Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη νίκη με "διπλό" για την Καλλονή
  • [02] Σπίγκελ: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κατασκόπευαν την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
  • [03] Δεκτή έκανε το ΣτΕ αίτηση πτυχιούχου των ΤΕΙ

  • [01] Πρώτη νίκη με "διπλό" για την Καλλονή

    Με ένα πολύ σημαντικό «διπλό» συνδυάσθηκε η πρώτη νίκη της Καλλονής στη Σούπερ Λίγκα, καθώς για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, οι «νεοφώτιστοι» επικράτησαν με 2-0 του Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τα γκολ που έκριναν τον αγώνα, σημείωσαν στο 12ο λεπτό ο Αναστασιάδης και στο 90` ο Γκαρσία.

    Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, επικράτησε άνετα στους «Ζωσιμάδες» του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0. Τα τέρματα για τον «Αγιαξ της Ηπείρου» πέτυχαν οι Τσάβες (23`) και Ιλιτς (43`).

    Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε η Ξάνθη, που επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στο τοπικό ντέρμπι που έγινε στα Πηγάδια. Ο Εστέμπαν Σολάρι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πέτυχε το μοναδικό γκολ σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.

    Ισόπαλοι αναδείθηκαν Πλατανιάς και Αστέρας Τρίπολης (1-1) στα Χανιά σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Πλατανιάς άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Ναζλίδη στο 3ο λεπτό ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μπαράλες στο 47΄. Να σημειωθεί ότι ο Αστέρας αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 9ο λεπτό, μετά την αποβολή του Λισγάρα με δεύτερη κίτρινη.

    [02] Σπίγκελ: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κατασκόπευαν την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

    Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ είχε βάλει κοριό στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ανέφερε σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

    Επικαλούμενο μυστικά έγγραφα των ΗΠΑ που περιήλθαν στην κατοχή του φυγά, πρώην συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, το Σπίγκελ ανέφερε πως τα αρχεία δείχνουν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκόπευαν συστηματικά άλλα κράτη και θεσμούς.

    Σύμφωνα με το Σπίγκελ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η εδρεύουσα στη Βιένη Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ ήταν ανάμεσα στους στόχους των πρακτόρων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

    [03] Δεκτή έκανε το ΣτΕ αίτηση πτυχιούχου των ΤΕΙ

    To Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή αίτηση πτυχιούχου των ΤΕΙ του τομέα Μηχανικών- Ηλεκτρολόγων, και αναίρεσε απόφαση του διοικητικού Εφετείου, το οποίο είχε απορρίψει αγωγή του για χρηματική ικανοποίηση από το Δημόσιο λόγω ηθικής του βλάβης. Ο αιτών προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο πριν από περίπου δέκα χρόνια αξιώνοντας αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω παραλείψεως των οργάνων του δημοσίου να εκδώσουν τα αναγκαία προεδρικά διατάγματα για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ και ειδικότερα του Μηχανικών- Ηλεκτρολόγων. Αντίστοιχες αιτήσεις είχαν υποβληθεί και από άλλους πτυχιούχους άλλων τομέων των ΤΕΙ κατά της παράλειψης έγκαιρης έκδοσης παρόμοιων διαταγμάτων όταν το ΣτΕ στο παρελθόν είχε ακυρώσει τα τότε ισχύοντα διατάγματα για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

    Ο αιτών υποστήριζε με την αγωγή του ότι με την παράλειψη και καθυστέρηση του δημοσίου, περιορίστηκε η επαγγελματική του δραστηριότητα και το διοικητικό Πρωτοδικείο του επιδίκασε αποζημίωση 8.500 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 August 2013 - 18:30:21 UTC