Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζ. Κέρι: Έχουμε στοιχεία για τη χρήση χημικών
  • [02] Εγκρίθηκε η Πολιτική Απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Με 5 ματς συνεχίζεται η 3η αγωνιστική
  • [04] Αυξημένα μέτρα πρόληψης στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
  • [05] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα με τον πρεσβευτή της Ρωσίας
  • [06] Απάντηση Σ. Κεδίκογλου στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά
  • [07] "Κόκκινος" ο Γιαταμπαρέ

  • [01] Τζ. Κέρι: Έχουμε στοιχεία για τη χρήση χημικών

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους και έχουν αναλύσει δείγματα που αποδεικνύουν τη χρήση αερίου σαρίν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου, την οποία η Ουάσινγκτον αποδίδει στο καθεστώς του 'Ασαντ.

    "Δείγματα από μαλλιά και αίμα βρέθηκαν θετικά στο αέριο σαρίν", δήλωσε στο NBC News ο Κέρι, κάνοντας λόγο μια "μια πολύ σημαντική εξέλιξη την οποία πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες 24 ώρες, χάρη σε δείγματα που ήλθαν στην κατοχή των ΗΠΑ από τις πρώτες βοήθειες στην ανατολική Δαμασκό".

    Ωστόσο, δεν έγινε σαφές εάν τα δείγματα ελήφθησαν από το προσωπικό των πρώτων βοηθειών ή χάρη σ΄αυτό.

    Ο αμερικανός υπουργός εξέφρασε εξάλλου την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο "θα πράξει το σωστό" σε σχέση με το αίτημα του Μπαράκ Ομπάμα για την έγκριση περιορισμένης κλίμακας επιθέσεων κατά της Συρίας.

    Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για πιθανή στρατιωτική δράση κατά της Συρίας μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος μιας προσπάθειας για διεθνή συναίνεση στην απάντηση στη χρήση χημικών όπλων οπουδήποτε, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

    "Η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε επίθεση από το εξωτερικό", δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-'Ασαντ στη διάρκεια συνάντησής του με Ιρανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

    "Οι αμερικανικές απειλές για επίθεση κατά της Συρίας δε θα απομακρύνουν τη Συρία από τις αρχές της ή από τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, την οποία υποστηρίζουν ορισμένες χώρες της περιοχής και της Δύσης, κυρίως οι ΗΠΑ", τόνισε ο 'Ασαντ.

    Η συριακή ηγεσία αποκαλεί "τρομοκράτες" τους αντάρτες.

    Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι είναι καιρός ο κόσμος να κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει την επίθεση κατά του συριακού λαού και ότι θα υποστηρίξει μια αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, εάν την υποστήριζε και ο συριακός λαός.

    Τουλάχιστον 110.371 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ, η οποία εξελίχθηκε σε εμφύλιο, ως τις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο νέος αυτός απολογισμός συμπεριλαμβάνει 40.146 πολίτες, 21.850 αντάρτες και 45.478 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων, ανάμεσά τους φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές.

    [02] Εγκρίθηκε η Πολιτική Απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ

    Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέματα την εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης, τον καθορισμό των πολιτικών κατευθύνσεων και τον προγραμματισμό δράσης.

    H Κεντρικη Επιτροπή ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το Σχέδιο της Πολιτικής Απόφασης.

    Η πολιτική απόφαση θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

    [03] Με 5 ματς συνεχίζεται η 3η αγωνιστική

    Με τις αναμετρήσεις Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος-Αρης, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, Πανθρακικός-Παναιτωλικός στις 19.30 και Λεβαδειακός-Ολυμπιακός στις 21:30, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, που ολοκληρώνεται αύριο με τους αγώνες ΟΦΗ -Πλατανιάς και Ατρόμητος - Άρης.

    Σε αγώνες του Σαββάτου, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Βέροια στη Λεωφόρο, ηΞάνθη έμεινε στο 0-0 με τον Εργοτέλη και η Καλλονή νίκησε με 1-0 το ΠΑΣ Γιάννινα.

    Το σημερινό πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την NOVA)

    Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 19:15 Ατρόμητος-Αρης 19:15 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 19:15 Πανθρακικός-Παναιτωλικός 19:15 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 21:30

    [04] Αυξημένα μέτρα πρόληψης στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας για τον ιό του Δυτικού Νείλου

    Μιά 19χρονη τουρίστρια, με ιό του Δυτικού Νείλου, που νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες στην Κέρκυρα, έχει θέσει σε συναγερμό το Νοσοκομείο του νησιού.

    Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες, μία 19χρονη ελληνίδα τουρίστρια, με ζάλη και ίλιγγο, προσήλθε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και λίγες ώρες αργότερα, με δική της ευθύνη, αναχώρησε για νοσηλεία στην Αθήνα, όπου διαγνώστηκε, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

    Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Κέρκυρας Κώστας Γρηγορόπουλος, μετά την εξέλιξη αυτή, έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα πρόληψης στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Συγκεκριμένα, σταμάτησαν οι μεταγγίσεις και τα χειρουργεία, διότι εστάλησαν 300 δείγματα αίματος από ανάλογες φιάλες, τις όποιες έχει προς χρήση η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και τα τακτικά χειρουργεία. Τα δείγματα, έχουν σταλεί από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα για έλεγχο και αναμένεται το αποτέλεσμα αργά το απόγευμα της Δευτέρας .

    Ωστόσο, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, έχει προμηθευτεί φιάλες αίματος από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, για να καλυφτούν τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

    [05] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα με τον πρεσβευτή της Ρωσίας

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αθήνα Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι.

    Επίσης ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ? ΟΤΑ).

    [06] Απάντηση Σ. Κεδίκογλου στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»,δήλωσε ότι «πραγματικά αμετανόητοι είναι εκείνοι που επιμένουν ότι δεν έπρεπε να αλλάξει τίποτα σε ένα σύστημα που είχε καταρρεύσει».

    Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι «η μόνιμη διαστρέβλωση των θέσεων του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει πια κωμική, όμως είναι τραγική η επιμονή του να θέλει η χώρα να αποτύχει για να δικαιωθεί ο παραλογισμός του. Ίχνος ντροπής δεν έχουν όσοι ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας μας»

    [07] "Κόκκινος" ο Γιαταμπαρέ

    Την απόκτηση του Σαμπού Γιαταμπαρέ ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Αφρικανός (Μάλι) πρώην παίκτης της Μπαστιά υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας και στη συνέχεια δήλωσε:

    «Η έλευσή μου σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, όπως ο Ολυμπιακός, είναι μία σπουδαία εξέλιξη για την καριέρα μου και για αυτό είμαι χαρούμενος. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα ένα μεγάλο κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή. Δεν είναι διαφορετικό και για εμένα. Είναι ένα σπουδαίο κίνητρο το γεγονός ότι έχω την δυνατότητα να παίξω με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι πλέον ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, φοράω τα χρώματα της ομάδας, το κόκκινο και το άσπρο και γι? αυτά τα χρώματα αλλά και εσάς τους οπαδούς της ομάδας μας θα τα δώσω όλα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 September 2013 - 16:30:22 UTC