Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με φόντο τις διαφωνίες τους για τη Συρία οι ηγέτες των G - 20 συνεχίζουν τις εργασίες της συνόδου
  • [02] Ένοπλη ληστεία στο νοσοκομείο Παιδων "Αγία Σοφία"
  • [03] Ποιητές στην Αθήνα αναζητούν το «νέο είδος φιλελληνισμού»
  • [04] Το κάπνισμα εξακολουθεί να είναι ο πρώτος παράγοντας κινδύνου για θανάτους από παθήσεις των πνευμόνων
  • [05] Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο ηφαίστειο στη Γη
  • [06] Οι ΗΠΑ μπορούν να αποκρυπτογραφούν τις κωδικοποιημένες επικοινωνίες στο Ιντερνετ
  • [07] Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος από τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή
  • [08] Τραγική εξέλιξη είχε ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην Αρτέμιδα
  • [09] Η Νότια Κορέα απαγόρευσε την εισαγωγή θαλασσινών που προέρχονται από τη Φουκουσίμα

  • [01] Με φόντο τις διαφωνίες τους για τη Συρία οι ηγέτες των G - 20 συνεχίζουν τις εργασίες της συνόδου

    Οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 20 επιβεβαίωσαν τις διαφωνίες τους ως προς μία ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της συνόδου κορυφής στην Αγία Πετρούπολη, συμφωνώντας μόνο ως προς την γενική καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων.

    Κατά τη διάρκεια του δείπνου "επιβεβαιώθηκαν οι διαφωνίες ως προς τη Συρία", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ενρίκο Λέτα, πρωθυπουργός της Ιταλίας, η οποία απορρίπτει την επιλογή ανάληψης δράσης στη Συρία χωρίς την εντολή του ΟΗΕ.

    "Η ατμόσφαιρα ήταν σοβαρή, όχι τεταμένη", δήλωσε γαλλική διπλωματική πηγή. "Το θέμα για ορισμένους ήταν ποια πλευρά έκανε χρήση χημικών όπλων. Ο Πούτιν δεν δίνει απάντηση. Λέει "οι μεν ή οι δε και αναμφίβολα και οι μεν και οι δε".

    Οι διμερείς επαφές μεταξύ των ηγετών της Ομάδας των 20 που χαρακτήρισαν τη χθεσινή ημέρα, συνεχίσθηκαν αργά τη νύκτα, μετά το δείπνο και το θέαμα που ακολούθησε, με τη συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

    "Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν για μία ακόμη φορά τις απόψεις τους για τη Συρία", δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες "επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη της συνεργασίας τους σε πολλούς τομείς".

    Η σημερινή ημέρα άρχισε νωρίς το πρωί με πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

    Από το περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έγινε γνωστό ότι ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς θα συναντηθεί εντός του πρωινού με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου για να συζητήσουν το θέμα της Συρίας.

    Από την Αγία Πετρούπολη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνέχισε να ασκεί πιέσεις επί του Κονγκρέσου υπερασπίζοντας πολιτικά τη θέση του υπέρ της χρήσης στρατιωτικής βίας κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, εν όψει της 9ης Σεπτεμβρίου και της σύγκλησης των αμερικανικών νομοθετικών σωμάτων που θα κληθούν να δώσουν στην έγκρισή τους στην επιλογή αυτή.

    Ο αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί στην πολιτική εκστρατεία αυτή να βασισθεί στην αλληλεγγύη των ευρωπαίων συμμάχων των ΗΠΑ , αφού μόνο ο Φρανσουά Ολάντ υποστηρίζει σαφώς την επιλογή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, που βρίσκεται επίσης στην Αγία Πετρούπολη, επανέλαβε χθες σε ανακοίνωσή του "ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, μία πολιτική λύση είναι ο μόνος τρόπος για την αποφυγή της αιματοχυσίας".

    [02] Ένοπλη ληστεία στο νοσοκομείο Παιδων "Αγία Σοφία"

    Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί, από θρασύτατη ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

    Δύο άτομα, μπήκαν στο νοσοκομείο γύρω στις 8:10 και χωρίς να προκαλέσουν υποψίες, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκεται υποκατάστημα της ALPHA BANK.

    Με την απειλή πιστολιών άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν τρέχοντας, προκαλώντας ταραχή στον κόσμο, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά με τους γονείς τους.

    Από την Αστυνομία γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [03] Ποιητές στην Αθήνα αναζητούν το «νέο είδος φιλελληνισμού»

    Αναγνώσεις και απαγγελίες ποιημάτων, συζητήσεις, ημερίδες και πλήθος χάπενινγκ περιλαμβάνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, που θα διοργανώσουν από τις 23 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου ο Κύκλος Ποιητών, ο Δήμος Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής Aθηνών και το Μουσείο Μπενάκη.

    Στόχος του φεστιβάλ είναι, σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών του, να προβάλει τη σύγχρονη καλλιτεχνική εικόνα της Ελλάδας, παρακινώντας σε «ένα νέο είδος φιλελληνισμού», το οποίο θα κατορθώσει να αναστρέψει τα αρνητικά πρότυπα που έχει δημιουργήσει η κρίση.

    Η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να αποκαλυφθεί μια άλλη Ελλάδα: η Ελλάδα, της αναζήτησης, της δημιουργίας και της τέχνης, που καταφέρνει ενάντια στις εξαιρετικά αντίξοες περιστάσεις του παρόντος να θέσει μιαν ελπιδοφόρα υποθήκη για το μέλλον, αλλάζοντας την οπτική της διεθνούς κοινότητας για τον πολιτισμό, αλλά και για την εθνική της ταυτότητα. Όπως ειδικότερα παρατηρούν οι διοργανωτές, η «κρίση έκανε την Ελλάδα της μόδας και ο κόσμος στο εξωτερικό βλέπει και ακούει πολύ ό,τι έχει σχέση με την Ελλάδα.

    Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος ποιητές από μια μεγάλη ελληνική και διεθνή γκάμα προερχόμενοι από τις πιο διαφορετικές τάσεις και γενιές.

    Το παρών θα δώσουν, μεταξύ άλλων, οι Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Ομέρο Αρίτζις, Νάνος Βαλαωρίτης, Αναστάσης Βιστωνίτης, Λέλο Βότσε, Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά, Άνταμ Ζαγκαϊέφσκι, Ντέσμοντ Ίγκαν, Δημήτρης Καλοκύρης, Γιόχεν Κέλτερ, Λαν Λαν, Χουάν Κάρλος Μέστρε, Τίτος Πατρίκιος, Μίοντραγκ Πάβλοβιτς, Πία Τάφντρουπ, Τζόις Ασουντάντάνγκ, Αμίρ Ορ, Γιώργος Χρονάς, Τασούλα Καραγεωργίου, Μαρία Κυρτζάκη, Ηρώ Νικοπούλου, Βασίλης Ρούβαλης, Γιάννης Πατίλης,

    Tάσος Γαλάτης, Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Χρίστος Ρουμελιωτάκης, Βαγγέλης Κάσσος, Αγγελική Σιδηρά, Σταύρος Σταμπόγλης, Κωστής Τριανταφύλλου, Χλόη Κουτσουμπέλη, Γιάννης Υφαντής, Θάνος Σταθόπουλος, Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, Δημήτρης Αγγελής, Ηλίας Γκρης, Σουντέπ Σεν, Αλίσια Στόλινγκς, Έλσα Κορνέτη, Θέμης Λιβεριάδης, Αμάλ αλ-Τζουμπούρι, Γκέρχαρντ Φάλκνερ, Ντίνος Σιώτης, Κώστας Καναβούρης, Ευτυχία Παναγιώτου, Ευγένιος Αρανίτσης, Γιάννης Ευσταθιάδης, Βένο Τάουφερ, Ηλίας Κεφάλας, Παυλίνα Παμπούδη, Γιάννης Κακουλίδης, Γιάννης Ζέρβας, Αταόλ Μπεχράμογλου, Μάγδα Καρνέτσι, Φρανσίς Κομπ, Γιώργος Μπλάνας, Κώστας Γ. Παπαγεωργίου, Σουντέπ Σεν, Αμάλ αλ-Τζουμπούρι και Γιώργος Χουλιάρας.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

    [04] Το κάπνισμα εξακολουθεί να είναι ο πρώτος παράγοντας κινδύνου για θανάτους από παθήσεις των πνευμόνων

    Οι παθήσεις των πνευμόνων αποτελούν την αιτία για έναν στους δέκα θανάτους στην Ευρώπη (10%) και έναν στους οκτώ ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (12,5% ή 661.000 θάνατοι ετησίως), με το κάπνισμα να αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας, που ανεβάζει το ετήσιο κόστος αυτών των παθήσεων για τους Ευρωπαίους στο αστρονομικό ποσό των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Κάθε χρόνο, στην ΕΕ των 28 κρατών-μελών οι πνευμονικές παθήσεις οδηγούν σε τουλάχιστον 6 εκατ. εισαγωγές σε νοσοκομεία (περίπου το 7% των συνολικών εισαγωγών).

    Η έκθεση με τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Λευκή Βίβλος των Πνευμόνων», σύμφωνα με το BBC, εκτιμά ότι οι θάνατοι από τον καρκίνο των πνευμόνων και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια θα αυξηθούν κατά την επόμενη εικοσαετία, λόγω της συχνότητας του καπνίσματος κατά τα προηγούμενα χρόνια.

    Εκτός από τον καρκίνο των πνευμόνων και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, οι άλλες δύο σοβαρότερες και πιο θανατηφόρες παθήσεις των πνευμόνων είναι οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος (στις οποίες ανήκει η πνευμονία) και η φυματίωση, οι οποίες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δέκα κυριότερων αιτιών θανάτου παγκοσμίως. Οι τέσσερις αυτές παθήσεις των πνευμόνων από κοινού σκοτώνουν σήμερα περίπου έναν στους έξι ανθρώπους του πλανήτη κάθε χρόνο.

    [05] Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο ηφαίστειο στη Γη

    Το μεγαλύτερο ηφαίστειο του πλανήτη ανακαλύφθηκε ότι βρίσκεται στον βυθό του βορειοδυτικού Ειρηνικού ωκεανού και λέγεται Ταμού Μασίφ.

    Με τεράστιο πλάτος 650 χιλιομέτρων, σχετικά χαμηλό ύψος τεσσάρων χιλιομέτρων και πολύ μεγάλο όγκο 2,5 εκατ. κυβικών χιλιομέτρων, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο σε έκταση (310.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) από τον προηγούμενο κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, το ενεργό ηφαίστειο Μάουνα Λόα της Χαβάης, το οποίο όμως είναι αρκετά ψηλότερο (9 χλμ).

    Το Ταμού Μασίφ είναι επίσης μόνο 25% μικρότερο σε όγκο από το μεγαλύτερο ηφαίστειο του ηλιακού μας συστήματος, το «Όρος Όλυμπος» στον Άρη, το οποίο έχει μικρότερο πλάτος (625 χιλιόμετρα), αλλά πολύ μεγαλύτερο ύψος (σχεδόν 22 χλμ).

    Οι ερευνητέςδήλωσαν ότι για τελευταία φορά το Ταμού Μασίφ, που ανήκει στην υποθαλάσσια οροσειρά Σάτσκι Ράιζ και βρίσκεται 1.500 χλμ. ανατολικά της Ιαπωνίας, εξερράγη πριν από περίπου 140 έως 145 εκατ. χρόνια, στη διάρκεια της Κρητιδικής περιόδου, όταν «βασίλευαν» οι δεινόσαυροι, ενώ από τότε παραμένει ανενεργό.

    [06] Οι ΗΠΑ μπορούν να αποκρυπτογραφούν τις κωδικοποιημένες επικοινωνίες στο Ιντερνετ

    Οι αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα συστήματα κρυπτογράφησης στο Ιντερνετ που διασφαλίζουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, όπως οι ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στηριζόμενα σε έγγραφα που παρέδωσε ο Εντουαρντ Σνόουντεν.

    Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και η βρετανική ομόλογή της, η GCHQ, κατάφεραν να αποσπάσουν τα "κλειδιά" διαφόρων συστημάτων χάρn στους υπερυπολογιστές τους και στη συνεργασία των εταιριών παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ, η οποία μερικές φορές επιτυγχάνεται ύστερα από δικαστικές εντολές, γράφουν οι εφημερίδες New York Times, Guardian και ProPublica.

    Οι New York Times και ProPublica αναφέρουν ότι αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών τούς ζήτησαν να μην δημοσιευτούν οι πληροφορίες αυτές φοβούμενοι πως οι αποκαλύψεις τους μπορεί να οδηγήσουν οντότητες που αποτελούν στόχο των μυστικών υπηρεσιών να αλλάξουν μεθόδους κρυπτογράφησης ή τρόπο επικοινωνίας.

    [07] Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος από τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή

    Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος διοργανώνει αυτή την ώρα ο Σύλλογος Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή, με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και φορέων και συλλόγων από άλλα υπουργεία. Με τη δράση αυτή, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις που διαρκούν μια εβδομάδα, ενάντια στη διαθεσιμότητα και το νέο οργανόγραμμα που, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, κατ' ουσίαν διαλύουν τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή.

    Στην ανοιχτή συγκέντρωση έχουν κληθεί να χαιρετίσουν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα. Χθες, ο Σύλλογος των εργαζομένων είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στη ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή.

    [08] Τραγική εξέλιξη είχε ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην Αρτέμιδα

    Ένας 85χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι κρατούσαν δεμένη και φιμωμένη την 74χρονη σύζυγό του για να τους κλέψουν λίγα χρήματα και κοσμήματα που είχαν στο σπίτι τους.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα. Η 74χρονη κοιμόταν σε διαφορετικό δωμάτιο από τον 85χρονο σύζυγό της, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και υποστηριζόταν αναπνευστικά στο κρεβάτι του.

    Οι δράστες έδεσαν και φίμωσαν τη γυναίκα και αφού ερεύνησαν τους χώρους και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα άγνωστης αξίας, διέφυγαν πεζή.

    Μετά από λίγη ώρα η 74χρονη κατάφερε να ελευθερώσει το στόμα της και κάλεσε σε βοήθεια. Στο σπίτι έτρεξαν γείτονες, μαζί με αστυνομικούς τους οποίους κάλεσαν και ελευθέρωσαν τη γυναίκα, αλλά όπως διαπίστωσαν, ο 85χρονος ήταν νεκρός.

    [09] Η Νότια Κορέα απαγόρευσε την εισαγωγή θαλασσινών που προέρχονται από τη Φουκουσίμα

    Η Νότια Κορέα απαγόρευσε σήμερα την εισαγωγή όλων των θαλασσινών που προέρχονται από την περιφέρεια της Φουκουσίμα εκφράζοντας τη λύπη της για την απουσία ενημέρωσης σχετικά με τη διαρροή ραδιενεργού ύδατος από τον πυρηνικό σταθμό.

    Η κατανάλωση ψαριών και οστρακοειδών στη Νότια Κορέα έχει μειωθεί σημαντικά εξαιτίας του γεγονότος αυτού. Η Σεούλ είχε ήδη περιορίσει τις εισαγωγές θαλασσινών ειδών διατροφής από τη Φουκουσίμα και από επτά ακόμα γειτονικές περιφέρειες.

    Η απαγόρευση αφορά όλα αυτά τα είδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 September 2013 - 8:30:24 UTC