Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην καταμέτρηση βρέθηκαν λειψοί...
  • [02] Πυρκαγιά απειλεί σπίτια στην Άνδρο. Άλλη καίει σε χαράδρα στην Εύβοια
  • [03] Spiegel: Η Μπούντεσμπανκ αναμένει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια από τις αρχές του 2014
  • [04] Βρέθηκε και δεύτερη χειροβομβίδα στην οδό Λαμπράκη

  • [01] Στην καταμέτρηση βρέθηκαν λειψοί...

    Δέκα αλλοδαποί κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν στη διάρκεια των χθεσινοβραδινών σοβαρών επεισοδίων στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας και άλλοι δεκατέσσερις συνελήφθησαν πριν προλάβουν να απομακρυνθούν.

    Εξάλλου, η Ασφάλεια Αττικής, που διενεργεί την προανάκριση, έχει ταυτοποιήσει την εμπλοκή ακόμη 41 κρατουμένων στην εξέγερση και συνεχίζει την έρευνα για τυχόν συμμετοχή και άλλων.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η στάση εκδηλώθηκε στις 21.10, κατά τον χρόνο διανομής του φαγητού. Ομάδες ατόμων, από τους συνολικά 1.620 κρατούμενους αλλοδαπούς, επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς φρουρούς, με ρίψη πετρών, μπουκαλιών νερού, τα οποία είχαν γεμίσει με χαλίκια, και λοιπών αντικειμένων, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιές σε σακούλες απορριμμάτων, στρώματα κρεβατιών και οικίσκους.

    Για την αποκατάσταση της τάξης πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ενισχυτικών δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε στη 01.00 ώρα περίπου, μετά τα μεσάνυχτα.

    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, αφορμή για την εξέγερση των κρατουμένων ήταν η ανακοίνωση παράτασης σε δεκαοκτώ μήνες του χρόνου κράτησης, από τον έναν χρόνο, που ίσχυε έως τώρα. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι, λόγω εργασιών γίνονταν διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε κάποια από τα οικήματα κράτησης.

    Σημειώνεται ότι σε καταγγελίες, στις οποίες προέβη χθες τη νύχτα ο επικεφαλής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή», Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφέρεται ότι πριν από πέντε μέρες οι μετανάστες, κρατούμενοι στο Κέντρο, έθεσαν σε λειτουργία το αιρκοντίσιον χωρίς τη συγκατάθεση των αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι έκοψαν την ηλεκτροδότηση σε όλη την εγκατάσταση.

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι το κλίμα στο Κέντρο άρχισε να βαραίνει, όταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετανάστες που εκτελούσαν, στο πλαίσιο του μπαϊραμιού, τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, δέχθηκαν παρενοχλήσεις από τους φρουρούς.

    [02] Πυρκαγιά απειλεί σπίτια στην Άνδρο. Άλλη καίει σε χαράδρα στην Εύβοια

    Επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων έντασης έως και 8 μποφόρ που πνεόυν στο Αιγαίο, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ κοντά στο χωριό Άνω Πιτροφός της Άνδρου.

    Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά απειλεί άμεσα το χωριό, το οποίο εκκενώθηκε, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

    Νωρίτερα, εστάλησαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίξεις νερού, λόγω των αναταράξεων, που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι. Ρίψεις κάνει μόνο ένα ελικόπτερο. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Πριν από λίγο μεταφέρθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς δώδεκα άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.

    Μία ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στον Πολυπόταμο Καρύστου, στην Εύβοια. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει σε χαράδρες, δεν απειλεί σπίτια και έως στιγμής δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, παρά το γεγονός ότι και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με δεκαπέντε οχήματα, πεζοπόρο τμήμα δώδεκα ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    [03] Spiegel: Η Μπούντεσμπανκ αναμένει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια από τις αρχές του 2014

    Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετο δανεισμό από τους Ευρωπαίους εταίρους της από τις αρχές του 2014 το αργότερο, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel, επικαλούμενο, όπως αναφέρει, έκθεση της Μπούντεσμπανκ για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

    Στο έγγραφο αυτό, η Μπούντεσμπανκ προβλέπει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «θα συμφωνήσουν βεβαίως για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα» από τις αρχές του 2014 το αργότερο, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

    Την είδηση αυτή δεν έχουν σχολιάσει έως στιγμής ούτε η Μπούντεσμπανκ, ούτε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

    Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα, περιγράφει τους κινδύνους που συνδέονται με το υπάρχον πακέτο βοήθειας ως «εξαιρετικά υψηλούς» και ασκεί κριτική στην έγκριση τον περασμένο μήνα της δόσης των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα από την τρόικα των δανειστών --την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ-- χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτικά υποκινούμενη».

    Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, εξαίρουν τη δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την εκπλήρωση των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν όρο του σχεδίου διάσωσης, η Μπούντεσμπανκ την περιγράφει ως «μόλις ικανοποιητική», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

    [04] Βρέθηκε και δεύτερη χειροβομβίδα στην οδό Λαμπράκη

    Άλλη μία χειροβομβίδα, η δεύτερη μέσα σε διάστημα ενός 24ωρου και στην ίδια περιοχή, βρέθηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, η δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε στην οδό Λαμπράκη, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που είχε βρεθεί η πρώτη χθες το απόγευμα.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, που απέκλεισε την περιοχή, εκτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. (του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) που παρέλαβαν την χειροβομβίδα.

    Σε ό,τι αφορά το χθεσινό εύρημα, επρόκειτο για χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και βρέθηκε μπροστά σε σούπερ μάρκετ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 August 2013 - 12:30:21 UTC