Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στον Άγιο Δημήτριο μετά από τηλεφώνημα για βόμβα
  • [02] Πρόστιμο στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για διαρροή στοιχείων φορολογουμένων
  • [03] Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στη Σαρδηνία
  • [04] ΚΚΕ: Όσοι θριαμβολογούν για τη συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα κοροϊδεύουν τον λαό
  • [05] Συναντήσεις του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη

  • [01] Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στον Άγιο Δημήτριο μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

    Κλειστός παραμένει από τις 6 το απόγευμα ο σταθμός του Μετρό στον Άγιο Δημήτριο, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες στους χώρους του σταθμού για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για πραγματική απειλή ή για φάρσα. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, οι συρμοί της γραμμής 2 του μετρό θα φτάνουν ως τον σταθμό στη Δάφνη.

    [02] Πρόστιμο στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για διαρροή στοιχείων φορολογουμένων

    Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με την υπ' αριθμ. 98/2013 Απόφαση, πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, (το ανώτερο προβλεπόμενο στο νόμο της), κρίνοντας ότι παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε ήδη σε ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δηλαδή σε διαρροή δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

    Όπως ήδη ενημέρωσε η Αρχή, με το από 21-11-2012 Δελτίο Τύπου, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 σειρά διοικητικών ελέγχων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν εντός του 2013 και σε άλλες εταιρείες. Κατόπιν επίπονης ανάλυσης, λόγω του όγκου των δεδομένων και της μορφής των ηλεκτρονικών αρχείων, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους μεγάλο πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη Γ.Γ.Π.Σ. ως πηγή προέλευσης των δεδομένων και είχαν υποστεί ήδη παράνομη επεξεργασία, αφού βρέθηκαν στην κατοχή εταιρειών.

    [03] Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στη Σαρδηνία

    Εκτεταμένη πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται από χθες στη Σαρδηνία, το δεύτερο σε έκταση νησί της Ιταλίας.

    Ως το απόγευμα απανθρακώθηκε έκταση 20.000 στρεμμάτων δάσους και καλλιεργήσιμης γης κοντά στην πόλη Οριστάνο.

    Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ως χθες το βράδυ η Πολιτική Προστασία είχε στη διάθεσή της μόνον δυο αεροσκάφη Canadair CL-415 για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης -από το σύνολο των 19 Καναντέρ που διαθέτει η Ιταλία- και ότι τις προσπάθειες συνδράμουν καιγαλλικά εναέρια μέσα από την Κορσική.

    Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών της Σαρδηνίας αναφέρθηκε επικριτικά το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο. Βουλευτές του M5S που εξελέγησαν στο νησί σημείωσαν πως «η Σαρδηνία καταστρέφεται από τις πυρκαγιές, αλλά στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση περιορίζει τα κονδύλια για αγορά νέων Καναντέρ και προχωρά στην χρηματοδότηση του προγράμματος για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, αδιαφορώντας, παράλληλα, και για τις χρόνιες ελλείψεις και προβλήματα που καταγγέλλουν οι πυροσβέστες».

    [04] ΚΚΕ: Όσοι θριαμβολογούν για τη συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα κοροϊδεύουν τον λαό

    «Όλοι εκείνοι που σήμερα θριαμβολογούν για τη συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα και τις δηλώσεις Ομπάμα περί ανάπτυξης, ότι δήθεν αποτελούν αντίβαρο στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, όσοι τον καλούν να επιλέξει τον ένα «λύκο» (ΗΠΑ) έναντι του άλλου (Γερμανία), κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    «Το ίδιο κάνουν και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που σπέρνουν αυταπάτες ότι το επεκτατικό μίγμα καπιταλιστικής διαχείρισης των ΗΠΑ είναι πιο φιλολαϊκό από το περιοριστικό της Γερμανίας και της Ευρωζώνης. Και τα δύο μίγματα είναι οι δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος, το οποίο πληρώνουν πανάκριβα οι λαοί» προσθέτει το ΚΚΕ.

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι όποιες αντιθέσεις υπάρχουν ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, εκφράζουν ανταγωνισμούς επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα βγει περισσότερο κερδισμένος από την κρίση».

    [05] Συναντήσεις του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της JP MORGAN Τζέιμι Ντιμόν είχε το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για τις προοπτικές επενδύσεων στην ελληνική οικονομία.

    Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του πρωθυπουργού, διάρκειας μίας ώρας με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ αυτή την ώρα, ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας New York Times.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 August 2013 - 16:30:21 UTC