Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκόσμια οικονομία και Συρία στο επίκεντρο της Σύνοδου των G-20
  • [02] Ξαναρχίζουν οι διαβουλεύσεις Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ
  • [03] "Στην πάγια ρύθμιση όσοι έχουν ανάγκη διευκόλυνσης στην αποπληρωμή των οφειλών"
  • [04] "Είναι νωρίς για να συζητούμε νέο πρόγραμμα βοήθειας"
  • [05] Εξοφλεί τα χρέη του ο ΕΟΠΥΥ

  • [01] Παγκόσμια οικονομία και Συρία στο επίκεντρο της Σύνοδου των G-20

    Οι ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη, συγκεντρώθηκαν στην Αγία Πετρούπολη για να συζητήσουν τη λήψη μέτρων για την ανάσχεση της κρίσης. Ωστόσο, το κυρίαρχο θέμα της Συνόδου, θα είναι η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα θα πιέσει ώστε να λάβει διεθνή υποστήριξη.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τάχθηκαν κατά της στρατιωτικής επέμβασης.

    «Αν και σεβόμαστε τις πρόσφατες εκκλήσεις για την ανάληψη δράσης (στη Συρία) πρέπει να προχωρήσουμε με τη διαδικασία του ΟΗΕ» δήλωσε ο Ρομπάι μιλώντας στους δημοσιογράφους στην έναρξη της Συνόδου.

    [02] Ξαναρχίζουν οι διαβουλεύσεις Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ

    Τη «δέσμευση» της Αιγύπτου για να «ξαναρχίσουν συνομιλίες σε τακτές επαφές και πολύ σύντομα να διοργανωθεί μια κοινή επιτροπή» για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών στη Μεσόγειο, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ν. Φάχμι μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο.

    Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου - Ελλάδας - Κύπρου, ενώ υποστήριξε το δικαίωμα της χώρας του να προασπίζεται τα συμφέροντά της, ανεξάρτητα από τον αντίκτυπο που μπορεί να εγερθεί σε τρίτες χώρες.

    Οκ. Βενιζέλος τόνισε πως οι θέσεις των δύο χωρών «είναι ταυτόσημες», πως προωθείται μια «ευρύτερη πρωτοβουλία Ελλάδας-Αιγύπτου - Κύπρου» επί του θέματος και πως σχεδιάζεται να συγκληθούν «το ταχύτερο» οι Ομάδες Εμπειρογνωμόνων για τον καθορισμό κοινών κριτηρίων στη σχετική συζήτηση, που πάντως θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της Θάλασσας.

    [03] "Στην πάγια ρύθμιση όσοι έχουν ανάγκη διευκόλυνσης στην αποπληρωμή των οφειλών"

    Οι φορολογούμενοι που έχουν ανάγκη περαιτέρω διευκόλυνσης στην αποπληρωμή των οφειλών τους στην εφορία, έχουν την δυνατότητα αίτησης για υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση που πρόσφατα θεσμοθετήθηκε, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    Η ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.gsis.gr - επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» και επόμενη επιλογή «Αιτήσεις Ρυθμίσεων».

    Σύμφωνα με το υπουργείο, η επιβάρυνση του φόρου εισοδήματος εφέτος είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι (περίπου 3,5 δισ. ευρώ έναντι 7,5 δισ. ευρώ), ενώ η επιβάρυνση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έχει επιμεριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων (επτά δόσεις).

    [04] "Είναι νωρίς για να συζητούμε νέο πρόγραμμα βοήθειας"

    «Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νέο πρόγραμμα βοήθειας της χώρας» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ότι «η Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος το '14 δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα μετά το τέλος του» .

    «Έχουμε ακόμα ένα χρόνο μπροστά μας. Τον Ιούλιο του 2014, θα τεθεί το ζήτημα» είπε ο κ. Στουρνάρας.

    Σε ερώτηση ότι είναι μια απαισιόδοξη πρόβλεψη, πάντως, γιατί εμείς μιλάμε για έξοδο στις αγορές την άνοιξη του ΄14, ο κ. Στουρνάρας απάντησε:

    «Θα το δούμε. Είπαμε ότι θα γίνει ή το ένα ή το άλλο. Έχουμε ακόμα ένα χρόνο γερό. Είναι αρκετός χρόνος».

    Τέλος, για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς θα απαντήσουμε».

    [05] Εξοφλεί τα χρέη του ο ΕΟΠΥΥ

    Aναλυτικά στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του τον Αύγουστο, έδωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

    Το συνολικό ποσό που διατέθηκε για την αποπληρωμή των χρεών ήταν 1.198.321.558 ευρώ, από τα οποία, έχουν εκδοθεί εντάλματα συνολικού ύψους 824.633.927 ευρώ και από αυτά έχουν εξοφληθεί εντάλματα συνολικού ύψους 752.732.976 ευρώ. Δηλαδή, όπως αναφέρει το υπουργείο, «έχει ενταλματοποιηθεί το 69% της ληφθείσας χρηματοδότησης και έχει πληρωθεί το 63%».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 September 2013 - 16:30:21 UTC