Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τετράωρη στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία
  • [02] Μπαν Κι Μουν: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η πιθανή χρήση χημικών στη Συρία
  • [03] Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με 16 συλλήψεις στη δυτική Μεσσηνία
  • [04] ΗΠΑ: Εσωτερικό θέμα της Αιγύπτου η υπόθεση Μουμπάρακ, να απελευθερωθεί ο Μόρσι
  • [05] Νέος ομαδικός βιασμός στην Ινδία
  • [06] Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους στο Λίβανο σε αντίποινα για πυραυλικές επιθέσεις
  • [07] Ένα εκατομμύριο τα παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία

  • [01] Τετράωρη στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας, κάνοντας λόγο για απολύσεις και κλείσιμο νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης επαναλαμβάνει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για σήμερα, τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από 11πμ. έως 3μμ., και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας.

    Την κινητοποίηση των εργαζομένων στηρίζει, με απόφασή της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που κάνει λόγο για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο ΕΣΥ μέσω της κινητικότητας, η οποία, όπως υποστηρίζει, θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις.

    «Είναι εγκληματικό να διαλύονται νοσοκομεία και εκατοντάδες κλινικές του ΕΣΥ, όταν η προσέλευση ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας υπερβαίνει το 40%, όταν είναι κλειστά 170 κρεβάτια ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και κινδυνεύουν κάθε μέρα 40 διασωληνωμένοι ασθενείς που μένουν εκτός Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας, όταν η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνά πολλές φορές τις οκτώ ώρες και όταν το ραντεβού σε Τακτικά Ιατρεία του ΕΣΥ ξεπερνά, σε ορισμένες περιπτώσεις και τον ένα χρόνο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.

    Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα συνεδριάσουν τα όργανα της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων.

    [02] Μπαν Κι Μουν: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η πιθανή χρήση χημικών στη Συρία

    Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία, εάν και εφόσον αποδειχθεί, συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» που θα έχει «σοβαρές συνέπειες», δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν από τη Σεούλ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

    «Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων, οπουδήποτε, από οποιονδήποτε, και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Ένα τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας θα έχει σοβαρές συνέπειες για αυτόν που το διέπραξε », είπε ο επικεφαλής του ανώτατου διεθνούς οργανισμού.

    Μια ομάδα επιθεωρητών του ΟΗΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Συρία και ο Μπαν Κι Mουν κάλεσε τις αρχές της χώρας να συνεργαστουν σε μια έρευνα για τις επιθέσεις αυτές, που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν κοντά στη Δαμασκό.

    Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε προχθές Τετάρτη το καθεστώς ότι σκότωσε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό. Η κυβέρνηση το αρνείται επισήμως.

    Σημειώνεται πως ανώτεροι διπλωμάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, θα συναντηθούν στη Χάγη την επόμενη Τετάρτη, για να εξετάσουν λύσεις για την πιθανότητα λήξης του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος, Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με 16 συλλήψεις στη δυτική Μεσσηνία

    Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, των Γαργαλιάνων και της δυτικής Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, ελέγχθηκαν 255 άτομα και 161 οχήματα.

    Προσήχθησαν συνολικά 60 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 16 άτομα, τα οποία κατηγορούνται ένας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ένας για ληστεία, δύο για ναρκωτικά, ένας για παράνομη κατοχή όπλου, ένας για καταδικαστικά έγγραφα, τρεις για στέρηση αδειών λειτουργίας καταστημάτων, τρεις για προσφορά παράνομης εργασίας και 4 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

    Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 45 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και τρεις παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν μία αστυνομική ράβδος, μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς και δύο ναρκωτικά χάπια.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    [04] ΗΠΑ: Εσωτερικό θέμα της Αιγύπτου η υπόθεση Μουμπάρακ, να απελευθερωθεί ο Μόρσι

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν την Πέμπτη, ότι η υπόθεση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, που μόλις αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, ενόψει της επαναληπτικής δίκης του για τους θανάτους διαδηλωτών, είναι εσωτερικό θέμα της Αιγύπτου. Όσον αφορά τον διάδοχό του Μοχάμεντ Μόρσι, που ανατράπηκε από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι πρέπει να απελευθερωθεί.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει επικριθεί έντονα για αρκετές ημέρες από το διεθνή Τύπο, σχετικά με τη στάση του, στις φαινομενικά παράδοξες καταστάσεις του Χόσνι Μουμπάρακ και του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Ο πρώτος ανατράπηκε τον Φεβρουάριο του 2011, δικάστηκε, καταδικάστηκαν και φυλακίστηκε πριν τελικά αποφασιστεί να τεθεί σε «κατ 'οίκον» περιορισμό στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Κάιρο. Ο δεύτερος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος από την άνοιξη του 2012, καθαιρέθηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου και κρατείται σε απομόνωση.

    «Όσον αφορά τη δίκη του Μουμπάρακ, έχουμε δηλώσει από καιρό ότι είναι μια εγχώρια νομική υπόθεση» ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι. Για την περίπτωση του κ. Μόρσι, «η θέση μας παραμένει ίδια, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία για την απελευθέρωσή του», είπε η κα Ψάκι.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [05] Νέος ομαδικός βιασμός στην Ινδία

    Μια 20χρονη φωτορεπόρτερ έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην ινδική πόλη Μουμπάι (πρώην Βομβάη), ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ένα έγκλημα που φέρνει στο νου μια παρόμοια επίθεση, το Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί, η οποία είχε οδηγήσει σε πανεθνικές διαμαρτυρίες και την αναθεώρηση των νόμων της χώρας για τον βιασμό. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, το βράδυ και έχει προκαλέσει κατακραυγή στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί χρήστες δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός ότι συνέβη στο Μουμπάι, μια πόλη που θεωρείται η ασφαλέστερη στην Ινδία για τις γυναίκες.

    Η γυναίκα εισήχθη σε νοσοκομείο στο νότιο Μουμπάι, ανακοίνωσε η αστυνομία."Ουδείς έχει συλληφθεί ως τώρα", δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος που ασχολείται με την υπόθεση. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σ' ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο υφαντουργίας στο Λόουερ Παρέλ, μια πρώην βιομηχανική περιοχή που είναι τώρα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες συνοικίες της πόλης, με πολυτελή διαμερίσματα, εμπορικά κέντρα και μπαρ. Η γυναίκα βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή μαζί με έναν άνδρα συνάδελφό της.

    Η ασφάλεια των γυναικών στην Ινδία έγινε θέμα διεθνούς ενδιαφέροντος μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σ' ένα εν κινήσει λεωφορείο, τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί, που οδήγησε χιλιάδες Ινδούς να διαμαρτυρηθούν διαδηλώνοντας στους δρόμους. Η φοιτήτρια υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους στο Λίβανο σε αντίποινα για πυραυλικές επιθέσεις

    Πολεμικά αεροσκάφη του Ισράηλ βομβάρδισαν στόχο ή στόχους στο Λίβανο την Παρασκευή, σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλων κατά της ισραηλινής επικράτειας από την πλευρά του Λιβάνου, ανέφερε ένας ισραηλινός εκπρόσωπος.

    Μια ισραηλινή στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι βομβαρδίστηκε μια «περιοχή της τρομοκρατίας» κοντά στην πόλη Νααμέχ, που βρίσκεται μεταξύ Βηρυτού και Σιδώνας, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Η ισραηλινή επικράτεια δέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης, μία σειρά επιθέσεων με ρουκέτες. Από τις πυραυλικές επιθέσεις δεν υπήρξαν θύματα, αλλά αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι ότι πιθανώς ισλαμιστές που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα, να ετοιμάζονται για ένα καινούργιο μέτωπο σύγκρουσης με το εβραϊκό κράτος.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [07] Ένα εκατομμύριο τα παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία

    Ο αριθμός των παιδιών που έχουν γίνει πρόσφυγες στο εξωτερικό εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Συρία έφθασε σήμερα το ένα εκατομμύριο, ενώ άλλα δύο εκατομμύρια είναι εκτοπισμένα στο εσωτερικό της χώρας τους, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

    "Αυτό το εκατομμυριοστό παιδί πρόσφυγας δεν είναι ένας αριθμός όπως οι άλλοι, είναι ένα πραγματικό παιδί, ξερριζωμένο από την εστία του, ίσως ακόμη κι από την οικογένειά του, αντιμέτωπο με τη φρίκη", δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού (UNICEF) Άντονι Λέικ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.

    Τα παιδιά αποτελούν τουλάχιστον το ήμισυ του συνόλου των Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με τους αριθμούς του ΟΗΕ.

    Τα περισσότερα έχουν βρει καταφύγιο στο Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο, όμως είναι ολοένα και περισσότερα αυτά που καταφεύγουν στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.

    Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή των συγκρούσεων, πριν από δύο χρόνια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 7.000 παιδιά.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 August 2013 - 6:30:22 UTC