Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Στ. Σταυρίδης
  • [02] Σύσκεψη Αντ. Σαμαρά με υπουργούς την Τρίτη
  • [03] Ανήσυχη η Ελλάδα για την κατάσταση στην Αίγυπτο
  • [04] Οι ΑΝΕΛ για το θέμα της άρσης στους πλειστηριασμούς ακινήτων
  • [05] Σε συναγερμό καλεί το ΚΚΕ για την άρση στους πλειστηριασμούς

  • [01] Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Στ. Σταυρίδης

    Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλε ο Στέλιος Σταυρίδης. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

    «Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης.

    [02] Σύσκεψη Αντ. Σαμαρά με υπουργούς την Τρίτη

    Ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Τρίτη στις 10 το πρωί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με όλους τους υπουργούς και όσους γενικούς γραμματείς έχουν υποχρεώσεις και εκκρεμότητες ενόψει της νέας αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου.

    Ήδη την Κυριακή μίλησε με πολλούς από αυτούς και έχουν όλοι ειδοποιηθεί για τη συνάντηση της Τρίτης.

    Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς που έχουν ακόμη εκκρεμότητες, κυρίως στα θέματα των αλλαγών στο δημόσιο, να έχουν κλείσει όλα τα ζητήματα μέχρι το τέλος Αυγούστου ενώ της συνάντησης της Τρίτης αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

    [03] Ανήσυχη η Ελλάδα για την κατάσταση στην Αίγυπτο

    Την έντονη ανησυχία της Ελλάδας και το ισχυρό και διαχρονικό ενδιαφέρον της για την σταθερότητα της φίλης Αιγύπτου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ Φάχμι.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε μάλιστα, στη μεγάλη συμβολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και των Ελληνικών Κοινοτήτων στη ζωή της χώρας, για την ασφάλεια των οποίων εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τις αιγυπτιακές Αρχές.

    Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε στον Αιγύπτιο υπουργό - με τον οποίο είχε συνομιλήσει και πάλι αμέσως μετά το σχηματισμό της σημερινής αιγυπτιακής Κυβέρνησης - ότι η Ελλάδα, μέσα στο πολιτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πάντοτε έτοιμη να συνδράμει τον αιγυπτιακό λαό, ο οποίος συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας με τον ελληνικό.

    Ο κ. Φάχμι, ο οποίος ζήτησε να ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο για την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση της αιγυπτιακής Κυβέρνησης να συγκροτήσει ανεξάρτητη επιτροπή για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

    Ο Αιγύπτιος υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησής του στην τήρηση του οδικού χάρτη για την πλήρη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και τη διενέργεια εκλογών.

    [04] Οι ΑΝΕΛ για το θέμα της άρσης στους πλειστηριασμούς ακινήτων

    «Σπέρνει μνημονιακούς ανέμους και θα θερίσει φθινοπωρινές θύελλες ο κ. Στουρνάρας, καθώς με την πολιτική του στηρίζει για άλλη μια φορά τις τράπεζες, ρίχνοντας όλα τα βάρη στις πλάτες των μικροδανειοληπτών, οι οποίοι με το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στο δρόμο, δημιουργώντας έτσι στρατιές σύγχρονων αστέγων που δεν πρόκειται να δεχθούν παθητικά τη μοίρα τους», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς για το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών ακινήτων και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

    [05] Σε συναγερμό καλεί το ΚΚΕ για την άρση στους πλειστηριασμούς

    Η κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών, ότι η κατοικία των λαϊκών οικογενειών πρέπει να θυσιαστεί για να στηριχτεί η κερδοφορία των τραπεζών, αναδεικνύει την ανάγκη να σημάνει συναγερμός, προκειμένου να μη μείνει κανένας απροστάτευτος στα νύχια των τραπεζών και των δικαστηρίων, αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

    Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, αναφέρει το ΚΚΕ, μπορούν με την οργανωμένη πάλη τους, μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, να υψώσουν ασπίδα προστασίας για όσους απειλούνται, να διεκδικήσουν συνολικότερα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών για οφειλές σε τράπεζες, τα οποία περιλαμβάνονται και στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη βουλή.

    Και αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι τα λαϊκά συμφέροντα δε χωρούν στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος. Ο λαός χρειάζεται να παλέψει για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, όπου η λαϊκή στέγη θα είναι δικαίωμα εξασφαλισμένο για όλες τις οικογένειες και όχι εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι καπιταλιστές σε βάρος του λαού, καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 August 2013 - 16:30:25 UTC