Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ρωσικό ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ελλάδα"
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Πολύ θετική εξέλιξη η συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας
  • [03] Εργαζόμενος στην ΕΡΤ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της κατάργησής της
  • [04] Έμειναν στο "Χ" Άρης και Λεβαδειακός

  • [01] "Ρωσικό ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ελλάδα"

    Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της ρωσικής Άνω Βουλής, με επικεφαλής την πρόεδρό του Βαλεντίνα Ματβιένκο, πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, άλλους αξιωματούχους και επιχειρηματικούς παράγοντες,

    «Σχεδιάζουμε να συζητήσουμε στην Αθήνα ένα ευρύ κύκλο θεμάτων της διμερούς ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών ενεργοποίησης των διακοινοβουλευτικών επαφών, τη διεύρυνση και τη νομοθετική υποστήριξη της νομικής-συμβασιακής βάσης των διακρατικών μας σχέσεων. Επίσης, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες για την ανάπτυξη της διαπεριφερειακής συνεργασίας» ανέφερε πριν την αναχώρησή της η κα Ματβιένκο, η οποία, μεταξύ άλλων, ήταν πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα και κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης και σήμερα κατέχει το τρίτο κατά σειρά κρατικό αξίωμα στη συνταγματική ιεραρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    «Θα συζητήσουμε πώς να διαφοροποιήσουμε το διμερές εμπόριο, να εξασφαλίσουμε τη ροή επενδύσεων, υπολογίζοντας ότι πολλές ρωσικές εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ελλάδα σε διάφορους τομείς, πρωτίστως στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών» σημείωσε η Β.Ματβιένκο, αναφερόμενη σε θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας, «που θα τεθούν κατά τις επαφές με την ελληνική ηγεσία».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Πολύ θετική εξέλιξη η συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας

    "Πολύ θετική εξέλιξη" χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας την οποία ανακοίνωσαν στη Γενεύη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

    «Το πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Γενεύη για τα χημικά όπλα στη Συρία είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία μπορεί να συνεισφέρει στις προσπάθειες για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής λύσης στη Συρία και, γενικότερα, να επιτρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να διαδραματίσει τον καταστατικό του ρόλο με στόχο την ειρήνη σε όλες τις περιοχές του κόσμου» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

    [03] Εργαζόμενος στην ΕΡΤ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της κατάργησής της

    Ηλεκτρονικός, εργαζόμενος στην ΕΡΤ, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η κατάργηση της ΕΡΤ. Ο ηλεκτρονικός, κατόπιν διαγωνισμού, εργαζόταν στην ΕΡΤ από τον Ιούνιο του 1989 με σύμβαση εργασίας εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

    Ο επίμαχος εργαζόμενος προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, εκτός από την ιδιότητα του απασχολούμενου στην ΕΡΤ και με την ιδιότητα του τηλεθεατή, ακροατή των ραδιοφωνικών σταθμών της, του φορολογούμενου, του υπόχρεου καταβολής ειδικής εισφοράς υπέρ της ΕΡΤ, καθώς και με την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη ο οποίος έχει έννομο συμφέρον για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ.

    [04] Έμειναν στο "Χ" Άρης και Λεβαδειακός

    Ούτε αυτή την αγωνιστική κατάφερε να νικήσει ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από τρεις ήττες και την αντικατάσταση του Γιάννη Χατζηνικολάου από τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς παρουσιάστηκε βελτιωμένη, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει, στην έδρα της, τον Λεβαδειακό (1-1). Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, μολονότι η ομάδα της Βοιωτίας αγωνίστηκε από το 74' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εμμάνουελ Κονέ. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 53' με τον Καπό, για να ισοφαρίσει ο Αρης στο 58ο λεπτό με τον Ουντότζι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 September 2013 - 16:30:19 UTC