Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίθετοι στην άρση αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας οι Βορειοελλαδίτες βιοτέχνες
  • [02] Σήμερα κηδεύεται ο 19χρονος που σκοτώθηκε μετά την πτώση του από τρόλεϊ στο Περιστέρι
  • [03] Τριακόσια χρόνια ξηρασία προκάλεσαν την πτώση του Μυκηναϊκού πολιτισμού
  • [04] Η μεσογειακή δίαιτα, ασπίδα κατά του διαβήτη
  • [05] To πολύ facebook μειώνει την ικανοποίηση από τη ζωή
  • [06] Ινδία : Βρέθηκε η σορός και τρίτου μέλους του πληρώματος του υποβρυχίου
  • [07] Βραβείο για διακεκριμένο ομογενή δημοσιογράφο
  • [08] Στον τελικό του τριπλούν ο Τσιάμης
  • [09] Στους ημιτελικούς των 200 μέτρων ο Τσάκωνας

  • [01] Αντίθετοι στην άρση αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας οι Βορειοελλαδίτες βιοτέχνες

    Παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για όσο διαρκεί η ύφεση και προώθηση ευνοϊκών ρυθμίσεων των "κόκκινων δανείων", ώστε να πολλαπλασιαστούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησής τους, ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του στη φημολογία περί σταδιακής άρσης της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

    Μεταξύ άλλων, σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του ΒΕΘ τονίζεται πως "πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η προστασία όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας και δεύτερο να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων".

    [02] Σήμερα κηδεύεται ο 19χρονος που σκοτώθηκε μετά την πτώση του από τρόλεϊ στο Περιστέρι

    Στις πέντε το απόγευμα θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία για τον 19χρονο που ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο μετά την πτώση από τρόλεϊ, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

    Συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου.

    Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε έξω από το τρόλεϊ, καθώς βρέθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου να μην έχει πληρώσει εισιτήριο.

    Στο μεταξύ, σήμερα στις 4 το απόγευμα η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου (σταθμός μετρό Περιστέρι) και σε πορεία προς το νεκροταφείο, όπου θα κηδευτεί ο 19χρονος.

    [03] Τριακόσια χρόνια ξηρασία προκάλεσαν την πτώση του Μυκηναϊκού πολιτισμού

    Η κατάρρευση του Μυκηναϊκού και άλλων σημαντικών πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου πριν από περίπου 3.200 χρόνια καλύπτεται με πέπλο μυστηρίου και διάφορες εξηγήσεις έχουν προταθεί γι' αυτή την εξαφάνιση, μεταξύ των οποίων οι αλλαγές στο κλίμα και το περιβάλλον. Μια νέα επιστημονική γαλλο-βελγική έρευνα υποστηρίζει την άποψη ότι η κλιματική αλλαγή και συγκεκριμένα μια παρατεταμένη ξηρασία διάρκειας περίπου 300 ετών ήταν κυρίως υπεύθυνη για την κατάρρευση των Μυκηναίων, των Χετταίων της Ανατολίας και άλλων πολιτισμών της Ύστερης Εποχής του Χαλκού.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ντέιβιντ Κανιέβσκι του Πανεπιστημίου Πολ Σαμπατιέ της Τουλούζης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS ONE, μελέτησαν υπολείμματα γύρης και πλαγκτού, που βρέθηκαν σε διαδοχικά ιζήματα του βυθού μιας αρχαίας λίμνης στη Λάρνακα της Κύπρου, η οποία κάποτε ήταν λιμάνι, αλλά μετά (γύρω στο 1350 πΧ) περικλείστηκε από την ξηρά.

    Μέσω της ανάλυσης των στοιχείων που βρήκαν στη λίμνη, οι ερευνητές δημιούργησαν μια εικόνα για τις διαχρονικές μεταβολές του κλίματος που συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Το βασικό συμπέρασμά τους είναι ότι η κλιματική αλλαγή και κυρίως η χρόνια ξηρασία μετά τον 13ο αιώνα πΧ προκάλεσαν μια σειρά από πολέμους, λιμούς και εσωτερικές αναταραχές, που με τη σειρά τους επέφεραν την κατάρρευση κάποτε ισχυρών και ένδοξων πολιτισμών, μεταξύ των οποίων αυτού που ανθούσε στην προϊστορική Ελλάδα, του Μυκηναϊκού.

    [04] Η μεσογειακή δίαιτα, ασπίδα κατά του διαβήτη

    Μια νέα έρευνα Ελλήνων και Ιταλών επιστημόνων δείχνει ότι η Μεσογειακή διατροφή, παράλληλα με μια δίαιτα με χαμηλούς υδατάνθρακες, μπορεί να προστατεύσει από τον διαβήτη τύπου 2.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Κάρλο Λα Βέκια του Ινστιτούτου Φαρμακολογικών Ερευνών «Μάριο Νέγκρι» του Μιλάνου, την Αντωνία Τριχοπούλου της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και τον Δημήτρη Τριχόπουλο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Diabetologia" της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μελέτης του Διαβήτη, μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου22.300 Ελλήνων, από τους οποίους οι 2.330 εμφάνισαν διαβήτη σε μια περίοδο 11 ετών.

    Η έρευνα έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν με σχετική συνέπεια τη Μεσογειακή διατροφή, είχαν μικρότερη πιθανότητα κατά 12% να εμφανίσουν διαβήτη. Οι άνθρωποι που έτρωγαν τους περισσότερους υδατάνθρακες (υψηλό γλυκαιμικό φορτίο), είχαν 21% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη σε σχέση με όσους κατανάλωναν τους λιγότερους υδατάνθρακες (χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο).

    Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Μεσογειακής διατροφής είναι η χρήση του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, που οδηγεί σε ευνοϊκή υψηλή αναλογία των μονοακόρεστων προς τα κορεσμένα λιπαρά οξέα, πράγμα που έχει ευεργετική επίπτωση στην ευαισθησία του οργανισμού απέναντι στην ινσουλίνη.

    [05] To πολύ facebook μειώνει την ικανοποίηση από τη ζωή

    Το facebook μπορεί να βοηθά τους ανθρώπους, ιδίως τους νεότερους, να επικοινωνήσουν online, όμως παράλληλα υποσκάπτει το αίσθημα ευτυχίας και ικανοποίησης του χρήστη από τη ζωή και τον εαυτό του, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Μάλιστα, όσο πιο μεγάλη χρήση του facebook κάνει κάποιος, τόσο μεγαλύτερες φαίνεται να είναι οι αρνητικές επιπτώσεις για την ψυχολογία του. Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε άλλες, που τον τελευταίο καιρό απομυθοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, αναδεικνύοντας πλέον και τις αρνητικές όψεις τους, πέρα από τις θετικές.

    Το κεντρικό συμπέρασμα ήταν ότι όσο περισσότερο οι νέοι χρησιμοποιούσαν το facebook, τόσο χειρότερα ένιωθαν στη συνέχεια και τόσο περισσότερο το επίπεδο ικανοποίησής τους από τη ζωή έπεφτε. Όμως, όταν οι ίδιοι άνθρωποι είχαν άμεση, πρόσωπο με πρόσωπο, επικοινωνία με τους φίλους τους ή τηλεφωνικά, δεν ανέφεραν την ίδια αρνητική επίπτωση. Αντίθετα, μετά από τις άμεσες, αντί για τις online επαφές, ανέφεραν ότι ένιωθαν καλύτερα.

    [06] Ινδία : Βρέθηκε η σορός και τρίτου μέλους του πληρώματος του υποβρυχίου

    Δύτες του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισαν σήμερα τις σορούς τριών μελών του πληρώματος του υποβρυχίου στο οποίο πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε έκρηξη.

    Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου, τα τρία πτώματα φέρουν εκτεταμένα εγκαύματα, ενώ δεν υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

    Στο ρωσικής κατασκευής υποβρύχιο Sindhurakshak βρίσκονταν 18 ναύτες, περιλαμβανομένων τριών αξιωματικών, όταν σημειώθηκαν εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης Μουμπάι (Βομβάη) νωρίς την Τετάρτη.

    Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία ύστερα από 36 ώρες να φτάσουν σε έναν από τους εσωτερικούς χώρους του υποβρυχίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ναρέντρα Κουμάρ.

    "Τα πτώματα ήταν παραμορφωμένα και εξαιτίας της έκτασης των εγκαυμάτων δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν", πρόσθεσε ο ίδιος και σημείωσε ότι οι σοροί των ναυτών εστάλησαν σε ναυτικό νοσοκομείο για να γίνει η αναγνώριση μέσω DNA. "Η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα πτώματα και οι συνθήκες εντός του υποβρυχίου οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι είναι απίθανο να βρεθεί κάποιος από τους ναύτες ζωντανός", πρόσθεσε ο Κουμάρ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Βραβείο για διακεκριμένο ομογενή δημοσιογράφο

    Με ένα ακόμη βραβείο τιμήθηκε ο διακεκριμένος ομογενής δημοσιογράφος Γιώργος Μεγαλογένης, αυτή τη φορά με το βραβείο λογοτεχνίας του Γραφείο του Αυστραλού πρωθυπουργού, στην κατηγορία δοκίμιο, για το τελευταίο του βιβλίο The Australian Moment.

    Ο Μεγαλογένης, ο οποίος έως πρόσφατα ήταν σχολιαστής στην παναυστραλιανής κυκλοφορίας εφημερίδα The Australian, είχε τιμηθεί και με το κορυφαίο βραβείο της αυστραλιανής δημοσιογραφίας (Walkley Award) για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο.

    [08] Στον τελικό του τριπλούν ο Τσιάμης

    Ο Δημήτρης Τσιάμης προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στη Μόσχα, καθώς στον προκριματικό, είχε καλύτερο άλμα στα 16 μέτρα και 69 εκατοστά. Οι άλλες δύο προσπάθειες του Ελληνα πρωταθλητή, μετρήθηκαν στα 16.06μ και 16.47 μ.

    Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού, σημείωσε ο Γάλλος, Τέντι Τάμγκο με 17 μέτρα και 41 εκατοστά, ενώ οι 12 άλτες που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια του αγωνίσματος, είναι οι εξής:

    Τέντι Τάμγκο (Γαλλία) 17.41 μέτρα

    Γιοάν Ραπινιέ (Γαλλία) 17.39

    Κρίστιαν Τέιλορ (ΗΠΑ) 17.36

    Γουίλ Κλέι (ΗΠΑ) 17.08

    Πέδρο Ριτσάρντο (Κούβα) 17.06

    Μπιν Ντονγκ (Κίνα) 16.98

    Μαριάν Οπρέα (Ρουμανία) 16.91

    Σαμίρ Λαϊνέ (Ταϊτή) 16.87

    Φαμπρίτσιο Σκέμπρι (Ιταλία) 16.83

    Αλεξέϊ Φεντόροφ (Ρωσία) 16.83

    Δημήτρης Τσιάμης (Ελλάδα) 16.69

    Γκαετάν Μπαγιά (Γαλλία) 16.63

    [09] Στους ημιτελικούς των 200 μέτρων ο Τσάκωνας

    Ο Στέφανος Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 200 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στην Μόσχα, καθώς στην 1η προκριματική σειρά κάλυψε την απόσταση σε 20 δεύτερα και 55 εκατοστά.

    Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την 4η θέση στην σειρά του και προκρίθηκε με την δεύτερη από τις τρεις καλύτερες επιδόσεις των δρομέων που δεν εξασφάλισαν απ΄ευθείας το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.

    Παράλληλα, ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ των δρόμων ταχύτητας, Ουσέιν Μπολτ, ήταν εντυπωσιακός στην 7η προκριματική σειρά, καθώς τερμάτισε «περπατώντας» σε 20 δεύτερα και 66 εκατοστά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 August 2013 - 8:30:23 UTC