Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία: Το κοινοβούλιο δεν θα ψηφίσει για την επέμβαση στη Συρία
  • [02] Πρώτη νίκη για τον Ατρόμητο
  • [03] Άσαντ: Κίνδυνος ευρύτερης σύρραξης σε περίπτωση διεθνούς επέμβασης

  • [01] Γαλλία: Το κοινοβούλιο δεν θα ψηφίσει για την επέμβαση στη Συρία

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε απόψε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί ψηφοφορία μετά τη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη στο γαλλικό κοινοβούλιο για το θέμα της Συρίας, όπως ζητούσε μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, ώστε το Παρίσι να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας και των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα.

    "Την Τετάρτη θα γίνει μια συζήτηση χωρίς ψηφοφορία διότι σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν θα συγκροτηθεί ένας (διεθνής) συνασπισμός", είπε ο Ερό.

    Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ "συνεχίζει το έργο του" ώστε να συγκροτηθεί "χωρίς καθυστέρηση" αυτός ο συνασπισμός και να "τιμωρηθεί" η Δαμασκός για τη χρήση χημικών όπλων. "Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη", πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός επιμένοντας ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να δράσει μόνη της αλλά "είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ με μια αποτελεσματική και σθεναρή απάντηση".

    "Ο στόχος δεν είναι ούτε να ανατρέψουμε το καθεστώς, ούτε να απελευθερώσουμε τη χώρα" τόνισε, καταλήγοντας ότι η μόνη δυνατή διέξοδος για τη συριακή κρίση είναι μια πολιτική λύση.

    Διαβάστε επίσης

    Άσαντ: Κίνδυνος ευρύτερης σύρραξης σε περίπτωση διεθνούς επέμβασης

    "Επίθεση με χημικά από τις δυνάμεις του Άσαντ"

    [02] Πρώτη νίκη για τον Ατρόμητο

    Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα πέτυχε ο Ατρόμητος, που νίκησε 2-0 τον Αρη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Τα τέρματα των γηπεδούχων, που ήταν ανώτεροι σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης, σημείωσαν οι Ουντότζι (22΄αυτ.) και Ναπολεόνι (38΄).

    [03] Άσαντ: Κίνδυνος ευρύτερης σύρραξης σε περίπτωση διεθνούς επέμβασης

    Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λε Φιγκαρό, αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις του βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Δαμασκό τον περασμένο μήνα και προειδοποίησε πως οποιαδήποτε γαλλική στρατιωτική επέμβαση κατά της κυβέρνησής του θα έχει αρνητικές συνέπειες για το Παρίσι.

    «Εκείνοι που διατυπώνουν κατηγορίες θα πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία. Έχουμε προκαλέσει τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να καταθέσουν έστω και ένα μοναδικό ψήγμα απόδειξης. Οι πρόεδροι Ομπάμα και Ολάντ αποδείχθηκαν ανίκανοι να το πράξουν» δήλωσε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Λε Φιγκαρό.

    Παράλληλα, ο Άσαντ προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός «περιφερειακού πολέμου» σε περίπτωση που υπάρξει δυτική στρατιωτική επέμβαση, την ώρα που η Ουάσιγκτον και το Παρίσι πασχίζουν να πείσουν την κοινή γνώμη των χωρών τους για την αναγκαιότητα μίας βιαίας απάντησης στις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων.

    «Η Μέση Ανατολή είναι ένα βαρέλι με μπαρούτι και σήμερα η φωτιά το πλησιάζει. Όλοι θα χάσουν τον έλεγχο όταν εκραγεί το βαρέλι αυτό με το μπαρούτι. Το χάος και ο εξτρεμισμός θα ξεχυθούν. Ο κίνδυνος για έναν περιφερειακό πόλεμο υπάρχει» υπογράμμισε ο Άσαντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 September 2013 - 20:30:21 UTC