Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Έλεγχος "πόθεν έσχες" στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
  • [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,55 δισ. ευρώ στο επταμήνο
  • [03] Οι αλλαγές για το Νέο Λύκειο
  • [04] "Συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων"
  • [05] Σε προληπτική κράτηση ο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων
  • [06] Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου
  • [07] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε αποθήκη στον Γέρακα

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Έλεγχος "πόθεν έσχες" στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

    Την επέκταση του ελέγχου «πόθεν έσχες» και στους γιατρούς που συνταγογραφούν για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά τους διοικητές των νοσοκομείων, καθώς και την απογραφή ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ τον Σεπτέμβριο, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ο υπουργός κατήγγειλε περιπτώσεις γιατρών που εκτελούν όλες τις συνταγές σε ένα φαρμακείο ή γράφουν φάρμακα μόνο μίας εταιρείας, σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 75% και οι ίδιοι βρίσκονται δύο και τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο των γιατρών ίδιας ειδικότητας, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

    Εξάλλου, τη μνημονιακή δέσμευση, που ψηφίσθηκε τον Νοέμβριο του 2012 και προβλέπει τη συμμετοχή με 25 ευρώ στο κόστος νοσηλείας εάν κάποιος κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο θα συζητήσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με την τρόικα στη σχετική διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου.

    Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το εισιτήριο πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία των πέντε ευρώ δεν πρόκειται να αυξηθεί.

    Η μνημονιακή δέσμευση των 25 ευρώ θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2014 και σύμφωνα με τον υπουργό το ζήτημα απασχολεί το υπουργείο Υγείας προς την κατεύθυνση προστασίας τουλάχιστον των οικονομικά αδυνάτων.

    [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,55 δισ. ευρώ στο επταμήνο

    Στα 2,55 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα επταμήνου σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.929 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 13.216 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7.528 εκατ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.555 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3.083 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3.141 εκατ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 30.788 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2.292 εκατ. ευρώ ή 8% έναντι του στόχου του επταμήνου 2013 (28.496 εκατ. ευρώ).

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26.851 εκατ. ευρώ, 735 εκατ. ευρώ ή 2,8%, υψηλότερα έναντι του στόχου του επταμήνου (26.116 εκατ. ευρώ).

    Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 32.717 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3.307 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (36.024 εκατ. ευρώ).

    [03] Οι αλλαγές για το Νέο Λύκειο

    Έληξε, σήμερα το μεσημέρι, η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο, το οποίο είχε δοθεί στη δημοσιότητα γι' αυτόν τον σκοπό στις 10 Αυγούστου.

    Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για τους μαθητές της Α' Λυκείου.

    Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι μαθητές της Α' Λυκείου θα διδάσκονται μόνο μαθήματα γενικής παιδείας, ενώ οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων κατεύθυνσης θα αυξάνονται προοδευτικά στη Β' και τη Γ' Λυκείου.

    Επίσης, τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων μειώνονται από έξι σε τέσσερα, ενώ στον Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα συνυπολογίζεται η βαθμολογία του μαθητή και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

    Στις δέκα ημέρες που είχε αναρτηθεί το νομοσχέδιο σε ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας εστάλησαν, από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, 3.820 σχόλια.

    Οι περισσότερες ενστάσεις προέρχονται από καθηγητές της Πληροφορικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ως μάθημα επιλογής που γίνεται πλέον, το μάθημα της Πληροφορικής εξαφανίζεται ουσιαστικά από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Διαβάστε επίσης:

    Στις 30 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ -ΤΕΙ

    [04] "Συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων"

    "Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΤΑΙΠΕΔ δεν αποτελούν λόγο για να υπάρξει η οποιαδήποτε καθυστέρηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας" επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ιωάννης Εμίρης.

    Το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, έχει ήδη αποφέρει 3,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος και αλλάζει τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της χώρας συνολικότερα, βάζοντας την σε αναπτυξιακή τροχιά, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Εμίρης.

    "Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την αξιοποίηση της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO). Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται η έναρξη αξιοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ καθώς και της Εγνατίας Οδού ενώ αναμένονται οι δεσμευτικές προτάσεις σε μια σειρά από διαγωνισμούς (ΕΥΑΘ, ΟΔΙΕ, Παλιούρι, Ελληνικό, Αφάντου, Ξενία, το Cluster της Μαρίνας Αλίμου, Μαρίνα της Πύλου και Μαρίνα της Χίου). Συνολικά ήδη περισσότερα από 23 έργα είναι σε εξέλιξη, εκ των οποίων 8 έχουν ολοκληρωθεί και για 15 να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες,τονίζει κ. Εμίρης.

    [05] Σε προληπτική κράτηση ο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων

    Ο πνευματικός ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μπαντίε ετέθη σήμερα υπό προληπτική κράτηση για ένα 15ήμερο για «παρακίνηση σε δολοφονία» διαδηλωτών, οι οποίοι τάσσονταν εναντίον του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι -ο οποίος προέρχεται από την Αδελφότητα-, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

    Ο Μπαντίε, ο οποίος φυγοδικούσε από τις 3 Ιουλίου, οπότε εκδηλώθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μόρσι, συνελήφθη στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στο Κάιρο κι η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στη δικάσιμο αναμένεται να προσαχθεί μαζί με δύο υπαρχηγούς του, οι οποίοι επίσης κρατούνται.

    [06] Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

    Για "όλα τα θέματα" συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη. Η συνάντηση των δύο αρχηγών έγινε μετά την κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε θα συζητήσουν για το θέμα των πλειστηριασμών.

    [07] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε αποθήκη στον Γέρακα

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αποθήκη ηλεκτρικών συστημάτων στον Γέρακα. Στην περιοχή υπάρχουν ακόμα πυκνοί μαύροι καπνοί, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 August 2013 - 16:30:22 UTC