Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το «success story», κωδική ονομασία του τρίτου Μνημονίου
  • [02] Ι. Μιχελάκης: Σκοπός της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας
  • [03] Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και αστυνομικών στη Νίκαια
  • [04] Μπ. Ομπάμα: «Οι ΗΠΑ παραμένουν έτοιμες να δράσουν αν αποτύχει η διπλωματία στη Συρία»

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το «success story», κωδική ονομασία του τρίτου Μνημονίου

    «Η εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση και ζητούμενο είναι να πάει ο τόπος σ' αυτήν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να σωθεί», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία προς του εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

    «Είναι πια κοινός τόπος, το να επιμένεις, όπως ο κ. Σαμαράς, σε μια πολιτική που όλοι πλέον, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, ομολογούν πως είναι λανθασμένη και καταστροφική, "είναι περισσότερο από σφάλμα - είναι έγκλημα". Έγινε πια σε όλους ξεκάθαρο, ότι το περίφημο "success story" δεν είναι παρά η κωδική ονομασία για το τρίτο Μνημόνιο», υπογράμμισε.

    Πρόσθεσε πως ακόμη και η κ. Μέρκελ άρχισε να λέει ότι δεν ευθύνεται αυτή για τα προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και είπε πως το κάνει αυτό για να αποσείσει τις ευθύνες της, επειδή βλέπει ότι δεν υπάρχει επιτυχία στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται. Αν υπήρχε επιτυχία θα έσπευδε να εισπράξει το «μπράβο», είπε ο κ. Τσίπρας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι «δεν θέλει να απαλλαγούμε από τη μνημονιακή εποχή αλλά να γυρίσουμε πίσω σε όσα μας οδήγησαν στα μνημόνια».

    Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας δήλωσε σήμερα ότι «αποδέχεται τους στόχους της κυβέρνησης (πρωτογενές πλεόνασμα, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζικού συστήματος, ρευστότητα στην αγορά), «τους οποίους και υπονομεύει και αμφισβητεί».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: «Μαύρο πρόβατο» η αυτοδιοίκηση μετά τις μνημονιακές επιλογές

    [02] Ι. Μιχελάκης: Σκοπός της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας

    «Δεν υπάρχουν σχέδια εκλογών ούτε για το Μάιο, ούτε για νωρίτερα, ούτε για αμέσως μετά. Σκοπός μας είναι η εξάντληση της τετραετίας» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

    «Δεν είναι επιλογή μας οι πρόωρες εκλογές και ούτε βλέπω κάτι τέτοιο. Αυτή λοιπόν την ώρα -όπως ξεκάθαρα είπε ο πρωθυπουργός - ακόμα και η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, αποσταθεροποιεί τη χώρα. Δεν βλέπω λοιπόν ενδεχόμενο ανατροπής της κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο άλλωστε - όπως είπε ο πρωθυπουργός - δεν θα ήταν ατύχημα. Θα ήταν δολιοφθορά, ανέφερε ο κ. Μιχελάκης και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει περίπτωση για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ, όπως πρότεινε ο κ. Πάγκαλος.

    Ο κ. Μιχελάκης επιβεβαίωσε ότι έχει συζητήσεις και συναντήσεις με δημάρχους για αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές και πως σε μια τέτοια άτυπη και φιλική συνάντηση, παρέστη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    [03] Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και αστυνομικών στη Νίκαια

    Επεισόδια σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και αστυνομικών στη Νίκαια .

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οι οπαδοί της ΑΕΚ που επέβαιναν σε περίπου 200 μοτοσικλέτες κατευθύνονταν από το σύνδεσμο της Δεκέλειας στην Νέα Φιλαδέλφεια για το γήπεδο του Ιωνικού, όπου στις 19:00 επρόκειτο να αρχίσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας της τοπικής ομάδας με την ΑΕΚ.

    Οι οπαδοί της ΑΕΚ, κοντά στο γήπεδο του Ιωνικού επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

    Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και διέλυσαν τους νεαρούς ενώ έγιναν και 9 προσαγωγές.

    [04] Μπ. Ομπάμα: «Οι ΗΠΑ παραμένουν έτοιμες να δράσουν αν αποτύχει η διπλωματία στη Συρία»

    Η ρωσο-αμερικανική συμφωνία για τη διάλυση του συριακού χημικού οπλοστασίου συνιστά "μία πρόοδο", δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ελπίζοντας πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ "θα σταθεί στο ύψος των δεσμεύσεών του".

    "Καλωσορίζω ως πρόοδο τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία" στη Γενεύη, που συνιστά έναν "σημαντικό σταθμό", ανέφερε σε μία δήλωση ο Ομπάμα, διευκρινίζοντας πως οι ΗΠΑ "είναι έτοιμες να επέμβουν σε περίπτωση αποτυχίας της διπλωματίας".

    Έπειτα από τρεις ημέρες συνομιλιών, ο ρώσος και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τζον Κέρι, κατέληξαν σε μία συμφωνία που δίνει μία εβδομάδα στη Δαμασκό προκειμένου να υποβάλει έναν κατάλογο των χημικών όπλων που διαθέτει ενόψει της καταστροφής τους μέχρι τα μέσα του 2014. Η συμφωνία αυτή προβλέπει ένα ψήφισμα του ΟΗΕ που θα εξουσιοδοτεί για την καταφυγή στη βία στην περίπτωση που το συριακό καθεστώς δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του.

    Διαβάστε επίσης:

    Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τα χημικά της Συρίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 September 2013 - 18:30:21 UTC