Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να είχε γίνει δεκτή στη ζώνη του ευρώ", λέει η Μέρκελ
  • [02] Προσφυγή στη δικαιοσύνη και συλλαλητήρια προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ
  • [03] «Δεν δωροδοκήθηκα» επανέλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [04] Έρευνα για την εξαφάνιση 502 παιδιών Αλβανών Ρομά από το Ίδρυμα Αγία Βαρβάρα

  • [01] "Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να είχε γίνει δεκτή στη ζώνη του ευρώ", λέει η Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για να κερδίσει μια τρίτη θητεία στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, δήλωσε χθες Τρίτη σε προεκλογική συγκέντρωση ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή στη ζώνη του ευρώ.

    Η Μέρκελ επέρριψε στη σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση, στην οποία ανήκε ο προκάτοχός της Γκέρχαρντ Σρέντερ, την ευθύνη γι' αυτή την "θεμελιωδώς εσφαλμένη" απόφαση, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα από τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    "Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να είχε γίνει δεκτή στην ευρωζώνη", δήλωσε χειροκροτούμενη η Μέρκελ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης μερικών εκατοντάδων προσώπων στη μικρή πόλη Ρένσμπουργκ της βόρειας Γερμανίας.

    [02] Προσφυγή στη δικαιοσύνη και συλλαλητήρια προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ

    Στη δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κατά της διαπιστωτικής πράξης του υπουργείου Παιδείας με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί.

    Σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή «είναι επικουρική της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης του κλάδου για την ανάκληση αυτών των διαθεσιμοτήτων».

    «Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας» αναφέρει η ΟΛΜΕ καλώντας τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να παρουσιαστούν κανονικά στις σχολικές τους μονάδες, από τις 2 Σεπτεμβρίου.

    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδρίασε χθες, Τρίτη, και θα συνεδριάσει και αύριο, Πέμπτη, ώστε να καθορίσει το εύρος και τη διάρκεια των απεργιακών της κινητοποιήσεων.

    Εξάλλου, αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντησητης πολιτικής ηγεσίας τουυπουργείου Παιδείαςμε το διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ.

    [03] «Δεν δωροδοκήθηκα» επανέλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Με διαξιφισμούς ολοκληρώθηκε νωρίτερα η απολογία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, κεντρικού κατηγορούμενου στην μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς με παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας.

    Η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει ήδη προχωρήσει στις απολογίες άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος», που ενεπλάκησαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην όλη διαδικασία απόκρυψης μεγάλων χρηματικών ποσών τα οποία φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1.

    Κατά την εξέταση του κ. Τσοχατζόπουλου από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής υπήρξε ένταση με αφορμή και πάλι ερωτήσεις που του υπέβαλαν σχετικά με αναφορές στα κατασχεθέντα χειρόγραφα που βρέθηκαν στο γραφείου του. Ο πρώην υπουργός επανέλαβε τη θέση του ότι οι επίμαχες σημειώσεις αποτελούν προσωπικά δεδομένα και ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις που αναφέρονται σε αυτές.

    [04] Έρευνα για την εξαφάνιση 502 παιδιών Αλβανών Ρομά από το Ίδρυμα Αγία Βαρβάρα

    Αίτημα προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές έχει υποβάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για όλα τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση της εξαφάνισης 502 παιδιών Αλβανών Ρομά από το κρατικό ίδρυμα Αγία Βαρβάρα.

    Όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή «μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε να ενημερωθεί διεξοδικά γι' αυτό το ιδιαιτέρως ευαίσθητο, ζήτημα» και «ήδη, ζήτησε να πληροφορηθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αν για το ζήτημα έχει κινηθεί οποιαδήποτε ποινική διαδικασία και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή».

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη, που επικαλούνταν παρατηρήσεις για την Ελλάδα από την Επιτροπή του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων την 1η Ιουνίου 2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 August 2013 - 12:30:21 UTC