Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: «Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων»
  • [02] Το Σάββατο τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά
  • [03] Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής
  • [04] Το αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • [05] Κρούσμα λύσσας εντοπίστηκε σε αλεπού στο νομό Πέλλας
  • [06] Η δικαιοσύνη κλείνει το Αλ Τζαζίρα Αιγύπτου και το τηλεοπτικό δίκτυο των Αδελφών Μουσουλμάνων
  • [07] Πυροβόλησαν επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη
  • [08] Με επιπλέον δικαστές θα εκδικαστούν υποθέσεις απολύσεων εργαζομένων εξαρτημένης εργασίας, για τις οποίες έχουν διαταχθεί ασφαλιστικά μέτρα
  • [09] Αποκλείστηκε ο Φέντερερ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: «Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων»

    «Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων» τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Καθημερινή" ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    «Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε στον σωστό δρόμο, έχουμε καλύψει τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απέχουμε ακόμη από τον τελικό στόχο. Θα ήταν λάθος να θέσουμε τέτοιο ζήτημα τώρα. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης όπως έχει χαραχθεί από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

    Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης εξισώθηκαν για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο. Αν μειώσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το θέρμανσης, θα ανοίξουμε πάλι ένα παράθυρο στους λαθρεμπόρους. Μπορούμε να εξετάσουμε απλοποίηση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, αλλά όχι μείωση ΕΦΚ.

    Σημειώνω ότι πέρυσι δεν απορροφήθηκε το ποσό που είχε διατεθεί από τον προϋπολογισμό για επίδομα θέρμανσης», επισήμανε ο κ. Στουρνάρας.

    [02] Το Σάββατο τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά

    Στις 10 το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσει την 78η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια τελετής που θα γίνει στην αίθουσα Corona της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μιλήσει σε ακροατήριο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και αρχών.

    Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα τον ενημερώσουν για τα θέματα που τους απασχολούν.

    Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης θεόδωρος Καράογλου, ενώ θα εκπροσωπηθούν οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιων και Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ) και τα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης (Εμποροβιομηχανικό, Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό).

    [03] Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής

    Ευρεία σύσκεψη εργασίας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής, πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, και με τη συμμετοχή του γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κοκκόρη, διοικητών ταμείων και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθεί και να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής λόγω της έλλειψης ελέγχου και παρακολούθησης στο σύστημα καταβολής εισφορών και παροχών στα ταμεία της επικουρικής ασφάλισης και της παροχής εφάπαξ (ΕΤΕΑ,ΤΑΠΙΤ).

    [04] Το αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

    Φωτογραφίες, ηχογραφημένες και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, σκηνοθετικά τετράδια και σημειώσεις, ημερολόγια εργασίας, κριτικές παραστάσεων, σκηνικά και κοστούμια, μαγνητοταινίες και cd της μουσικής των παραστάσεων, βιβλία/προγράμματα. Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα περιέχει το πολύτιμο αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή, το οποίο ανήκει πλέον στις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος χάρις στη γενναιόδωρη δωρεά της συντρόφου του, Ειρήνης Λεβίδη, με τη σύμφωνη γνώμη της Εταιρείας των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης, το αρχείο για την ώρα θα αποθηκευτεί με ασφάλεια και, αφού καταγραφεί, θα παραδοθεί στους ερευνητές και το κοινό, στις νέες εγκαταστάσεις της πρώτης βιβλιοθήκης της χώρας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Φαληρικό Δέλτα.

    Αναλυτικότερη παρουσίαση του Αρχείου θα γίνει, κατά την τιμητική εκδήλωση για τον Λευτέρη Βογιατζή, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων.

    [05] Κρούσμα λύσσας εντοπίστηκε σε αλεπού στο νομό Πέλλας

    Κρούσμα λύσσας εντοπίστηκε σε αλεπού που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Μαυροβούνι του νομού Πέλλας. Το ζώο άμεσα στάλθηκε για έλεγχο στην κτηνιατρική υπηρεσία και βρέθηκε θετικό στον ιό.

    Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που παρουσιάζεται κρούσμα λύσσας σε αλεπού στο νομό Πέλλας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας, θετικά στον ιό βρέθηκαν και άλλα άγρια ζώα.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες λαμβάνουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι όπως προβλέπονται από το πρόγραμμα επιτήρησης λύσσας.

    [06] Η δικαιοσύνη κλείνει το Αλ Τζαζίρα Αιγύπτου και το τηλεοπτικό δίκτυο των Αδελφών Μουσουλμάνων

    Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη έδωσε εντολή σήμερα για την οριστική παύση της λειτουργίας τεσσάρων τηλεοπτικών δικτύων, ανάμεσά τους το δορυφορικό Αλ Τζαζίρα Αιγύπτου και αυτό των Αδελφών Μουσουλμάνων, από τους οποίους προέρχεται ο αποπεμφθείς ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

    Εκτός από τα Al-Jazeera Mubasher Misr και Ahrar 25, το διοικητικό δικαστήριο του Καΐρου έδωσε επίσης εντολή να κλείσουν δύο ακόμη τηλεοπτικά δίκτυα, τα Al-Quds και Al-Yarmouk.

    Η μετάδοση του Ahrar 25, όπως και αρκετών ακόμη ισλαμικών τηλεοπτικών δικτύων, είχε διακοπεί μερικές ώρες μετά την αποπομπή και τη σύλληψη από τον στρατό του Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου, μια απόφαση που είχαν καταγγείλει οι μεγαλύτερες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο.

    Οι αρχές και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν το Αλ Τζαζίρα για μεροληπτική κάλυψη των αιματηρών εξελίξεων που σημειώθηκαν μετά την αποπομπή του Μόρσι ύστερα από τις μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις που ζητούσαν την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

    [07] Πυροβόλησαν επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

    Ένοπλη επίθεση, με στόχο 62χρονο επιχειρηματία, σημειώθηκε τη νύχτα στη Βουλιαγμένη. Άγνωστος εισέβαλε, γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα, στο σπίτι του επιχειρηματία, ο οποίος είναι Έλληνας ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ και τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, με τραύματα στο κεφάλι και στο πόδι και η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε το τζάμι της εισόδου, μπήκε στο σπίτι, όπου κοιμόταν ο 62χρονος με τη γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά και, ενώ αυτός κατέβηκε από τον πάνω όροφο, να δει τι συμβαίνει, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε σοβαρά.

    Στη συνέχεια, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε.

    Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση, από τον τρόπο δράσης εκτιμούν ότι κίνητρο της απόπειρας δολοφονίας είναι πιθανότατα προσωπικές διαφορές, γι' αυτό οι έρευνες στρέφονται κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον του επιχειρηματία.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    [08] Με επιπλέον δικαστές θα εκδικαστούν υποθέσεις απολύσεων εργαζομένων εξαρτημένης εργασίας, για τις οποίες έχουν διαταχθεί ασφαλιστικά μέτρα

    Καθησυχαστικός, ότι με τον ορισμό επιπλέον δικαστών θα είναι δυνατό να εκδικαστούν, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος, αγωγές για την ακύρωση απολύσεων εργαζομένων και αιτήσεις έκδοσης προσωρινής ρύθμισης, για τις οποίες ισχύουν ασφαλιστικά μέτρα ή προσωρινές διαταγές, είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων, Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Πρόκειται για έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά, Δημήτρη Στρατούλη, Αλέξη Μητρόπουλου και Νίκου Βούτση, η οποία αφορούσε στην προθεσμία που έθεσε πρόσφατος νόμος για την υποχρεωτική εκδίκαση μέχρι 1ης Νοεμβρίου του 2013 αγωγών για άκυρη απασχόληση εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση των οποίων έχει διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο και οι οποίες εκκρεμούν και έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1η Δεκεμβρίου του 2013. Η ίδια προθεσμία έχει τεθεί και για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή ρύθμιση διαφορών για άκυρη απόλυση, για τις οποίες έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή. Ο Ν. 4172/2013 ορίζει ότι οι υποθέσεις αυτές που έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1η Δεκεμβρίου του 2013, εκδικάζονται υποχρεωτικά μέχρι την 1η Νοεμβρίου του 2013, ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου που κατατίθεται στη γραμματεία του αρμόδιου δικαστηρίου, διαφορετικά αίρεται είτε το ασφαλιστικό μέτρο που έχει διαταχθεί είτε η ισχύς της προσωρινής διαταγής.

    [09] Αποκλείστηκε ο Φέντερερ

    Σε κακή μέρα βρέθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ και αποκλείστηκε από τον Τόμι Ρομπρέδο στα προημιτελικά του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα του.

    Ο 32χρονος Ελβετός σούπερ σταρ ηττήθηκε με 7-6 (7/3), 6-3, 6-4 από τον Ισπανό και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, την οποία έχει κατακτήσει πέντε φορές.

    Ο Ρομπρέδο, Νο 19 στον κόσμο, πανηγύρισε την πρώτη νίκη του επί του Φέντερερ μετά από 11 αγώνες. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις, μάλιστα, είχε πάρει μόλις τρία σετ!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 September 2013 - 10:30:25 UTC