Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αν χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια δεν θα υπάρξουν νέοι όροι
  • [02] Αλ. Τσίπρας: «Μαύρο πρόβατο» η αυτοδιοίκηση μετά τις μνημονιακές επιλογές
  • [03] Εξετάζονται μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις του ταμείου των δημοσιογράφων
  • [04] Κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη
  • [05] Από αύριο σαρωτικοί έλεγχοι κατά της μαύρης εργασίας

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αν χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια δεν θα υπάρξουν νέοι όροι

    Τη βεβαιότητα πως με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και τις αποκρατικοποιήσεις η χώρα θα αρχίσει να αποδεσμεύεται σταδιακά από το μνημόνιο, διατυπώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», και σημειώνει πως αν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.

    Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο προσδιορίζει στα 2,5 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ δεν θα επιβληθούν, όπως λεει, νέοι φόροι. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι το κενό να καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα, όπως π.χ. η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το λαθρεμπορίου.

    Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα από τη στιγμή που η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα επισημαίνει πως 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφεται στην κοινωνία. «Οι δανειστές μας έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί μας ότι το 70% θα διατεθεί για ανακούφιση αδικιών που έγιναν, για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας» τονίζει, φέρνοντας μάλιστα ως παραδείγματα την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ενστόλων, τους οποίους χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα αδικημένους».

    Αναφερόμενος στη συζήτηση περί ενός πιθανού τρίτου πακέτου βοήθειας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών, σημειώνει πως από τη στιγμή που η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για βοήθεια χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους. «Αυτά που ακούτε, ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, είναι κάτι που ήδη προβλέφθηκε από πέρσι, αφορά μικρά σχετικά ποσά και έχουν δεσμευτεί να μας καλύψουν χωρίς νέους όρους και χωρίς νέα συμφωνία, φτάνει εμείς να πιάνουμε τους στόχους μας» λέει ο κ. Σαμαράς.

    [02] Αλ. Τσίπρας: «Μαύρο πρόβατο» η αυτοδιοίκηση μετά τις μνημονιακές επιλογές

    Οι μνημονιακές επιλογές έχουν μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε «μαύρο πρόβατο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση, που είχε, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

    Όπως όλη η αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, έτσι και ο δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, είπε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε: «Οι μνημονιακές επιλογές έχουν μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε μαύρο πρόβατο. Σε τελική ανάλυση, δεν πρόκειται περί αυτοδιοίκησης, πρόκειται περί μιας υποβαθμισμένης ετεροδιοίκησης. Άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις και οι δήμαρχοι καλούνται να υλοποιήσουν έναν σχεδιασμό, ο οποίος είναι ασφυκτικός σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών».

    Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο και πως προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο στην πόλη κατά της ιδιωτικοποίησης.

    «Θέσαμε στον πρόεδρο τον πλήρη αποκεφαλισμό και τον πλήρη ευνουχισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είτε με τις περικοπές των εισπράξεων από το κράτος, είτε με τον ασφυκτικό έλεγχο των αποφάσεων, όχι μόνο της νομιμότητας αλλά και της σκοπιμότητας, ουσιαστικά οι δήμαρχοι έχουν απογυμνωθεί από κάθε δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τον σκοπό για τον οποίο έχουν εκλεγεί», δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος για το θέμα της ΕΥΑΘ τάχθηκε υπέρ της διαδημοτικής διαχείρισης του νερού.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Εμπορικός και πολιτισμικός κόμβος η Θεσσαλονίκη

    Περιοδεία Αλ. Τσίπρα σε περίπτερα της ΔΕΘ

    [03] Εξετάζονται μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις του ταμείου των δημοσιογράφων

    Σε δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

    Η πρόταση, που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, περιλαμβάνει την καθιέρωση πλαφόν 600 ευρώ, στις επικουρικές συντάξεις, που χορηγεί το Ταμείο.

    Η μείωση θα είναι μεγαλύτερη για τις συντάξεις μεταξύ 900 και 1.300, που χορηγούνται σε 180 από τους 2.300 συνταξιούχους και μπορεί να φθάσει έως και το 50%.

    Για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις έως 500 ευρώ, αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις από 5% έως 7%.

    [04] Κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

    Μεγάλης έκτασης κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί σε τμήμα του ορυχείου της ΔΕΗ, στο Ψαθί Μεγαλόπολης, χωρίς να υπάρξουν θύματα, παρά μόνο ζημιές σε εκσκαφικά μηχανήματα.

    Η κατολίσθηση είναι μήκους 500 έως 600 μέτρων και το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Προέρχεται, δε, από ρήγμα, που ήταν γνωστό και τελούσε υπό επιστημονική παρακολούθηση.

    Οι μονάδες παραγωγής ρεύματος του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, δεν αντιμετωπίζουν -προς το παρόν- πρόβλημα λειτουργίας, καθώς υπάρχει απόθεμα λιγνίτη στις αποθήκες.

    Εξάλλου, πρέπει να ολοκληρωθεί το φαινόμενο της κατολίσθησης που εξελίσσεται, προκειμένου να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την τροφοδοσία του ενεργειακού κέντρου.

    [05] Από αύριο σαρωτικοί έλεγχοι κατά της μαύρης εργασίας

    Περισσότεροι από 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας, ξεκινούν από αύριο σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Τα τσουχτερά πρόστιμα -10.550 ευρώ «στο κεφάλι»- θα επιβάλλονται επί τόπου χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης.

    Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ήδη από τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων, διαφαίνεται τάση συμμόρφωσης υπό την απειλή και του τσουχτερού προστίμου.

    «Σύμφωνα με τα στοιχεία του "Εργάνη", που αποτελεί και το καρδιογράφημα της αγοράς εργασίας, την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε εκτίναξη των προσλήψεων, έφθασαν στις 9.486, που αποτελεί τον υψηλότερο ιστορικά αριθμό προσλήψεων για τον μήνα Σεπτέμβριο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ταχεία συμμόρφωση των εργοδοτών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 September 2013 - 12:30:20 UTC