Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ουδείς εκπαιδευτικός περισσεύει» τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Γκιουλέκας
  • [02] Με εντάσεις και διαξιφισμούς συνεχίζεται η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [03] Βουλή: Στην ΕΕ το πόρισμα για το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη
  • [04] Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον ΥΜΑ-Θ, Θεοδ. Καράογλου, για τη ΔΕΘ

  • [01] «Ουδείς εκπαιδευτικός περισσεύει» τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Γκιουλέκας

    «Φροντίζουμε η νέα σχολική χρονιά να βρει όλα τα σχολεία πανέτοιμα, να λειτουργήσουν κανονικά από την πρώτη ημέρα και σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, και προσθέτει: «Αυτοί που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πληρώσουν τα σπασμένα είναι τα ελληνόπουλα, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες, που σε λίγες ημέρες θα πάνε στα σχολεία τους».

    Αναφερόμενος στις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ο κ. Γκιουλέκας τονίζει ότι «πριν γίνει διάλογος για όλα τα θέματα της Παιδείας το να προαναγγέλλονται απεργιακές κινητοποιήσεις είναι ένα σχήμα πρωθύστερο».

    Το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει προσπάθεια, ώστε -όπως λέει ο υφυπουργός- «να μη χάσει κανείς εκπαιδευτικός τη δουλειά του».

    «Ουδείς εκπαιδευτικός περισσεύει» σημειώνει και προσθέτει: «Εμείς βλέπουμε όλους τους εκπαιδευτικούς ως συμβούλους, ως λειτουργούς, που προετοιμάζουν τη νέα γενιά, άρα τη νέα Ελλάδα. Γι αυτόν τον λόγο θέλουμε σε κάθε περίπτωση να κατοχυρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη θέση τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το μέλημά μας είναι να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Δεν έχουμε τέτοιο περιθώριο στην πατρίδα μας».

    Εξάλλου,εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι μετατάξεις 4.600 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

    [02] Με εντάσεις και διαξιφισμούς συνεχίζεται η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Με ένταση ξεκίνησε η δεύτερη μέρα απολογίας του Άκη Τσοχατζόπουλου καθώς ο πρώην υπουργός επέμεινε και σήμερα σε αναφορές πολιτικών θεμάτων προκαλώντας τον εκνευρισμό του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον κάλεσε να μιλήσει για την ουσία της υπόθεσης.

    Ο κατηγορούμενος θέλησε να κάνει μια ιστορική διαδρομή απο την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρεου, τη διαδοχή του απο τον Κώστα Σημίτη και τη νύχτα των Ιμιων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου κ. Κατσιάνη ο οποίος του ζήτησε να απαντήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με τις ύποπτες συναλλαγές. Η προτροπή του προέδρου ανέβασε τους τόνους καθώς ο κατηγορούμενος αντέδρασε, επαναλαμβάνοντας οτι είναι θύμα σκευωρίας.

    Όπως ισχυρίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσω της εταιρείας Νόμπιλις απέκτησε το επίμαχο ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγείτου, δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία και αγόρασε το νεοκλασικό με απολύτως νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Είπε επίσης ότι το ακίνητο, τού το συνέστησε ,αρχικά προς ενοικίαση η συγκατηγορούμενή του, λογίστρια, Φρόσω Λαμπροπούλου.

    Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και πάλι στην "επικοινωνιακή καταιγίδα" που έζησαν με τη σύζυγο του μετά την αγορά του επίμαχου ακινήτου. Οπως είπε "υπήρξαν συμφέροντα εκδοτικά-οικονομικά, κομματικά και στη συνέχεια οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια".

    [03] Βουλή: Στην ΕΕ το πόρισμα για το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη

    «Έξι χρόνια μετά τις πυρκαγιές του 2007, τις χειρότερες στην ιστορία της χώρας μας, η ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και η σημερινή συγκυρία θέτει το ελληνικό κράτος ενώπιον των ευθυνών του, καθώς σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να διαθέσει τους εναπομείναντες πόρους με αναλογικότητα και αποτελεσματικότητα». Τα παραπάνω αποτελούν μέρος του πολυσέλιδου πορίσματος της κοινοβουλευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος που παραδόθηκε στα χέρια του προέδρου της Βουλής και αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα από την Ολομέλεια.

    Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πόρισμα

    Το πόρισμα αυτό, για την πορεία αποκατάστασης του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, θα αποσταλεί στον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Γιοχάνες Χαν και έχει περιληφθεί μάλιστα στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος να ενημερώσει για το θέμα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Χρειάστηκαν δεκάδες ώρες συνεδριάσεων με ακροάσεις φορέων και επιστημόνων, αλλά και επιτόπιες αυτοψίες από τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής προτού αυτή διατυπώσει τα συμπεράσματά της. Σημείο αιχμής αποτελεί ο τρόπος που μέχρι τώρα κατανεμήθηκαν τα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών, καθώς -όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής της Βουλής- «η αναλογικότητα δεν τηρήθηκε ως τώρα στην καταβολή των κονδυλίων και δεν έχει αποδοθεί περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

    [04] Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον ΥΜΑ-Θ, Θεοδ. Καράογλου, για τη ΔΕΘ

    Με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου θα συναντηθεί αύριο, στη 1.30 μ.μ., ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η συνάντηση θα γίνει με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, για τα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Εκθεσης. Θα συζητήσουν για την προετοιμασία της επίσκεψης και το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά, καθώς και για τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης στην Αθήνα, πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 August 2013 - 10:30:21 UTC