Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάσπαση για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, ιδιωτικοποίηση για ΛΑΡΚΟ
  • [02] "Η ύφεση το 2013 ίσως να είναι μικρότερη του 4%"
  • [03] Ζητούν παράταση για την υποβολή του Ε9 οι φοροτεχνικοί
  • [04] Στην τελική φάση το σύστημα «Εργάνη»
  • [05] Στα 270 εκατ. ευρώ το επίδομα θέρμανσης
  • [06] Σύσκεψη για το γάλα γαϊδούρας
  • [07] Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
  • [08] "Έως την Παρασκευή η απάντηση της κυβέρνησης για τα ΕΑΣ"

  • [01] Διάσπαση για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, ιδιωτικοποίηση για ΛΑΡΚΟ

    Οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η τελική πρόταση της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον των δύο αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, ΕΛΒΟ και ΕΑΣ, καθώς και της ΛΑΡΚΟ.

    Όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τις διαδοχικές συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου, η πρόταση θα περιλαμβάνει τη διάσπαση και διατήρηση μόνο του στρατιωτικού σκέλους για τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ και την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης για τη ΛΑΡΚΟ.

    Η ελληνική πρόταση αναμένεται να σταλεί στις κοινοτικές αρχές έως την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με την τρόικα και τον 2ο τη τάξει στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Gere Koopman, ο οποίος είχε συνυπογράψει με τον Ματίας Μορς το e-mail της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [02] "Η ύφεση το 2013 ίσως να είναι μικρότερη του 4%"

    Ίσως και μικρότερη του 4% να είναι φέτος η ύφεση στην ελληνική οικονομία, αντί της αρχικής εκτίμησης για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,2%. Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την πρόσφατη αναθεώρηση (από την ΕΛΣΤΑΤ) επί τα βελτίω των στοιχείων για την ύφεση στο β΄ εξάμηνο.

    Μάλιστα, στήριξε τη συγκεκριμένη πρόβλεψη στο γεγονός ότι «η αναθεώρηση έγινε με "λίγο" τουρισμό», εννοώντας ότι και τους επόμενους μήνες θα συνεχιστεί η θετική επίδραση του αυξημένου τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα.

    Ο εν λόγω κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών απέκλεισε, παράλληλα εμφατικά, το ενδεχόμενο λήψης νέων πρόσθετων μέτρων φέτος και το 2014, ενώ ανέφερε ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα επανέλθουν στην Αθήνα στις 22 Σεπτεμβρίου.

    [03] Ζητούν παράταση για την υποβολή του Ε9 οι φοροτεχνικοί

    Το ζήτημα της παράτασης στην προθεσμία για την υποβολή του Ε9, έθεσαν εκ νέου οι φοροτεχνικοί στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Σε επικοινωνία του προεδρείου της ΠΟΦΕΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, οι φοροτεχνικοί κατέστησαν σαφές ότι τα προβλήματα της εφαρμογής Ε9 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν έχουν λυθεί πλήρως και συνεχίζονται οι δυσκολίες στην υποβολή δηλώσεων για την ακίνητη περιουσία.

    Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των φοροτεχνικών, το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο να παρατείνει την προθεσμία (λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου) έως τις 26 Σεπτεμβρίου, για όσους είχαν μεταβολή το 2012 στην ακίνητη περιουσία τους (πίνακας 1 του Ε9). Ενώ, η επικαιροποίηση των αγροτεμαχίων (πίνακας 2 του Ε9) θα μετατεθεί χρονικά έως τις 15 ή τις 30 Νοεμβρίου.

    [04] Στην τελική φάση το σύστημα «Εργάνη»

    Το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», με το οποίο επιχειρείται για πρώτη φοράη ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, του είδους των συμβάσεων και των αμοιβών, θα περάσει στη φάση της ολοκλήρωσής του από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου.

    Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο το πρωί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

    [05] Στα 270 εκατ. ευρώ το επίδομα θέρμανσης

    Σε 270 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει εφέτος (2013-2014) το κονδύλι που θα διατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών για επίδομα θέρμανσης, ενώ για την περίοδο 2014- 2015 το συνολικό ποσό αναμένεται να ανέλθει σε 300 εκατ. ευρώ.

    Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος πρόσθεσε ότι μελετάται να είναι περισσότερο ελαστικά τα κριτήρια χορήγησης, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος.

    Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, το ποσό των περίπου 200 εκατ. ευρώ που έμεινε αδιάθετο από το επίδομα θέρμανσης της περυσινής περιόδου, δεν πρόκειται να προστεθεί στο κονδύλι που θα χορηγηθεί εφέτος.

    [06] Σύσκεψη για το γάλα γαϊδούρας

    Οι υγειονομικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί το γάλα όνου προκειμένου να διατεθεί προς ανθρώπινη κατανάλωση, εξετάστηκαν σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    «Το γάλα όνου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΜάξιμος Χαρακόπουλος, «αποτελεί ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία το οποίο κυκλοφορεί στο εμπόριο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποφέρει οφέλη στους παραγωγούς και τους καταναλωτές. Στη χώρα μας υπάρχει η δυνατότητα εκτροφής όνων και παραγωγής γάλακτος με αξιόλογες προοπτικές αξιοποίησής του στην υγεία και τη διατροφή».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το γάλα όνου έχει ιδιαίτερα υψηλή τιμή που ανά λίτρο μπορεί να ανέρχεται και σε 50 ευρώ. Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν μία άριστη θεραπεία για διάφορες ασθένειες, οι Ρωμαίοι το εξυμνούσαν ως ένα ποτό πολυτελείας. Είναι πολύ θρεπτικό, θεωρείται ότι είναι το πιο κοντινό γάλα στο μητρικό γάλα του ανθρώπου.

    [07] Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

    Σεισμική δόνηση, η δεύτερη εντός της ημέρας, σημειώθηκε στις 20:37 απόψε στη ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή, 30 χλμ. νοτιανατολικά του Αργοστολίου Κεφαλληνίας και 259 χλμ. δυτικά της Αθήνας.

    Θύματα ή ζημίες δεν έχουν αναφερθεί.

    [08] "Έως την Παρασκευή η απάντηση της κυβέρνησης για τα ΕΑΣ"

    «Είμαστε σε κοινή γραμμή με το υπουργείο Οικονομικών για τα ΕΑΣ και έως την Παρασκευή θα έχουμε την απάντηση της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής 'Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

    Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται σύσκεψη του κ. Στουρνάρα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου, για τη ΛΑΡΚΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 September 2013 - 18:30:22 UTC