Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φοροδιαφυγή που αγγίζει το 85% δείχνουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Αφήσαμε πίσω μας τα δύο τρίτα της κρίσης
  • [03] «Κόκκινα» και ακατοίκητα δεκάδες σπίτια σε χωριά της Φθιώτιδας από τον σεισμό
  • [04] Η ραδιενεργή κληρονομιά του Τσερνόμπιλ πέφτει ακόμα βαριά πάνω στα δέντρα
  • [05] Συνελήφθη 44χρονος με υλικό παιδικής πορνογραφίας, στη Μυτιλήνη

  • [01] Φοροδιαφυγή που αγγίζει το 85% δείχνουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές

    Μεγάλα ποσοστά φοροδιαφυγής προκύπτουν από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές.

    Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, κατά το δεκαήμερο 25-7-2013 έως 05-8-2013 πραγματοποιήθηκαν 1.465 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν συνολικά 731 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.904 παραβάσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό των παραβάσεων αφορά μη έκδοση αποδείξεων. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 49,89%, ενώ υπάρχουν περιοχές όπου το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 85% (Εύβοια- Σκύρος), 81,1% (Μήλος) 78% (Κως) κλπ.

    Αναλυτικά, στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η παραβατικότητα ανά περιοχή, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα:>pre<

    ΤΟΠΟΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

    Εύβοια - Σκύρος 85,13%

    Μήλος 81,81%

    Κως 78,38%

    Πόρτο Χέλι - Ερμιόνη - Σπέτσες 70,58%

    Φωκίδα 66,67%

    Αργολίδα - Λακωνία - Αρκαδία 64,10%

    Μύκονος 63,73%

    Σίφνος 62,50%

    Κρήτη 59,63%

    Θήρα 56,36%

    Κορινθία 52,17%

    Αχαϊα 50,38%

    Σέριφος 50,00%

    Νάξος 50,00%

    Ρόδος 50,00%

    Κέρκυρα 50,00%

    Αττική 49,02%

    Αλεξανδρούπολη- Καβάλα- Θάσος 43,59%

    Χαλκιδική 41,86%

    Θεσσαλονίκη - Πιερία 41,35%

    Πάρος - Αντίπαρος 40,00%

    Αίγινα 37,50%

    Μεσσηνία 37,50%

    Λέσβος 21,09%

    Ιωάννινα- Θεσπρωτία- Πρέβεζα 17,54%.

    Το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια πάταξης αυτής της φοροδιαφυγής, ζητώντας το νόμιμο παραστατικό και ασκώντας το δικαίωμά τους να μην πληρώσουν αν δεν τους δοθεί.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Αφήσαμε πίσω μας τα δύο τρίτα της κρίσης

    Με τίτλο "Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Ελληνας που έβαλε το χέρι του στη φωτιά, αλλά ακόμη αισθάνεται το κάψιμο", ο Τζιμ Αρμιτατζ της εφημερίδας "The Independent" παρουσιάζει αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει διαβεί τα δύο τρίτα της κρίσης, αλλά έχει μπροστά της ένα τεράστιο βουνό ακόμη να ανεβεί.

    "Η προσωπική μου (πολιτική) ζωή τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι πολιτικός στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης...Αλλά απέναντι σε μία θλιβερή κατάσταση η απάντηση είναι πάντα ιστορικού, όχι προσωπικού, χαρακτήρα. Εμείς οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε ορισμένα ιστορικά καθήκοντα, να διαδραματίσουμε τον ιστορικό μας ρόλο", λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Στην ερώτηση σχετικά με το πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η σημερινή κρίση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά: "Η επίσημη απάντηση είναι ότι έχουμε μπροστά μας ακόμη το εν τρίτον της κρίσης...Εχουμε (αφήσει) πίσω μας τα δύο τρίτα".

    Και η ανεπίσημη απάντηση;

    "Η πραγματική απάντηση είναι ότι χρειαζόμαστε εποικοδομητική συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους... για να αναζωογονήσουμε, να ανατάξουμε την πραγματική οικονομία. Χρειαζόμαστε περισσότερο ΑΕΠ", προσθέτει.

    Επειτα από τη λήψη επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων και με την ανεργία στο 60%, "αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι βοήθεια για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, όχι άλλες δημοσιονομικές περικοπές". "Και επίσης χρειαζόμαστε νέο κύμα απευθείας ξένων επενδύσεων την Ελλάδα, για να δοθεί νέα ώθηση", τονίζει.

    [03] «Κόκκινα» και ακατοίκητα δεκάδες σπίτια σε χωριά της Φθιώτιδας από τον σεισμό

    Περισσότερα από 60 σπίτια μέσα σε μια μέρα χαρακτήρισαν ως «κόκκινα» και απαγόρευσαν την είσοδο των κατοίκων, τα συνεργεία των μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων από την Αθήνα που έκαναν χθες τις πρώτες αυτοψίες. Ήδη, ζήτησαν ενίσχυση από μηχανικούς του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για να συγκροτήσουν περισσότερα συνεργεία ελέγχου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος στη Λαμία, «18 μηχανικοί έχουν τεθεί στη διάθεση της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων έτσι ώστε να ολοκληρώσουν γρήγορα τις πρώτες αυτοψίες και να υπάρξει μια συνολική εικόνα για ολόκληρη την περιοχή».

    Χθες, οι μηχανικοί έκαναν αυτοψίες και στο Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων. Από τα 50 σπίτια στα οποία κλήθηκαν να κάνουν ελέγχους, τα 42, μεταξύ των οποίων και πολλές νέες οικοδομές, χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» αφού είχαν πολύ σημαντικές βλάβες. Στο χωριό Δρυμαία το ίδιο απελπιστικά είναι τα ευρήματα τα οποία επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Απόστολος Καραναστάσης: «Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία το 68% των οικοδομών που έχουν ελεγχθεί από τους μηχανικούς την πρώτη μέρα έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» δηλαδή υποδεικνύεται στους ιδιοκτήτες τους ότι δεν θα πρέπει να μείνουν στα κτίσματα αυτά καθώς κρίνονται επικίνδυνα».

    Τα συνεργεία των μηχανικών συνεχίζουν από το πρωί τους ελέγχους κάτω από μεγάλη πίεση, καθώς τα αιτήματα που δέχονται είναι πάρα πολλά. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα χωριά, και θα παραδώσουν την έκθεσή τους στα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην οποία θα προσδιορίζονται οι σεισμόπληκτες περιοχές όπως επίσης και τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους.

    Οι έλεγχοι έχουν πλέον επεκταθεί έτσι ώστε να προσδιοριστεί με σαφήνεια η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, περισσότερα από 12 με 15 χωριά έχουν υποστεί ζημιές. Οι μηχανικοί ωστόσο, αναμένεται να έχουν σαφή άποψη μετά το τέλος της αυτοψίας σε όλα τα κτίσματα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ζημιές.

    Για δεύτερη νύχτα πάντως, δεκάδες οικογένειες στα χωριά που χτύπησε ο Εγκέλαδος πέρασαν τη νύχτα τους στο ύπαιθρο. Μεγάλες αυλές σπιτιών, προαύλια σχολείων και εκκλησιών αλλά και πλατείες γέμισαν με κρεβάτια. Στα χωριά Δρυμαία και Ρεγγίνι που έχουν πάθει τις μεγαλύτερες καταστροφές, με παρεμβάσεις των δήμων και της περιφέρειας, αποκαταστάθηκαν οι βασικές τους λειτουργίες στο οδικό δίκτυο, τις τηλεπικοινωνίες και στο δίκτυο ύδρευσης.

    [04] Η ραδιενεργή κληρονομιά του Τσερνόμπιλ πέφτει ακόμα βαριά πάνω στα δέντρα

    Αν και έχουν περάσει 27 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ τον Απρίλιο του 1986, η έκθεση στη ραδιενεργή ακτινοβολία συνεχίζει να αποτελεί μια βαριά κληρονομιά για τα δέντρα της περιοχής, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

    Αμερικανοί, Ουκρανοί και Γάλλοι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Μουσό του πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο εξειδικευμένο περιοδικό για θέματα δέντρων "Trees", σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσαν ότι οι χειρότερες συνέπειες καταγράφηκαν κατά τα πρώτα χρόνια μετά το συμβάν, όμως μέχρι σήμερα τα δέντρα που έχουν επιβιώσει, συνεχίζουν να είναι ευάλωτα στο περιβαλλοντικό στρες, πχ λόγω ξηρασίας, ενώ παράλληλα εμφανίζουν μια σειρά από μορφολογικές και αναπτυξιακές ανωμαλίες, ιδίως τα πιο νεαρά και μικρά από αυτά.

    Η έρευνα, που είναι η μεγαλύτερη του είδους της (περιέλαβε 105 δέντρα, κυρίως πεύκα, σε 12 διαφορετικά σημεία), έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαπιστώσεις προηγούμενων μελετών, που είχαν γίνει σε πολύ μικρότερα δείγματα δέντρων της περιοχής. Συμφωνούν επίσης με άλλες επιστημονικές αναφορές για τις γενετικές επιπτώσεις της ραδιενέργειας στα δέντρα.

    [05] Συνελήφθη 44χρονος με υλικό παιδικής πορνογραφίας, στη Μυτιλήνη

    Για πορνογραφία ανηλίκων κατηγορείται 44χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Μυτιλήνη. Τον δράστη εντόπισαν αστυνομικοί σε καφετέρια, ενώ παρακολουθούσε βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του 44χρονου βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο με ανάλογο υλικό.

    Κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 21 DVD και διάφορα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB stick, κάρτα μνήμης), τα οποία εξετάζονται.

    Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 August 2013 - 10:30:22 UTC