Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ ενός «Σχεδίου Μάρσαλ 2» για την Ελλάδα τάχθηκε ο Π. Στάινμπρουκ
  • [02] Το απόγευμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [03] Βροχές και καταιγίδες από σήμερα
  • [04] Ο Ομπάμα αναζητεί υποστηρικτές στη Γερουσία για το χτύπημα στη Συρία

  • [01] Υπέρ ενός «Σχεδίου Μάρσαλ 2» για την Ελλάδα τάχθηκε ο Π. Στάινμπρουκ

    Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την Καγκελαρία αναδείχθηκε -με μικρή διαφορά- νικητής τηςχθεσινής τηλεοπτικής προεκλογικής αντιπαράθεσης με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα γνώμης η οποία διενεργήθηκε κατά την διάρκεια του «ντιμπέιτ» μεταξύ των 1.000 προσώπων.

    Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε;», πριν από την «μονομαχία» υπέρ της Καγκελαρίου τάχθηκε το 54%, ενώ για τον κ. Στάινμπρουκ εξέφρασε την προτίμησή του το 28%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά μετά το τέλος της εκπομπής ήταν 48% και 45%.

    Ουποψήφιος Καγκελάριος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός «Σχεδίου Μάρσαλ 2» για την Ελλάδα και τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, και τόνισε ότι δεν πρέπει να εφαρμόζονται μόνο προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης, και μάλιστα «σε θανατηφόρα δόση», αλλά και μέτρα για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ο ίδιος τόνισε ότι η Γερμανία, η οποία έχει κατά το παρελθόν η ίδια βοηθηθεί από τους εταίρους της, έχει πολιτική ευθύνη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει τις χώρες που έχουν ανάγκη.

    «Η δήλωση ότι θα χρειαστεί τρίτο πακέτο αποτελεί ομολογία ότι η στρατηγική για την κρίση, που στηρίχθηκε ιδιαίτερα από Γερμανία, απέτυχε. Αυτό που λείπει είναι ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης, κίνητρα για ανάπτυξη και η αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων», δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ στο πλαίσιο της αποψινής προεκλογικής αντιπαράθεσης με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η Ελλάδα θα πληρώσει ποτέ τα χρέη της, δήλωσε ότι το εύχεται, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Γερμανούς, αλλά σημείωσε: «Δεν πρέπει μόνο να κραδαίνουμε το ρόπαλο της εξυγίανσης. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα ώστε να αποκτήσουν και πάλι δύναμη τα φτερά της. Όχι μόνο προγράμματα εξυγίανσης. Και η Γερμανία βοηθήθηκε ?θυμίζω το Σχέδιο Μάρσαλ? και οι εταίροι μας βοήθησαν και χάρηκαν για την γερμανική επανένωση, άρα, από ευρωπαϊκή πολιτική υπευθυνότητα, πρέπει να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες».

    [02] Το απόγευμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπροόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό των Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Βροχές και καταιγίδες από σήμερα

    Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Σποράδες προβλέπτονται σήμερα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

    Η θερμοκρασία θα κιμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θερμοκρασία στους 32 βαθμούς θα είναι ο καιρός στην Αττική.

    Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και θερμοκρασία στους 28 βαθμούς, θα έχει η Θεσσαλονίκη.

    [04] Ο Ομπάμα αναζητεί υποστηρικτές στη Γερουσία για το χτύπημα στη Συρία

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, έχει ξεκινήσει μια έντονη εκστρατεία άσκησης πιέσεων για να πείσει τους λεγόμενους σκεπτικιστές στην αμερικανική Γερουσία, να υποστηρίξουν το σχέδιο του για στρατιωτικά πλήγματα κατά της Συρίας, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα, και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κάλεσαν σε αυτό το πλαίσιο, τηλεφωνικά, κάποια μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, ανέφερε η ίδια πηγή.

    «Σε όλες τις τηλεφωνικές επαφές και τις ενημερώσεις, υπήρξε το ίδιο βασικό επιχείρημα: Αν δεν κάνουμε τίποτα εναντίον του Άσαντ, θα αποδυναμωθούν οι διεθνείς κανόνες κατά της χρήσης χημικών όπλων και αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τον Άσαντ και τους βασικούς συμμάχους του, τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, οι οποίοι θα διαπιστώσουν ότι μια κατάφωρη παραβίαση των διεθνών προτύπων δεν έχει καμία συνέπεια», ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Σήμερα,ο Ομπάμα θα δεχθεί στο Λευκό Οίκο τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, σημαίνοντα παράγοντα των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος δήλωσεχθες, ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξει το ψήφισμα που εξουσιοδοτεί το Λευκό Οίκο να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

    Γιασήμεραέχουν προγραμματισθεί επίσης,μια σειρά από συναντήσεις και με άλλα μέλη του Κογκρέσου, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 September 2013 - 4:30:21 UTC