Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απάντηση" περιορισμένης κλίμακας επιδιώκουν οι ΗΠΑ
  • [02] Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεχιστεί ο αγώνας Αλκμάαρ-Ατρόμητος
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Η αμφιθυμία σκοτώνει το ΠΑΣΟΚ
  • [04] Βουλευτής της Χρυσής Αυγής μετέφερε παράνομα το όπλο του αστυνομικού συνοδού του
  • [05] ΗΠΑ: Στο 2,5% ο ρυθμός ανάπτυξης το β' τρίμηνο
  • [06] Τηλεφωνική επικοινωνία Μπ. Ομπάμα με Α. Μέρκελ
  • [07] Δεν υπήρξε πρόοδος στη συνεδρίαση των μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία
  • [08] Η Εθνική κατέκτησε το τουρνουά «Ακρόπολις»
  • [09] Διεκόπη ο αγώνας Αλκμάαρ-Ατρόμητος στο 59' λόγω φωτιάς

  • [01] "Απάντηση" περιορισμένης κλίμακας επιδιώκουν οι ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν μια περιορισμένης κλίμακας "απάντηση" στη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της Συρίας και όχι μια επέμβαση όπως εκείνη στο Ιράκ, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, απορρίπτοντας οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των ενεργειών του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και εκείνων του προκατόχου του, Τζορτζ Μπους, που είχε δικαιολογήσει την εισβολή με τον ισχυρισμό ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ.

    "Συζητάμε για κάτι πολύ ξεχωριστό και περιορισμένο" και όχι για μια ανοιχτή σύγκρουση με στόχο την αλλαγή του καθεστώτος, είπε ο Έρνεστ κατά την ενημέρωση της δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

    Ερωτώμενος για τη συμβολή άλλων κρατών και οργανισμών σε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι πολλοί ηγέτες και οργανισμοί, όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος, έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους για τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της Συρίας. "Η γνώμη των άλλων ηγετών στο θέμα αυτό μετράει", τόνισε.

    Σημείωσε επίσης ότι όταν ο πρόεδρος Ομπάμα αποφασίσει ποιες είναι οι κατάλληλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, τότε οι ΗΠΑ θα παράσχουν το δικό τους νομικό έρεισμα, εφόσον χρειαστεί. "Εάν απαιτείται ένα νομικό έρεισμα για να στηριχθεί η απόφαση του προέδρου, θα το παρουσιάσουμε", πρόσθεσε.

    [02] Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεχιστεί ο αγώνας Αλκμάαρ-Ατρόμητος

    Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεχιστεί ο αγώνας μετάξυ Αλκμάαρ και Ατρόμητου που διεκόπη στο 59΄ λεπτό της αναμέτρησης καθώς ξέσπασε φωτιά στην οροφή του γηπέδου.

    Το σκορ του αγώνα ήταν 1-0 υπέρ του Ατρόμητου με τέρμα που σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 53΄.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Η αμφιθυμία σκοτώνει το ΠΑΣΟΚ

    Για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τη συζήτηση που έχουν ανοίξει οι γερμανικές εκλογές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τις ευρωεκλογές, την εκδήλωση του Κινήματος για την 3η Σεπτέμβρη, αλλά και για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να έχει καμία αμφιθυμία» καθώς «οι λόγοι οι οποίοι μας οδήγησαν στην κυβέρνηση συνεργασίας τον Ιούνιο του 2012 και στην επιβεβαίωση της επιλογής μας αυτής τον Ιούνιο του 2013, εξακολουθούν να είναι όλοι ενεργοί και ισχυροί» και τόνισε ότι «η αμφιθυμία σκοτώνει το ΠΑΣΟΚ».

    [04] Βουλευτής της Χρυσής Αυγής μετέφερε παράνομα το όπλο του αστυνομικού συνοδού του

    Ποινική δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο οποίος κατείχε και μετέφερε παράνομα όπλο που ανήκει σε αστυνομικό που τον συνοδεύει.

    Σε βάρος του αστυνομικού, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σχηματίζεται επίσης ποινική δικογραφία. Παράλληλα, διατάχθηκε σε βάρος του και διοικητική εξέταση με το ερώτημα της απόταξης.

    [05] ΗΠΑ: Στο 2,5% ο ρυθμός ανάπτυξης το β' τρίμηνο

    Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου.

    Η ανάπτυξη του αμερικανικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου είχε αρχικά εκτιμηθεί ότι ανερχόταν σε 1,7%, από 1,1% το πρώτο τρίμηνο του 2013.

    Η αναθεώρηση προς το πάνω αποδόθηκε στην αύξηση των εξαγωγών, των επενδύσεων και την "μικρότερη μείωση των ομοσπονδιακών δημοσίων δαπανών".

    [06] Τηλεφωνική επικοινωνία Μπ. Ομπάμα με Α. Μέρκελ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησε το θέμα της Συρίας, καθώς η Ουάσινγκτον επιδιώκει να βρει συμμάχους και να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση ενόψει μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης σε απάντηση για τη ρίψη χημικών όπλων από το καθεστώς της Δαμασκού.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες.

    [07] Δεν υπήρξε πρόοδος στη συνεδρίαση των μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία

    Οι εκπρόσωποι των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας συνεδρίασαν απόψε για το θέμα της Συρίας, χωρίς ωστόσο να επιτύχουν κάποια σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες τους.

    Η συνάντηση αυτή, που διήρκησε μόλις 45 λεπτά, έγινε κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας. Κανείς από τους πρεσβευτές των πέντε χωρών --Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Κίνα-- δεν έκανε δηλώσεις μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

    Το αντικείμενο των συνομιλιών είναι το βρετανικό σχέδιο απόφασης με το οποίο θα δίνεται η έγκριση για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με το αιτιολογικό ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον του πληθυσμού της χώρας.

    [08] Η Εθνική κατέκτησε το τουρνουά «Ακρόπολις»

    Αήττητη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο 26ο «Ακρόπολις» η εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρώνκαι κατέκτησε για 16η φορά στην ιστορία της την πρώτη θέση του τουρνουά.

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε άνετα 79-65 της Ιταλίας στο πέσιμο της «αυλαίας» του τουρνουά και μπήκε στην τελική ευθεία για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

    Στον άλλο αγώνα για την 3η και τελευταία ημέρα του 26ου τουρνουά «Ακρόπολις» η Λιθουανία επικράτησε με 94-73 τηςΒοσνίας/Ερζεγοβίνης.

    Βαθμολογία Ν Η Β Ελλάδα 3 0 6 Λιθουανία 2 1 5 Ιταλία 1 2 4 Βοσνία 0 3 3

    [09] Διεκόπη ο αγώνας Αλκμάαρ-Ατρόμητος στο 59' λόγω φωτιάς

    Ο αγώνας ρεβάνς του Ατρομήτου με την ολλανδική Αλκμάαρ διεκόπη οριστικά στο 59΄, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στην οροφή του γηπέδου και ενώ η ομάδα του Περιστερίου ήταν μπροστά στο σκορ με τέρμα που σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 53΄.

    Αμέσως οι υπεύθυνοι του σταδίου ξεκίνησαν την εκκένωση του γηπέδου, καθώς υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των θεατών. Το πιο πιθανό είναι η αναμέτρηση να συνεχιστεί αύριο το πρωί, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την UEFA, αφού αύριο το μεσημέρι (13:45) είναι προγραμματισμένη η κλήρωση της φάσης των ομίλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 August 2013 - 20:30:25 UTC