Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γερμανία: Ο ένοπλος απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο
  • [02] Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ την Τετάρτη για την Αίγυπτο
  • [03] Δύο νεκροί σε πυρκαγιά στην Καλλιθέα
  • [04] Σ. Μπερλουσκόνι: Θα παραμείνω αρχηγός της κεντροδεξιάς
  • [05] Ομογενείς υποψήφιοι στην Αυστραλία
  • [06] Δ. Στρατούλης: Κοροϊδεύουν τον λαό
  • [07] Αντιδρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην πρόταση Κορκίδη
  • [08] Αδ. Γεωργιάδης: Η κινητικότητα θα προχωρήσει κανονικά

  • [01] Γερμανία: Ο ένοπλος απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο

    Ο ένοπλος, ο οποίος είχε συλλάβει νωρίτερα σήμερα τρεις ομήρους στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ στη Βαυαρία, απελευθέρωσε ένα από αυτούς, τον αντιδήμαρχο Ζεπ Μίσλμπεκ, έκανε γνωστό η τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

    Δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά πληροφορία για τους άλλους δύο ομήρους, που πιστεύεται ότι είναι μια υπάλληλος στην υποδοχή του αντιδημάρχου και άλλος ένας εργαζόμενος στον δήμο.

    [02] Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ την Τετάρτη για την Αίγυπτο

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν την κατάσταση στην Αίγυπτο και να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η απόφαση ελήφθη με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης των πρεσβευτών των χωρών μελών της ΕΕ που είναι αρμόδιοι για τα θέματα ασφαλείας, ενώ συνεχίζεται η κρίση ανάμεσα στον αιγυπτιακό στρατό και τους οπαδούς του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

    [03] Δύο νεκροί σε πυρκαγιά στην Καλλιθέα

    Δύο νεκρά άτομα ανασύρθηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε διαμέρισμα στην οδό Αγίων Πάντων 40 στην Καλλιθέα.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η κλήση για την ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε στις 15.59, πιθανότατα από κάποιο γείτονα που αντιλήφθηκε την πυρκαγιά καθώς υπήρχε πολύς καπνός στην περιοχή.

    Ο άνδρας και η γυναίκα, πιθανότατα ηλικιωμένοι, έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, πριν την επέμβαση της πυροσβεστικής.

    Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

    [04] Σ. Μπερλουσκόνι: Θα παραμείνω αρχηγός της κεντροδεξιάς

    Τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει αρχηγός της ιταλικής κεντροδεξιάς απηύθυνε στους υποστηρικτές του μέσω Facebook ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    «Εγώ δεν το βάζω κάτω, αντέχω. Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα παραμερίσω, ότι θα παραμείνω αρχηγός της κεντροδεξιάς» έγραψε ο Μπερλουσκόνι στην προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο αυτό κοινωνικής δικτύωσης.

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «θα υπηρετήσει μέχρι τέλους το συμφέρον των Ιταλών» και ζήτησε, παράλληλα, από τα μέλη του κόμματός του «να προχωρήσουν με θάρρος».

    [05] Ομογενείς υποψήφιοι στην Αυστραλία

    Οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι στις εκλογές για την ανάδειξη νέας βουλής και γερουσίας στην Αυστραλία, που θα γίνουν στις 7 Σεπτεμβρίου, ανέρχονται στους 17.

    Εκτιμάται ότι θα επανεκλεγούν οι τρεις ομογενείς βουλευτές και οι δυο γερουσιαστές ενώ κάποιες πιθανότητες έχουν και άλλοι ομογενείς υποψήφιοι.

    Συγκεκριμένα σχεδόν σίγουρη θεωρείται η επανεκλογή:

  • Στην έδρα Κόλγουελ της Βικτώριας της Μαρία Βαμβακινού με το Εργατικό κόμμα.

  • Στην έδρα Ίντι της ίδιας πολιτείας της Σοφίας Μιραμπέλα-Πανοπούλου η οποία , παρά τις σχετικές ανησυχίες που διατυπώθηκαν μάλλον θα την διατηρήσει και αν κερδίσει ο Συνασπισμός τις εκλογές θα αναλάβει και υπουργείο στην κυβέρνηση 'Αμποτ.

  • Στην έδρα Χάϊντμαρς υποψήφιος του Εργατικού κόμματος είναι ο Στιβ Γεωργανάς ο οποίος έστω και δύσκολα αναμένεται να επανεκλεγεί.

    [06] Δ. Στρατούλης: Κοροϊδεύουν τον λαό

    Ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «κοροϊδεύουν τον λαό» με ανακοίνωση δήθεν μέτρων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

    Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του κόμματος Δ. Στρατούλης, σχετικά με τα μέτρα και πρόστιμα που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, ο υπουργός Εργασίας προσπαθεί με ληγμένες ασπιρίνες να γιατρέψει τον κοινωνικό και οικονομικό καρκίνο της αδήλωτης, «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις μετέτρεψαν με τις πολιτικές τους σε γενικευμένο φαινόμενο, το οποίο αποτελεί πλέον δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης.

    [07] Αντιδρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην πρόταση Κορκίδη

    Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζόμενους -όχι μόνο του εμπορίου- η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδη για μείωση μισθών 13% για τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

    Η ΟΙΥΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι είναι ακόμα σε ισχύ η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και υποστηρίζει ότι ο κ. Κορκίδης «έρχεται να υπερασπιστεί τις απαιτήσεις της Τρόικας για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής του τσακίσματος των μισθών και της περαιτέρω εξαθλίωσης των εργαζομένων, θέτοντας μάλιστα το γνωστό εκβιαστικό δίλλημα: ή αποδέχεστε μείωση μισθών 13% ή θα εφαρμόσουμε ατομικές συμβάσεις με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις».

    [08] Αδ. Γεωργιάδης: Η κινητικότητα θα προχωρήσει κανονικά

    Το χρονοδιάγραμμα για την κινητικότητα των υγειονομικών υπαλλήλων θα τηρηθεί, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

    Όπως σημείωσε, στις 23 Αυγούστου θα ξεκινήσουν να στέλνονται τα στοιχεία των υπό μετακίνηση και διαθεσιμότητα υπαλλήλων, στις 31 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητά τους και στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι στη νέα τους δουλειά.

    Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία απαντούν με κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της κινητικότητας.

    Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, επειδή «στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προστέθηκαν εκ των υστέρων τα λουκέτα και οι διαθεσιμότητες για να ικανοποιήσει ο υπουργός Υγείας τους δανειστές με περισσότερο «αίμα»».

    Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμιγκ, Σπηλιοπούλειο και Αγία Βαρβάρα, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας και την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, αποφασίστηκε 4ωρη στάση εργασίας 11πμ - 3μμ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 August 2013 - 14:30:22 UTC