Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από 250 «κόκκινα» σπίτια στη Φθιώτιδα
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: "Άνθρακες ο θησαυρός"
  • [03] Δεύτερη χειροβομβίδα στην οδό Λαμπράκη
  • [04] Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα της Χαλκιδικής
  • [05] Φωτιά στην Κλεινδιά Ηλείας

  • [01] Πάνω από 250 «κόκκινα» σπίτια στη Φθιώτιδα

    Πάνω από 250 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα από τα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών, τα οποία συνεχίζουν τις αυτοψίες στα χωριά της Φθιώτιδας που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

    Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα τα συνεργεία ενισχύθηκαν ιδιαίτερα με προσωπικό, από άλλα σημεία της Ελλάδας, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών μέχρι αύριο Δευτέρα όπως άλλωστε έχειδιαβεβαιώσει καιτο Υπουργείο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΤΕΕ Ανατ. ΣτερεάςΑποστόλη Καραναστάση, «ο αριθμός των σπιτιών που έχουν πάθει σοβαρές ζημιές και αναμένεται να κριθούν «κόκκινα» τελικά θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 350 σπίτια».

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στα χωριά Ρεγγίνι, Μόδι, Ξυλικοί, Τιθρώνιο, Μενδενίτσα η γη κυριολεκτικά τρέμει ακόμη κάτω από τα πόδια των κατοίκων από την πληθώρα των μετασεισμών.

    Παρά το γεγονός ότι δίνονται καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις από όλη την επιστημονική κοινότητα στους κατοίκους οι περισσότεροι από 300 μετασεισμοί δεν τους αφήνουν να ηρεμήσουν.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: "Άνθρακες ο θησαυρός"

    «Άνθρακες ο θησαυρός» είναι η τελική αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να επενδύσει επικοινωνιακά στο ταξίδι στις ΗΠΑ, αλλά στην ουσία απέτυχε, γιατί ο κ. Σαμαράς ούτε ήθελε ούτε μπορούσε να ψελλίσει τίποτα, όντας ο ίδιος σε ευθεία σύγκρουση με την ελληνική κοινωνία και προσδεδεμένος στο άρμα της κας Μέρκελ και της μνημονιακής λιτότητας».

    Την ίδια στιγμή, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, η μνημονιακή δικομματική κυβέρνηση στέλνει χιλιάδες πολίτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην ανεργία, διαλύει ολόκληρους τομείς του κοινωνικού κράτους και ετοιμάζεται για νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα το φθινόπωρο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αντέχει άλλο και δεν είναι μακριά η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της, με το ταυτόχρονο άνοιγμα νέων δρόμων για μια κυβέρνηση της αριστεράς, κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στο λαό και τον τόπο.

    [03] Δεύτερη χειροβομβίδα στην οδό Λαμπράκη

    Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η οδός Γρ. Λαμπράκη και οι γύρω από αυτήν δρόμοι, οι οποίοι παρέμεναν από το μεσημέρι αποκλεισμένοι, για λόγους ασφαλείας, μετά τον εντοπισμό χειροβομβίδας, της δεύτερης σε διάστημα ενός 24ωρου στην ίδια περιοχή, πάνω σε μοτοσικλέτα.

    Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από πολύωρη επιχείρηση κατάφερε να απομακρύνει από το σημείο την χειροβομβίδα χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε ελεγχόμενη έκρηξη. Παράλληλα, η μοτοσικλέτα μεταφέρεται για έρευνες στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας.

    Όπως έγινε γνωστό, η χειροβομβίδα ήταν δεμένη πάνω σε σταθμευμένη μοτοσικλέτα επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στο ύψος της οδού Επιδαύρου στην Τούμπα. Σε απόσταση αναπνοής, και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Κατσιμίδη, είχε βρεθεί χθες στις 5.30 το απόγευμα άλλη μία χειροβομβίδα. Ένας περαστικός την εντόπισε στο πεζοδρόμιο μπροστά σε κατάστημα.

    Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν και σ' αυτήν την περίπτωση μεγάλη, με τους αστυνομικούς των ΤΕΕΜ να σπεύδουν στην περιοχή προκειμένου να την περισυλλέξουν. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, επρόκειτο για στρατιωτική χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, που σε αντίθεση με τις επιθετικές, είναι ισχυρές και μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα.

    Τα δύο ευρήματα, που εκτιμάται ότι συνδέονται μεταξύ τους, έθεσαν σε «συναγερμό» τις αρχές ασφαλείας, οι οποίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

    [04] Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα της Χαλκιδικής

    Για άλλη μία νύχτα αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και κάθε είδους καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής.

    Συνολικά, βεβαιώθηκαν 128 παραβάσεις και συνελήφθησαν 21 άτομα που θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

    Από το σύνολο των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, 29 αφορούσαν φορολογικές και διοικητικές παραβάσεις, 67 συνδέονται με παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 14 για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων, 9 για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, ενώ, επιπλέον, διαπιστώθηκαν τέσσερις διοικητικές παραβάσεις για μη καταχώρηση προσωπικού στο ΙΚΑ, τρεις για τροποποίηση ουσιωδών όρων λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και δύο για στέρηση τιμοκαταλόγων σε κατάστημα.

    [05] Φωτιά στην Κλεινδιά Ηλείας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Κλεινδιά, κοντά στα όρια των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

    Για την κατάσβεση της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Η φωτιά δεν απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές αλλά βρίσκεται σχετικά κοντά στο δάσος της Φολόης.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, πριν δύσει ο ήλιος και αναγκαστούν να αποχωρήσουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 August 2013 - 16:30:22 UTC