Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αποκατάσταση αδικιών με την επίτευξη πλεονάσματος"
  • [02] Το Πεντάγωνο σχεδιάζει επιχείρηση τριών ημερών στη Συρία
  • [03] Στα 921,15 ευρώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις
  • [04] Νικητής ο Φέτελ στο ιταλικό γκραν πρι
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει

  • [01] "Αποκατάσταση αδικιών με την επίτευξη πλεονάσματος"

    Στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων που είχε στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ και σημείωσε ότι είναι ευκαιρία να αποκατασταθούν μια σειρά αδικίες.

    "Υπάρχουν αδικίες και πρώτος στόχος μας είναι να αρχίσουμε να τις αποκαθιστούμε τώρα που η χώρα αποκτά τη δημοσιονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Γιατί πρέπει να το δούμε, να το πιάσουμε στα χέρια μας, αυτό όλο το επίτευγμα, προκειμένου να αρχίσει μια σοβαρή συζήτηση και για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και για την αποκατάσταση αδικιών στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής".

    Εξάλλου,οΕυ. Βενιζέλος έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για "ταχυδακτυλουργίες", τονίζοντας πως η πολιτική του θα οδηγήσει στην καταστροφή της οικονομίας.

    [02] Το Πεντάγωνο σχεδιάζει επιχείρηση τριών ημερών στη Συρία

    Το Πεντάγωνο προετοιμάζει επιθέσεις στη Συρία μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά, οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές του Πενταγώνου, σχεδιάζεται ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, το οποίο θα ακολουθήσουν επιθέσεις σε στόχους που δεν καταστράφηκαν ή δεν επλήγησαν κατά την πρώτη επίθεση.

    Δυο αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια διευρυμένη λίστα στόχων για να συμπεριλάβει "πολύ περισσότερους" από την αρχική λίστα των περίπου 50 στόχων.

    Αξιωματούχοι του Πενταγώνου σχεδιάζουν τη συμμετοχή βομβαρδιστικών αεροσκαφών και των πέντε αντιτορπιλλικών που περιπολούν τώρα στην ανατολική Μεσόγειο και τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους Κρουζ και πυραύλους αέρος-εδάφους.

    [03] Στα 921,15 ευρώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις

    Στα 921,15 ευρώ (προ κρατήσεων φόρου και υγειονομικής περίθαλψης) ανέρχεται το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις, ενώ η πλειοψηφία των κυρίων συντάξεων βρίσκεται μεταξύ 500 και1000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της τέταρτης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ», για τον μήνα Σεπτέμβριο.

    Αντίστοχα ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.706.924, ο αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.455.847, ενώ η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Αύγουστο ανέρχεται σε 2.303.432.953,73 εύρώ.

    "Η λειτουργία του «ΗΛΙΟΥ» βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ» καθώς μετά την αναγγελία 9.304 θανάτων εστάλησαν στα ταμεία για αναστολή 8.526 συντάξεις", δήλωσε παρουσιάζοντας την έκθεση ουπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι "αυτό τον μήνα προχωρήσαμε ένα ακόμα βήμα. Εμπλουτίσαμε την Έκθεση με αναλυτικό πίνακα που περιλαμβάνει την ηλιακή διαστρωμάτωση των συνταξιούχων. Κάθε μήνα θα εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στις εκθέσεις μας παρουσιάζοντας νέα χρήσιμα δεδομένα και στοιχεία. Πάντα, όμως, κάτω από το φως του "ΗΛΙΟΥ"».

    [04] Νικητής ο Φέτελ στο ιταλικό γκραν πρι

    Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ, τερμάτισε πρώτος στο ιταλικό γκραν πρι της Φόρμουλα 1, που διεξήχθη στη Μόντσα και είναι ο 12ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Δεύτερος τερμάτισε ο Ισπανός, Φερνάντο Αλόνσο (Φεράρι) και τρίτος ο Αυστραλός, Μαρκ Ουέμπερ (Red Bull).

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει

    «Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει» γιατί «τα ψέματα κάποτε τελειώνουν», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «την ίδια στιγμή που η ελληνική κοινωνία βιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά την Κατοχή και η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται ραγδαία, οι δανειστές μας κάνουν πάρτι με τα όσα κέρδισαν από την υπόθεση του ελληνικού χρέους, ενώ ο πρωθυπουργός καμαρώνει για τις επιτυχίες του».

    Αυτό που χαρακτηρίζει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το πλεόνασμα των ψεύτικων υποσχέσεων και η προσπάθεια εξωραϊσμού της σημερινής βάρβαρης μνημονικής πραγματικότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 September 2013 - 14:30:23 UTC