένα για την συγκεκριμένη ημερομηνία αν και ο Δήμος της πόλης βρίσκεται σε φάση δυναμικής διεκδίκησης για πάγια παραχώρησή της προκειμένου να χρησιμοποιείται σ' όλη τη διάρκεια του χρόνου για πολιτιστικές δράσεις.

    [04] Προς τη λύση του οδεύει το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων των θεατρικών χώρων

    Προς τη λύση του φαίνεται πως οδεύει, μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων των θεατρικών χώρων.

    Τον συντονισμό όλων των προσπαθειών πρότεινε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ώστε το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.Δεσμεύτηκε, δε, αμέσως μετά την ψήφισή του να συγκροτήσει, όπως έχει ήδη προβλεφθεί, νέα επιτροπή από ειδικούς και καταξιωμένα μέλη της θεατρικής κοινότητας, η οποία θα προετοιμάσει νέο νόμο με την κωδικοποίηση των διατάξεων που εν τω μεταξύ θα ισχύουν.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο συναρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Γεωργακόπουλος, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και οι εκπρόσωποι των σωματείων των θεατρικών χώρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 September 2013 - 16:30:20 UTC