Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναμένεται ανακοίνωση Τζ. Κέρι για τη Συρία
  • [02] Νέες κινητοποιήσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία
  • [03] Κέρδη 126,7 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank το πρώτο εξάμηνο - 45 εκατ. για την Eurobank
  • [04] Νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ ο Γ. Κουτσός
  • [05] Συνάντηση του γγ του ΟΗΕ με τους εκπροσώπους των πέντε μόνιμων μελών του ΣΑ

  • [01] Αναμένεται ανακοίνωση Τζ. Κέρι για τη Συρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αναμένεται να κάνει μια ανακοίνωσηγιατηΣυρία σήμερα στις 12:30, ώρα Ουάσινγκτον (19:30 ώρα Ελλάδας) όπως έγινε γνωστό απο αμερικανική κυβερνητική πηγή.

    Οι ΗΠΑ εξετάζουν τις πιθανές επιλογές τους για το πώς θα αντιδράσουν στην καταγγελθείσαχρήση χημικών όπλων από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον πολιτών.

    Η πιθανότητα ενός αποφασιστικού πλήγματος στη Δαμασκό φαίνεται να απομακρύνεται μετά την άρνηση της βουλής της Βρετανίας να συνδράμει η χώρα τις ΗΠΑ συμμετέχοντας σε μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση.

    [02] Νέες κινητοποιήσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία

    Σε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων που οδηγεί, όπως αναφέρουν, στο κλείσιμό τους και στο καθεστώς κινητικότητας του υγειονομικού προσωπικού, που οδηγεί σε απολύσεις.

    Ειδικότερα, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και «Πολυκλινική», θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στις εισόδους των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

    Συγκέντρωση στις εισόδους των Νοσοκομείων «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ», θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου στις 8.00 πμ οι εργαζόμενοι των παραπάνω νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

    Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00. Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

    Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ, διαμαρτυρόμενη για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις των υγειονομικών».

    [03] Κέρδη 126,7 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank το πρώτο εξάμηνο - 45 εκατ. για την Eurobank

    Καθαρά κέρδη 126,7 εκατ.ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank. Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους μετά και τη θετική επίπτωση από την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης ύψους 2,6 δισ. ευρώ ανήλθαν σε 2.732,5 εκατ.ευρώ.

    Οι συνολικές χορηγήσεις του Ομίλου προ απομειώσεων διαμορφώθηκαν σε 63,9 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2013. Τα υπόλοιπα των χορηγήσεων στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 53,4 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 0,6 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ενώ οι χορηγήσεις στη ΝΑ Ευρώπη ανήλθαν σε 10 δισ.ευρώ.

    Οι συνολικές καταθέσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 42 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2013. Τα υπόλοιπα των καταθέσεων στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 36,4 δισ.ευρώ, αντιπροσωπεύοντας μερίδιο της τάξεως του 21,6% επί του συνόλου της αγοράς, καταγράφοντας αύξηση κατά 321 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2013, με τις εγχώριες εισροές από ιδιώτες να ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

    Eurobank

    Καθαρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του έτους που ανέρχονται σε 45 εκατ. ευρώ συνυπολογιζομένου του αναβαλλόμενου φόρου, ανακοίνωσε σήμερα η Eurobank.

    Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) και της Proton ενισχύεται η ρευστότητα της Eurobank κατά 4,2 δισ. ευρώ και βελτιώνεται η σχέση δανείων προς καταθέσεις σε 116% από 136% στο τέλος Ιουνίου 2013.

    Οι συνολικές καταθέσεις της Eurobank διαμορφώθηκαν σε 30,2 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2013, ενώ λαμβανομένων υπόψη των καταθέσεων του ΤΤ και της Proton οι συνολικές καταθέσεις ανέρχονται σε 41,7 δισ. ευρώ. Στο εξωτερικό, οι καταθέσεις ανήλθαν σε 8,5 δισ. ευρώ υπερβαίνοντας τις καθαρές χορηγήσεις κατά 400 εκατ. ευρώ με τον αντίστοιχο δείκτη να διαμορφώνεται σε 95% στο τέλος του πρώτου εξαμήνου.

    [04] Νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ ο Γ. Κουτσός

    Τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουτσός, νυν διευθυντής Επενδύσεων στο ΤΧΣ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κουτσός διαθέτει σημαντική διεθνή εμπειρία στα αντικείμενα επενδυτικής τραπεζικής, επενδύσεων επιχειρηματικών συμμετοχών (privateequity) και στρατηγικής με ιδιαίτερη έμφαση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακούς τίτλους σε Προχωρημένη Χημικομηχανική (MSc) και σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ImperialCollege του Λονδίνου.

    Από τον Ιούλιο του 2011 είναι Διευθυντής Επενδύσεων στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με ενεργό ρόλο στη διαδικασία αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο ΤΧΣ διατέλεσε για οχτώ (8) χρόνια στέλεχος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, στις μονάδες Επενδυτικής Τραπεζικής και Επιχειρηματικών Συμμετοχών, αρχικά στο Λονδίνο (NBG International) και από το 2009 στην Ελλάδα. Η τελευταία θέση του ήταν Επικεφαλής Συγχωνεύσεων, Εξαγορών και Έργων Κεφαλαιαγοράς, έχοντας αναλάβει πολυάριθμες σημαντικές διασυνοριακές και εγχώριες συναλλαγές για λογαριασμό τραπεζών και εταιρικών πελατών. Πριν την Εθνική Τράπεζα, ήταν σύμβουλος επιχειρήσεων στη BostonConsultingGroup, αναλαμβάνοντας έργα για εταιρείες υψηλού προφίλ στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα.

    [05] Συνάντηση του γγ του ΟΗΕ με τους εκπροσώπους των πέντε μόνιμων μελών του ΣΑ

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν θα συναντηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη με τους εκπροσώπους των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για να συζητήσουν το θέμα της Συρίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεσίρκι.

    Η συνάντηση μεταξύ του Μπαν και των πρεσβευτών των πέντε χωρών (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα) θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδος, πρόσθεσε ο Νεσίρκι.

    Οι ειδικοί του ΟΗΕ για τα χημικά, οι οποίοι βρίσκονται στη Συρία ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν την έρευνά τους στην περιοχή που καταγγέλλεται ότι ο στρατός του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έκανε επίθεση με χημικά όπλα και να αναχωρήσουν αύριο Σάββατο από τη χώρα.

    Ο επικεφαλής των ειδικών, ο σουηδός Όκε Σέλστρεμ, στη συνέχεια θα ενημερώσει τον Μπαν για τα αποτελέσματα αυτής της αποστολής προτού υποβληθεί η επίσημη έκθεση στον ΟΗΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 August 2013 - 16:30:23 UTC