Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλι Ρεν: H Γαλλία να σταματήσει να αυξάνει τους φόρους
  • [02] «Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο μεσοπρόθεσμο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές»
  • [03] Παραπέμπει σε λαγό, αλλά είναι σκιουράκι
  • [04] Σ. Κεδίκογλου: «Τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός»
  • [05] Συρία: Το Μέτωπο Αλ - Νόσρα υπόσχεται εκδίκηση μετά την επίθεση με χημικά όπλα
  • [06] Ο Άρμστρονγκ έφτασε σε συμβιβασμό με τους "Sunday Times"

  • [01] Όλι Ρεν: H Γαλλία να σταματήσει να αυξάνει τους φόρους

    Η Γαλλία έχει φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορεί πια να αυξήσει τους φόρους χωρίς να βλάψει την ανάπτυξη και να έχει κόστος σε θέσεις εργασίας, αναφέρει ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Όλι Ρεν σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.

    Το Ρόιτερς σημειώνει πως τα σχέδια του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ να αφαιρέσει άλλα 6 δισεκ. ευρώ από την οικονομία με φόρους, τους οποίους προβλέπει στον προϋπολογισμό του 2014, έχουν εξοργίσει επιχειρήσεις και νοικοκυρικά και έκαναν το ΔΝΤ να προειδοποιήσει πως περαιτέρω αυξήσεις των φόρων μπορεί να καταστρέψουν την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

    Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Λε Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς", ο Ρεν επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται από την κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν προχωρούν αρκετά ούτε εφαρμόζονται αρκετά γρήγορα.

    Όταν ερωτήθηκε αν οι αυξήσεις των φόρων θα πρέπει να σταματήσουν, ο Ρεν δήλωσε:

    "Οπωσδήποτε. Οι αυξήσεις φόρων στη Γαλλία έφτασαν στο μοιραίο σημείο. Η επιβολή νέων φόρων θα έσπαγε την ανάπτυξη και θα επιβάρυνε την απασχόληση. Η δημοσινονική πειθαρχία πρέπει να φέρει μείωση στις δημόσιες δαπάνες και όχι νέους φόρους".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] «Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο μεσοπρόθεσμο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές»

    Πρόωρη θεωρεί κάθε συζήτηση για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός τραπεζίτης, μέλος της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ" και εκτιμά ότι "οι επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για μια μείωση του χρέους δεν βοηθούν". Κατά την άποψή του, η ανακοίνωση του Eurogrpoup της 27ης Νοεμβρίου 2012 απαντά τόσο στο θέμα της μείωσης χρέους, όσο και στα περι τρίτου πακέτου βοήθειας.

    Ο κ. Άσμουσεν θεωρεί σημαντικό το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού για τα έτη 2015-2016. «Πρέπει να δούμε πόσο μεγάλο θα είναι και να συζητήσουμε πως θα καλυφθεί στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο μεσοπρόθεσμο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές» λέει ο Γερμανός τραπεζίτης και τονίζει: «Κατανοώ τη δύσκολη πολιτική κατάσταση και τη μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά, οπως προανέφερα, δεν πρέπει κάποιος να γκρεμίσει όσα έχουν επιτευχθεί με τόση "πολιτική οδύνη" ως σήμερα».

    Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, σημειώνει ότι «πολλά έχουν γίνει και πολλά απομένουν να γίνουν», παραδέχεται ότι τα «επίπεδα ανεργίας είναι απαράδεκτα», σημειώνει ότι οι προσπάθειες πρέπει να εστιαστούν στις διαρθρωτικές αλλαγές και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους», ενώ εκτιμά ότι «ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα εφικτός», όπως και αυτός για «χαμηλό, αλλά θετικό ρυθμό ανάπτυξης το επόμενο έτος».

    Τέλος, ο κ. Άσμουσεν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου του εφησυχασμού για την ευρωζώνη, μετά τις πρόσφατες θετικές ενδείξεις για έξοδο από την κρίση, πιστεύει ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι αναγκαία για την τρόικα, ενώ αναφερόμενος στην τραπεζική ένωση, την χαρακτηρίζει ως «τη μεγαλύτερη θεσμική αλλαγή μετά την εισαγωγή του ευρώ».

    Στο μεταξύ, "αναπόφευκτη" θεωρεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γερμανός οικονομολόγος και σύμβουλος του Β. Σόιμπλε, Γιόργκ Ρόχολ, μιλώντας στη "Realnews".

    «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, κατά την αποψή μου» σημειώνει και τονίζει ότι «το τρέχον επίπεδο του χρέους είναι πολύ υψηλό και θα συνεχίσει να αυξάνεται, παρά την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα με το πρωτογενές πλεόνασμά της, δηλαδή τον κρατικό προϋπολογισμό της, χωρίς τις πληρωμές τόκων. Όμως ακόμη και με ένα ένα σημαντικό κούρεμα, για παράδειγμα, του μισού της χρέους, η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει το πρωτογενές πλεόνασμά της προκειμένου να είναι σε θέση να επωμιστεί το επίπεδο του χρέους της μετά από μια αναδιάρθρωση».

    [03] Παραπέμπει σε λαγό, αλλά είναι σκιουράκι

    Ενα μικρό σκιουράκι, που το όνομά του παραπέμπει σε... λαγό, αποτελεί μόνιμο κάτοικο του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, όπου κάνει εμφανή την παρουσία του, με τα λαγούμια που σκάβει στο έδαφος.

    Ο λαγόγυρος (Spermophilus citellus), είδος που θεωρείται στην Ελλάδα - αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου συναντάται - τρωτό, είναι ένας εδαφοσκίουρος που επιλέγει περιοχές με χαμηλή βλάστηση και καλή αποστράγγιση, όπως λιβάδια, στέπες, πεδιάδες ή ακόμη και περιοχές με ανθρωπογενή δραστηριότητα.

    Εντοπίστηκε και στο Εθνικό Πάρκο, όπου, τις τελευταίες μέρες, επιστήμονες του Φορέα Διαχείρισης πραγματοποιούν εξόρμηση για να μελετήσουν τον πληθυσμό του, σε συνέχεια έρευνας που εκπόνησε, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης, η τελειόφοιτη της Σχολής Βιολογίας του ΑΠΘ Δήμητρα - Λήδα Ράμμου, πριν από δύο χρόνια.

    Ο ελληνικός πληθυσμός του λαγόγυρου είναι από τους σημαντικότερους, καθώς μπορεί να εμφανίζει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτόν των βορειότερων πληθυσμών. "Συμπερασματικά, στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα υπάρχουν αποικίες λαγόγυρων, που το μέγεθός τους και η πιθανότητα για επιβίωση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη παρουσία. Ο κύριος λόγος της υποβάθμισης του πληθυσμού οφείλεται στην καταστροφή των ενδιαιτημάτων και στην εντατικοποίηση και επέκταση των καλλιεργειών.

    [04] Σ. Κεδίκογλου: «Τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

    «Ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων» θα φέρει η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, η οποία αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στη Realnews και επαναλαμβάνει ότι «η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, λόγω της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα προστατευθούν πλήρως. Αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση».

    Τονίζει ακόμα, πως είναι βέβαιο, ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για το θέμα, «θα έχει τη υποστήριξη των βουλευτών».

    Σε ερώτηση για τους εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διαμηνύει ότι τα σχολεία «δεν είναι τσιφλίκι κανενός» και υπογραμμίζει ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα στην Παιδεία, δεν μπορεί να κρατάς κλειστά τα σχολεία. Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου».

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ξαναχρησιμοποιήσει το όπλο της πολιτικής επιστράτευσης, ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνει ότι σταθερός γνώμονας «είναι η προστασία της κοινωνίας και η τήρηση της νομιμότητας», προσθέτει ότι «οι ενέργειες της κυβέρνησης αποβλέπουν στο να αποφευχθούν νέες αναστατώσεις και αναταραχές, είτε στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, είτε σε άλλους τομείς του δημοσίου βίου» και συμπληρώνει: «περιμένουμε από τους συνδικαλιστές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να επιδείξουν υπευθυνότητα και να αποφύγουν απειλές του τύπου "θα κάνω τη χώρα Κούγκι"»

    Ο κ. Κεδίκογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με την στάση και τον τρόπο που πολιτεύεται, ποντάρει στην πολιτική αστάθεια και την ακυβερνησία» και ότι «συντάσσεται με κάθε είδους παραβατικότητα».

    [05] Συρία: Το Μέτωπο Αλ - Νόσρα υπόσχεται εκδίκηση μετά την επίθεση με χημικά όπλα

    Το Μέτωπο Αλ-Νόστρα που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα και το οποίο μάχεται κατά του συριακού καθεστώτος, υποσχέθηκε να πάρει εκδίκηση στα χωριά των αλαουιτών, από τους οποίους προέρχεται η οικογένεια του Μπασάρ αλ-'Ασαντ, μετά την επίθεση με χημικά όπλα την Τετάρτη κοντά στη Δαμασκό.

    "Τα χωριά των αλαουιτών θα πληρώσουν το τίμημα για κάθε πύραυλο με χημικά που έπληξε τους αδελφούς μας", τονίζει ο ηγέτης της οργάνωσης, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζολάνι, σε μήνυμά του που αναρτήθηκε σε ισλαμικές ιστοσελίδες.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] Ο Άρμστρονγκ έφτασε σε συμβιβασμό με τους "Sunday Times"

    Ο Λανς Άρμστρονγκ έφτασε σε συμφωνία για συμβιβασμό με τους "Sunday Times", που είχαν μηνύσει τον Αμερικανό για περίπου ένα εκατομμύριο λίρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εφημερίδα. «Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια μακρά νομική μάχη ανάμεσα σε αυτήν την εφημερίδα και το πεσμένο είδωλο» τονίζουν χαρακτηριστικά οι "Sunday Times".

    Η εφημερίδα αναγκάστηκε το 2006 να καταβάλει 300.000 λίρες στον Άρμστρονγκ, προκειμένου να «κλείσει» τη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη, η οποία είχε αρχίσει δύο χρόνια νωρίτερα, όταν σε δημοσιευμένο άρθρο της αμφισβητούσε τις νίκες του Αμερικανού στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Όμως, από τη στιγμή που ο 41χρονος τιμωρήθηκε πέρυσι με διά βίου αποκλεισμό και αφαιρέθηκε από το παλμαρέ του ο αριθμός ρεκόρ των επτά επιτυχιών στον Γύρο της Γαλλίας, επειδή έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, η εφημερίδα απαίτησε την επιστροφή του εν λόγω ποσού με τόκο, καθώς και τα έξοδα που κατέβαλε για να υποστηρίξει τις θέσεις της στην υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 August 2013 - 10:30:25 UTC